windows 7 vs. windows 8

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
BrAtKo

Re: windows 7 vs. windows 8

#31 Příspěvek od BrAtKo »

Ziadny OS nie je bez chyby a vzdy bude mat kazdy OS zastancov a aj odporcov. Od uzivatelov Mac OS v mojom okoli tiez nepocuvam len same chvaly, rovnako od Linuxakov. Potykaju sa s problemami rovnako ako my Windowsaci.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Woita »

Dneska jsem koupil z webu Microsoftu Windows 8 Pro jako upgrade, je to metoda jak to dostat za malý peníz. Do 31.1. je to za 29,99€ (780Kč). Nákup je jednoduchý, instalace taky. V práci stejně jedeme na Windows 2012 (serverová verze W8), takže už na ně jsem zvyklý.
Pokud někdo používáte XP nebo Vistu, stejně se asi v budoucnu těm 8čkám nevyhnete, takže toto je šance, jak je pořídit levně - a legálně.
Startoval jsem tady:
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/buy
a tady je článek který je užitečný - ukazuje postup, jak se to celé dělá:
http://diit.cz/clanek/windows-8-pro-za- ... n=continue

Na Alze stojí Win 8 Pro v OEM verzi 3332,- , takovou cenu za systém dávat nechci, navíc tento Upgrade vám zachová veškeré nastavení, plochu, programy, ... je to bezbolestné, za jedno krátké zimní odpoledne.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
zdekar

#33 Příspěvek od zdekar »

Já myslím, že se 8čkám dá vyhnout celkem dobře :) Buď ještě sehnat 7čky, přejít na Mac nebo Linux a nebo si počkat jestli Win 9 bude lepší :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
BrAtKo

#34 Příspěvek od BrAtKo »

Zdekarov prispevok ani radsej nekomentujem...bu bu bu

Woita: ano ta akciova cena je super, plati to aj pre vsetky OEM licencie tusim od XP cez Vistu a W7. Proste ak mate na compe niekde nalepku s klucom, mozete do toho ist, za tie prachy parada. Rozdiel medzi w7 a w8 je minimalny, novsi system vsak vzdy bude modernejsi a bezpecnejsi, nema zmysel pred nim zatvarat dvere a tvarit sa, ze je to strasny bubak.
Hunger

#35 Příspěvek od Hunger »

Bratklo prosimtě bezpečnější :D. To jsi mě dostal ... Asi stejně jako nový Dreamliner, A380, či nové rádio od Jety. Časem budou možná osmičky spolehlivé, ale pořád (šlušně řečeno) k vypouštění oběda ven dutinou ústní.

Jinak Zdenkar má pravdu osmičkám se radši vyhnout stejně jako starému win Milenium (2000)
"Šmirgl to jistí!"
BrAtKo

#36 Příspěvek od BrAtKo »

Podla mna neviete o com hovorite, ste len zaujati, ale technicky podlozene tie vase teorie asi nemate ze. Pretoze ja naozaj nevidim kvalitativny a funkcny posun k horsiemu oproti Win7. Tak ked ste ok s w7 potom si protirecite, pretoze w8 na nich stavia. Proste ked vam nesadli, neznamena to, ze su nejake nekvalitnejsie ako w7.

No nebojte, MS nasadil novu politiku verzii takze kazdy rok tu bude nova verzia, tak ako to robi aj Apple.
Bota

#37 Příspěvek od Bota »

Před týdnem jsem si zakoupil upgrade z win 7 na win 8 instalace proběhla v pohodě. Po týdnu trápení jsem formátoval disk a nainstaloval zpátky win 7. Měl jsem od v 3.11 všechny win, ale ty osmičky to je něco hrozného. Tak tohle je zase moje zkušenost s novým OS.

Bota
Co nejde silou, jde ještě větší silou.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Zba »

Take pridam sve zkusenosti.Notas jsem nakonec koupil s w7 a jsem rad.Kamarad upgradoval za par korun na w8, a tak jsme to u nej zkouseli.Po 3 tydnech se vratil k windows 7.Problemy, ktere zaznamenal : nefunkcni aplikace v metru, sekajici se metro, nemoznost nainstalovani nekterych her a programu (velke opletacky, aby se to dalo) atd.Po stovkach GB to mozna bude pouzitelny system, ale zatim jsem rad, ze jsem stihl koupit notas s w7.
2952

#39 Příspěvek od 2952 »

Zeptám se zkušenějších:
Mám W7..... proč bych měl chtít a co mi přinesou W8? Prosím konkrétní a praktické výhody.
Že si mohu vytvořit Start a zrušit METRO mě nezajímá.
Mám je nainstalované a opravdu nevidím žádný přínos. Jsem průměrný uživatel a takových je většina.
Děkuji Honza
zdekar

#40 Příspěvek od zdekar »

Nepsal jsem, že by se jim všichni měli vyhnout... kdo je chce, ať si je klidně dá. Jen jsem reagoval na větu Woity, že se 8čkám stejně v budoucnu nevyhneme. :) I když teda jo, kudy chodím, tak lidi odrazuju :D Kdo v mém okolí je levně odzkoušel, tak už je má odinstalované...

