mhotar píše:Vypadá to jako zajímavě. Co to bude umět?
Pšššššt. Zatím ani slovo, při tempu mého vývoje to vidím na jaro 2016, do té doby se mohou specifikace desetkrát změnit

Každopádně na rádiu má být poměrně velké dotykové LCD (jestli se nepletu, tak
tenhle - nějak mi zbyl z jiného projektu, je to trochu overkill, ale když už ho mám... a ona už jen obsluha takového drobečka a dotekové vrstvy nějaký kus procesoru sežere).
No a co by to mělo umět? V podstatě nic převratného - výška + vario, rychlost (samozřejmě tlakovým senzorem), na zemi ještě referenční tlakové čidlo (ona když nad tebou přechází fronta, tak se může výška AGL docela nepříjemně rychle změnit), nějaké teploty, GPS souřadnice, samozřejmě RTC, logování všeho, co přijde ze vzduchu, na SD kartu a tak podobně. Z toho něco pípané do sluchátka (možná přes bluetooth do standardního BT handsfree - každopádně BT modul tam bude), něco mluvené (výška, překoročení parametrů, varování atd.).
Namalované už to mám asi půl roku, ale konečně už mám nakoupen snad veškerý materiál - teď to jen uplácat na bastldesce a pak už "jen" naprogramovat

Všechna čidla programově obsluhovat umím, ale dohromady mi to ještě v ničem nejelo, uvidíme - jak říkám, je to trochu dlouhodobější záležitost. No a až zjistím, že mi to z 5V bere 2.5A - pak to celé zahodím a koupím si to hotové od FrSky

Ale jinak nejsem magor, to já tak jenom vypadám... většinou

Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...