Pomoc při výběru auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomikmb

Re: Pomoc při výběru auta

#16 Příspěvek od tomikmb »

Vím že asi teď budete psát že Himoto jsou hračky atd. ale přesto se zeptam co říkáte na jejich model EMXT-1 4x4 1:10 v brushless verzi.
Je mi jasný že asi bude E-Firestorm na tom kvalitně lépe, přesto bych rád slyšel váš názor.
Podotýkám že to nemám na žádné závodění ale čistě pro zábavu na chalupu ;) :)
Esky Big Lama 500
Jednorotor LRP - Star Chopper
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od TheDawe »

tomikmb píše:Vím že asi teď budete psát že Himoto jsou hračky atd. ale přesto se zeptam co říkáte na jejich model EMXT-1 4x4 1:10 v brushless verzi.
Je mi jasný že asi bude E-Firestorm na tom kvalitně lépe, přesto bych rád slyšel váš názor.
Podotýkám že to nemám na žádné závodění ale čistě pro zábavu na chalupu ;) :)

Já mám přesně tento model, jen ne brushless, ale stejnosměr. Se stejnosměrem to jede docela svižně, takže jestli si vezmeš brushless verzi, tak to bude celkem hukot :mrgreen: já bych Himoto pro zábavu u chalupi určitě doporučil !
skodovak

#18 Příspěvek od skodovak »

V trávě není ani firestorm,VXL ani nic podobně "plackoidního" žádná hytparáda..o sněhu nemluvě..
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
tomikmb

#19 Příspěvek od tomikmb »

Esky Big Lama 500
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od darth.hokro »

je to furt dokola, každý vlákno o novém rc autě. Ano jezdí to ale..... tyto auta jsou stavěný na onroad podvozcích, tím že tam číňan dal delší ramena, tlumiče a větší kola, z něj ofroad nedělá, naopak podvozek a celkově převodové ústrojí trpí, je velice přetěžováno, najmě pak se stříďákem, budeš měnit ukroucené poloosy a rozsypané diferáky. Proč asi včhichni co se chtějí bavit pořizují Traxxas a HPI? Protože tyhle modely nejsou určený na závody ale na blbnutí, zvádnou i nějaký bouračky, velký skoky, prostě to co člověk na odreagování chce. Ale je to každého volba. Kup si hahamoto ale jezdi pomalu a opatrně, hlavně neskákat a nejezdit po trávě. Až tě to omrzí, tak pochopíš že trx nebo hpi zadolkolka nebo menší měřítko, má daleko lepší proporce a životnost.
PS na závody jsou opravdu jiný stroje za několikanásobně větší ceny, než třebas E-Savage flux, E-Maxx
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
tomikmb

#21 Příspěvek od tomikmb »

Ale, já přeci nepíšu že to mám na závodění. Chci to pouze na ježdění támhle někde na chalupě kde je mix hlíny,nízké trávy a pak i teren kde se s nízkým autem prostě nedostanu.
Proto se ptám právě na to EMXTečko.
Rozhoduji se právě nad Firestormem od HPI kde mám ale obavy abych tam s ním mohl jezdit, z důvodu že má nižší podvozek a tím EMXTečkem který je přece jenom vyšší.
Esky Big Lama 500
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Staifus »

Ahoj, zvažuju si koupit novou 1:5 ... řešim HPI Baja 5S nebo 5T vs. třeba FG baja 4x4 - Spíš mi jde o to zda zadokolku nebo čtyřkolku.

Mam teď na seznámení buggynu 1:5 od Casronmodelsport 4x4 a zdá se mi, že motor 23ccm si s tim náhonem 4 kol moc neporadí. Zvažuju to zkusit odpojit na zadokolku, co se stane... Dík za názory
Kovboj

#23 Příspěvek od Kovboj »

tomikmb píše:Ale, já přeci nepíšu že to mám na závodění. Chci to pouze na ježdění támhle někde na chalupě kde je mix hlíny,nízké trávy a pak i teren kde se s nízkým autem prostě nedostanu.

Co myslíš, co je větší nápor na auto?

Závod: auto se před závodem pečlivě prohlédne, seřídí, promaže. Jede se několik minut na předem jasné dráze s pevným povrchem, kde chce každý co nejrychleji a nečistěji dojet do cíle. Po projetí závodu se auto očistí, zkontroluje a případně poškozené díly se vymění.

"Ježdění na chalupě": jezdí se v těžkém terénu stylem "plný plyn / brzda / zpátečka" tak dlouho jak vystačí baterka. A až se baterka vybije, dá se nová. S trochou štěstí se auto jednou za půlroku aspoň trošku očistí, promaže a zkontroluje. Vadné díly se provizorně zalepí vteřiňákem.

Na závodech se samozřejmě opotřebení zvyšuje extrémními nároky na výkon, ale to prostě neznamená že při "blbnutí" nemusí auto trpět víc.

tomikmb píše:Rozhoduji se právě nad Firestormem od HPI kde mám ale obavy abych tam s ním mohl jezdit, z důvodu že má nižší podvozek a tím EMXTečkem který je přece jenom vyšší.