Každý systém má své mouchy, ale jsou i systémy, kde se za ty mouchy nemusí platit. :) No a nebo zůstat na W7, které jsou vcelku vyladěné.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Woita
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Woita »

2952 píše:Zeptám se zkušenějších:
... co mi přinesou W8? Prosím konkrétní a praktické výhody...
Děkuji Honza

Tak podle mých zkušeností: Rychleji startují a vypínají se (některé služby se spouští se zpožděním), v průzkumníku je tlačitko "o úroveň výše" - to mi v 7kách hodně chybělo, vyhledávání (aplikací a souborů) v Metru je opravdu parádní, průzkumník při kopírování umí zobrazovat rychlost kopírování (hodně jsem využil když jsem ladil zálohování na serveru).
Rychlost Kopírování.jpg

Systém od přírody zná opravdu velké množství zařízení (nemusí se doinstalovávat žádné ovladače - toto mají lepší W7 než XPčka, a 8čky jsou v tomto ještě dál). Explorer 10 je v pohodě, už dlouho jsem ho nerad používal, raději Firefox, ale tato 10 je fakt dobrá, v pohodě se rychlostí a funkčností může srovnávat s Firefoxem. Líbí se mi tam více věcí, tohle mě jen v rychlosti napadlo.
A všechny aplikace mi fungují, nestalo se mi to, o čem někdo píše, že mu spousta věcí nejde. A jede to rychle. Leckdo píše, že je to nezralé, že to bude funkční až po GB záplat apod..., mě se to ale zdá v pohodě už teď. Ovládání je ze začátku maličko nezvyklé, ale to bylo při přechodu z každého systému na novější (vzpomeňte si třeba na rozdíl XP->W7).
Naposledy upravil(a) Woita dne ned 20.01.2013 20:02, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Bota

#42 Příspěvek od Bota »

Woita píše:
2952 píše:Zeptám se zkušenějších:
... co mi přinesou W8? Prosím konkrétní a praktické výhody...
Děkuji Honza

Tak podle mých zkušeností: Rychleji starují a vypínají se (některé služby se spouští se zpožděním), v průzkumníku je tlačitko "o úroveň výše" - to mi v 7kách hodně chybělo, vyhledávání (aplikací a souborů) v Metru je opravdu parádní, průzkumník při kopírování umí zobrazovat rychlost kopírování (hodně jsem využil když jsem ladil zálohování na serveru).
Rychlost Kopírování.jpg

Systém od přírody zná opravdu velké množství zařízení (nemusí se doinstalovávat žádné ovladače - toto mají lepší W7 než XPčka, a 8čky jsou v tomto ještě dál). Explorer 10 je v pohodě, už dlouho jsem ho nerad používal, raději Firefox, ale tato 10 je fakt dobrá, v pohodě se rychlostí a funkčností může srovnávat s Firefoxem. Líbí se mi tam více věcí, tohle mě jen v rychlosti napadlo.
A všechny aplikace mi fungují, nestalo se mi to, o čem někdo píše, že mu spousta věcí nejde. A jede to rychle. Leckdo píše, že je to nezralé, že to bude funkční až po GB záplat apod..., mě se to ale zdá v pohodě už teď. Ovládání je ze začátku maličko nezvyklé, ale to bylo při přechodu z každého systému na novější (vzpomeňte si třeba na rozdíl XP->W7).

Z mé zkušenosti nemůžes srovnavat rozdíl ovládání XP -WIN7 a WIN7 -WIN8. To je nebe a dudy. Já jsem teda nebyl schopnej ani najit ovládací panely a skoro jakekoli nastaveni. Nabídka start se da doinstalovat, ale jaká. Kdo zkusil ví.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Zba »

Z mé zkušenosti nemůžes srovnavat rozdíl ovládání XP -WIN7 a WIN7 -WIN8. To je nebe a dudy. Já jsem teda nebyl schopnej ani najit ovládací panely a skoro jakekoli nastaveni. Nabídka start se da doinstalovat, ale jaká. Kdo zkusil ví.

To zase mluvíš ty o něčem jiném. Prostě si zvyknout kde co je a že již není start, to je jen o zvyku. Spíše mi vadila ta spousta nedostatků a záseků. Mám pocit, že tyhle windows 8 jsou jako android. Na jednom zařízení funguje xxx ROM krásně a na druhém (úplně stejném) se seká a žere baterku :-D
Bota

#44 Příspěvek od Bota »

Zba píše:

To zase mluvíš ty o něčem jiném. Prostě si zvyknout kde co je a že již není start, to je jen o zvyku. Spíše mi vadila ta spousta nedostatků a záseků. Mám pocit, že tyhle windows 8 jsou jako android. Na jednom zařízení funguje xxx ROM krásně a na druhém (úplně stejném) se seká a žere baterku :-D

Start byl jen dodatek , ja chtěl jen reagovat na srovnaní ovladaní win xp -win 7 a win 7 a win 8.
zdekar

#45 Příspěvek od zdekar »

Woita píše:Ovládání je ze začátku maličko nezvyklé, ale to bylo při přechodu z každého systému na novější (vzpomeňte si třeba na rozdíl XP->W7).

Čoveče nevím... ovládání 8ček mi přijde šílené. Né tak dávno jsem si nainstaloval linux Mint 11 s prostředím gnome (nyní tomu je ekvivalent verze 14 s prostředím MATE) a ovládání úplně intuitivní, přestože je to jiný systém. Všechno se dá v celku rychle pochopit, aniž by člověk musel někde tápat... :) A i laik může v celku dobře fungovat i bez terminálu (tedy příkazové řádky).

Na systém použitelný na všechno není tato doba ještě připravená.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“