Stavebnice sig - Rscal či Citabria

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Pezza

#16 Příspěvek od Pezza »

Hm, jasně, stydím se , četl jsem to a psal ve spěchu v rachotě :roll:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DAF »

Mýliti se je lidské, ... To se stává i v lepších rodinách. Tak držím palce ke stavbě a létání.
Pezza

#18 Příspěvek od Pezza »

Jasně, tohle říkám taky :lol: . Děkuji, snad se mi ho povede nakonec postavit a naučit létat ke vší spokojenosti. Ještě jednou děkuji
mephisto
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mephisto »

Ospravedlňujem sa za moju informáciu o chýbajúcich kolieskach v stavebnici Rascal. Pozrel som si návod ešte raz a je to takto: SIG tam iba odporúča použitie nejakých amerických koliesok s priemerom 1 7/8 palca. Aby sa zmestili do papučiek, musia byť dosť tenké. Takže nechýbali tam, ale nechápem, prečo ich tam výrobca nedal hoci aj za trochu vyššiu cenu stavebnice. Ja som kúpil dvojpalcové najtenšie kolieska v najbližšej modelárskej predajni a potom bolo treba iba trochu upraviť papučky. Všetko ostatné týkajúce sa lietania platí bezo zbytku 8) Rascal lieta skvele, aj veľmi dobre plachtí.
Pezza

#20 Příspěvek od Pezza »

jj, děkuji, už je objednaný a měl by dorazit začátkem příštího týdne. Díky všem za názory a reakce a přeji minimálně stejný počet přístání jako startů
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

Ještě mi prosím řekni, čím to chceš honit, jestli elektrikou, nebo spalovákem. Mám číňana jedničku a chodí velmi slušně. Nastartovat ho rukou je trochu problém, ale startér - pohoda. Bacha na jehlu, měl jsem jednoho, kde když jsem se na ní křivě podíval, motor zhasl, závit byl volnější a jehla se viklala, celkově se proto hůř šteloval. Druhý motor má závit těsnější a dobrý. Nepoužívej nitrované palivo, vyběhlo se mi mosazné futro v karteru a chytlo to radiální vakl, motor šel sice nastartovat, ale ne seštelovat. Bez nitra vydrží víc a výkon slušný. Mám to ve větrákovi a ten udělá lopasa z rovného letu (váha 730g). Velká nevýhoda, tlumič není utažen a utěsněn a je kolem motoru dost nespáleného ricinu. Jinak zvuk parádní, taková pilka, je věren svému jménu Hornet - sršeň.
Pezza

#22 Příspěvek od Pezza »

Hezkyyy, nad pohonem jsem zatím moc neuvažoval, ale předběžně s největší pravděpodobností ho osadím stříďáčkem. Možný je i spalovák, ale tohle rozhodnutí asi padne posléze, až když se mi povede a troufnu si poslat do vzduchu prvního spalováka, kterýho mám zatím nachystanýho na dozáběh motoru. Počítám že začátkem příštího týdne by mi mohl dojít poštou, už se těším jak vypadá rozsyp na vlastní oči a až ho začnu stavět.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Ahoy, tak jsem objevil Rascala v velikosti .40 (6,5 - 7,5ccm 2T, 6,5 - 8,0 ccm 4T) od SIGu u Houšky v prodejně. Je to ARF, krásně postavený stroj, jenom osadit a huráááá! Cena kolem 7.000,-Kč. Je to na 4k s 5-ti servy (v každé půlce křídla jedno).
Pezza

#24 Příspěvek od Pezza »

Díky za typ. Nedávno jsem ho viděl i u Standy Vinklárka na rc dráze - web. Jinak jsem si napsal ježíškovi o Rascala v rozsypu od sigu, tak teď už jen doufat, že mé přání vyslyší :oops:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od DAF »

Já jsem si ho nechal ukázat. Je to nádhera, fackt osadit a nahoru. Byl v kombinaci modrá (transparent) a bílá (plná) a vypadalo to móóóc pěkně. Tenhle je velký kolem 1,5m, ty jsi, myslím, psal o tom malém. ZAtím jsem se ale nekoukal, jestli ho má Houška na netu (na pultě určitě, tam jsem ho viděl).
Pezza

#26 Příspěvek od Pezza »

No to věřím, uvidím jak se mi povede ho postavit, když bude ježíšek tak hodný a naježí mi ho. Objednal jsem si u něj toho menšího v rozsypu, ale to zbarvení co popisuješ je super. Na živo jsem ho neviděl, tak jestli mi bude stát na stole, o to to bude lepší pocit :) aaaa, nová informace, ježíšek ho prý už má nachystanýho :D
makyk
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od makyk »

Mám 40 Rascala. Rozpětí cca 1800 mm. Mám v něm Saito 8,3 cm. Lítá super, zpracovaní taky OK. Jen použitá fólie na potah je na prd. Bůh ví co to je, povolil se mi potah tak jsem jej chtěl přefouknout fénem. Bohužel nelze.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“