No zrovna u monster trucků Himoto ten podvozek moc vysoký není... Pokud chceš vysoký podvozek tak se podívej třeba na Stampede od Traxxasu nebo Ruckus od ElectrixRC. Navíc budeš mít navíc auto, které nezastaví první kaluž co ti spálí regulátor.
scarabeus

#24 Příspěvek od scarabeus »

LOL, Kovboj to vystihnul dost efektne :-D

Jen dodam k te draze na zavodech - tam dochazi primarne k opotrebeni poloos, kardany aspol. Sasi auta ale dostava na pr*el mnohem mene nez pri tom "beznem" jezdeni. Draha je totiz ciste zametena, bez kamenu, korenu a pokud je dobre postavena, ani kaluze tam nenajdes. Kolem jsou unikove zony, kde si clovek nerozseka parohy nebo kameny, auto stale pada do relativne mekkeho. Zadne kovove sloupy na parkovisti, ze ;-)

Chce-li nekdo hahamoto, at si ho koupi. Uz me osobne nebavi kazdemu do kolecka rikat, ze je to lowend, jak tu spousta lidi JIZ vi. Ano, da se s tim jezdit. Neco malicko to vydrzi, nerozsype se to v prvni zatacce. Ale plasty nejsou dostatecne kvalitni. Konstrukce auta vychazi opravdu z onroadu a to je UPLNE neco jineho nez offroad. Offroady maji vetsinou deformacni zony, proto vydrzi spoustu mekcich i stredne tvrdych narazu. Onroad ma jedinou deformacni zonu, predni gumovy naraznik. Zadek je temer nechranen, boky drzi kola s kastli, jakz takz. Muzu to tu popisovat na dalsi dve stranky, ale je to zbytecne.

Zkratka - bud si nekdo koupi hahamoto na MINIMALNI jezdeni a jak jen bude chtit trosku vic jezdit, menit teren, predelat to na stridak, rozsype se mu to a investovane penize mohly skoncit v jinem, podstatne kvalitnejsim modelu. At uz HPI, Traxxas nebo Losi a jine ZAVEDENE znacky.

No a nebo to pochopi na zacatku, zainvestuje o neco vic, ale spokojenost bude VELIKA.

Predem upozornuju, ze prvni varianta je VZDY a PODSTATNE drazsi, nez ta druha. Da se usetrit hodne tisic. Na dilech, a na nervech, na cekani na dily...

Vyber je na kazdem jednotlivci zvlast, ale uz nas to nebavi porad opakovat dokolecka. Stejne pulka z vas si koupi hahamoto a pak s tim bud seknete nebo nakonec skoncite u ojetyho Traxxasu/HPI/Losi/Kyosha a reknete "ze ja vul to neudelal rovnou".
tomikmb

#25 Příspěvek od tomikmb »

Ok, proto se tu na fóru ptám a jsem rád za každou radu nebo tip na auto. Třeba jako na ten Ruckus od Electrix co mi doporučil Kovboj.
O této značce vůbec nic nevím. Je to dobrá značka nebo je to něco jako Himoto. Ptám se proto že jinak půjdu zřejmě do Firestorma od HPI.
Esky Big Lama 500
Kovboj

#26 Příspěvek od Kovboj »

tomikmb píše:Třeba jako na ten Ruckus od Electrix co mi doporučil Kovboj.
O této značce vůbec nic nevím. Je to dobrá značka nebo je to něco jako Himoto. Ptám se proto že jinak půjdu zřejmě do Firestorma od HPI.

Je to "levnější" varianta modelů od firmy Losi, takže se není čeho bát (tím nemyslím kopie, výrobce je stejný jako u Losi). Rozhodně o třídu výše než Himoto, i když HPI nebo Traxxas je ještě o chloupek lepší (a dražší).
Jejich výhodou je i to že je tam na rozdíl od většiny setů konečně použitelná síťová nabíječka, co nabíjí 2A a hlídá si když je baterka už nabitá.
tomikmb

#27 Příspěvek od tomikmb »

Ta nabíječka mě docela překvapila. Když jsme u těch osvědčených výrobců, tak bych se jen pro informaci zeptal, jak je na tom značka LRP? Někdo říká ze je to stejné jako Himoto a že to jsou pouze hračky, jinej zase tvrdí že je to celkem slušná značka. Já od nich mám vrtulník a nemohu si stěžovat. Nevím ale jak jsou na tom u aut.
Esky Big Lama 500
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Staifus »

Zůžil jsem výběr na FG Baja - můžete mi prosím porovnat 2WD vs 4WD pro a proti , prostě nevim který.... :roll:
Přílohy
50ff9cd1d6675dad51350000.jpg
scarabeus

#29 Příspěvek od scarabeus »

tomikmb píše:Ta nabíječka mě docela překvapila. Když jsme u těch osvědčených výrobců, tak bych se jen pro informaci zeptal, jak je na tom značka LRP? Někdo říká ze je to stejné jako Himoto a že to jsou pouze hračky, jinej zase tvrdí že je to celkem slušná značka. Já od nich mám vrtulník a nemohu si stěžovat. Nevím ale jak jsou na tom u aut.

Co je mne znamo, co jsem i videl na vlastni oci, tak treba LRP Shark Buggy (factory kit) je perfektni vozitko. Samozrejme male, nebudem tu ted rozebirat vyhody a nevyhody... Ale dost dobre drzelo, velice solidni konstrukce i materialy. Z okoli nevim o nikom, kdo by byl z LRP zklamany. Spis pak presli o velikostni kategorii vys.

Modelu ma samozrejme LRP, S10 Blast atd atd. Co jsem slysel, spousta lidi si je dost chvali.
scarabeus

#30 Příspěvek od scarabeus »

Staifus píše:Zůžil jsem výběr na FG Baja - můžete mi prosím porovnat 2WD vs 4WD pro a proti , prostě nevim který.... :roll:

Domluv se s nekym, kdo tyhle karky v okoli ma. My tu muzeme teoretizovat, ale finalni rozhodnuti bude jen na tobe.

Ani s jednim urcite neudelas chybu. Zatim co jsem videl, tak i s 2WD je bohata sranda, protoze auto je uz tezsi a srovnani smyku zadku auta je tak "jednodussi", realistictejsi (nez u 1/10). Se 4kolkou nemam vubec v tomto meritku zkusenosti. Leda jsem byl pritomen tomuto:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MGEqhCQGpls[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Auta“