Hlasový modul pro T9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hlasovy modul pro T9x

#151 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:Nemáte někdo některý ze zmiňovaných modulů (z těch, co nedělají mezery) k odprodeji? Ono už ani to SOMO není u sparkfun v prodeji a to, co ho údajně nahradilo, je víc než dvakrát dražší... A nebo tip na nějaký obdobný modul za rozumné peníze (a pokud možno s podobným ovládáním)? Nechci to do T9x, ale do "custom" telemetrie k FrSky.

Audio modul SOHO 14D je stále v prodeji akorát v jiném eshopu viz tento odkaz a na Sparkfunu mají Audio-Sound Breakout - WTV020SD, který je o několik dolarů levnější než SOHO 14D. Funkční signál BUSY by měly mít oba zmíněné moduly tj. jak SOHO 14D tak i modul s WTV020SD.
bitovod

#152 Příspěvek od bitovod »

Drondys píše:Audio modul SOHO 14D je stále v prodeji akorát v jiném eshopu viz tento odkaz a na Sparkfunu mají Audio-Sound Breakout - WTV020SD, který je o několik dolarů levnější než SOHO 14D. Funkční signál BUSY by měly mít oba zmíněné moduly tj. jak SOHO 14D tak i modul s WTV020SD.

Aha, díky, a dá se nějak poznat, jestli to je ta verze, co dělá mezery při přehrávání mezi soubory? Nečíst BUSY není řešení - nebo tu poznámku o funkčním BUSY mám chápat tak, že to jsou naopak verze, kde se BUSY o tu cca vteřinu a něco "neopožďuje"?

Každopádně uvidíme, právě jsem objednal ten WTV020SD ze Sparkfunu.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Drondys

#153 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:Aha, díky, a dá se nějak poznat, jestli to je ta verze, co dělá mezery při přehrávání mezi soubory? Nečíst BUSY není řešení - nebo tu poznámku o funkčním BUSY mám chápat tak, že to jsou naopak verze, kde se BUSY o tu cca vteřinu a něco "neopožďuje"?

Každopádně uvidíme, právě jsem objednal ten WTV020SD ze Sparkfunu.

Z popisů, které jsou k dispozici k modulům SOMO-14D, WTV020SD a ani z diskuse na Sparkfunu u těchto produktů není zmínka o tom, že by byl s BUSY podobný problém a sám jsem zatím ani jeden z těch modulů nezkoušel. Takže až ti ten modul dorazí tak uvidíš jak se to bude chovat a pak sem do diskuse můžeš napsat jak to dopadlo.
bitovod

#154 Příspěvek od bitovod »

Drondys píše:Z popisů, které jsou k dispozici k modulům SOMO-14D, WTV020SD a ani z diskuse na Sparkfunu u těchto produktů není zmínka o tom, že by byl s BUSY podobný problém a sám jsem zatím ani jeden z těch modulů nezkoušel. Takže až ti ten modul dorazí tak uvidíš jak se to bude chovat a pak sem do diskuse můžeš napsat jak to dopadlo.

Také jsem tam nic takového nenašel, uvidíme. Každopádně se ohlásím, jakmile mi modul zahlásí "výška---sto-dvacet-pět-metrů", nebo (hůře) "výška-----sto-----dvacet-----pět-----metrů". Raději bych tu první variantu :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
mhotar

#155 Příspěvek od mhotar »

Ahoj,
pokud tu tvoji aplikaci budeš dělat na Atmelu, bylo by efektní udělat to rovnou i s modulem v jednom švábu.
http://code.google.com/p/amod328/
Má to všechno co potřebuješ, SD kartu, zesilovač, seriový port. Můžeš to očesat o ten interface a 3,3V a nechat to na 5V a 16MHz
www.opentx.cz
Drondys

#156 Příspěvek od Drondys »

mhotar píše:Ahoj, pokud tu tvoji aplikaci budeš dělat na Atmelu, bylo by efektní udělat to rovnou i s modulem v jednom švábu. http://code.google.com/p/amod328/ Má to všechno co potřebuješ, SD kartu, zesilovač, seriový port. Můžeš to očesat o ten interface a 3,3V a nechat to na 5V a 16MHz

A pro ty co nechtějí skládat z jednotlivých součástek, ale chtějí už hotovou osazenou desku, do které případně jen nahrají program kde se prodává už hotová plně osazená deska takového komplexního modulu ?
bitovod

#157 Příspěvek od bitovod »

mhotar píše:Ahoj,
pokud tu tvoji aplikaci budeš dělat na Atmelu, bylo by efektní udělat to rovnou i s modulem v jednom švábu.
http://code.google.com/p/amod328/
Má to všechno co potřebuješ, SD kartu, zesilovač, seriový port. Můžeš to očesat o ten interface a 3,3V a nechat to na 5V a 16MHz

Nee, tímhle směrem se ubírat určitě nebudu - zatím mi to vychází, jakože bych se mohl vejít do nějakého 40 nohového PIC18. A když to neklapne, tak tam přijde ARM. Ovšem s tím ARMem si stihnu ty zvuky přehrávat sám, bez toho modulu.
mhotar

#158 Příspěvek od mhotar »

Vypadá to jako zajímavě. Co to bude umět?
www.opentx.cz
bitovod

#159 Příspěvek od bitovod »

mhotar píše:Vypadá to jako zajímavě. Co to bude umět?

Pšššššt. Zatím ani slovo, při tempu mého vývoje to vidím na jaro 2016, do té doby se mohou specifikace desetkrát změnit :)

Každopádně na rádiu má být poměrně velké dotykové LCD (jestli se nepletu, tak tenhle - nějak mi zbyl z jiného projektu, je to trochu overkill, ale když už ho mám... a ona už jen obsluha takového drobečka a dotekové vrstvy nějaký kus procesoru sežere).

No a co by to mělo umět? V podstatě nic převratného - výška + vario, rychlost (samozřejmě tlakovým senzorem), na zemi ještě referenční tlakové čidlo (ona když nad tebou přechází fronta, tak se může výška AGL docela nepříjemně rychle změnit), nějaké teploty, GPS souřadnice, samozřejmě RTC, logování všeho, co přijde ze vzduchu, na SD kartu a tak podobně. Z toho něco pípané do sluchátka (možná přes bluetooth do standardního BT handsfree - každopádně BT modul tam bude), něco mluvené (výška, překoročení parametrů, varování atd.).

Namalované už to mám asi půl roku, ale konečně už mám nakoupen snad veškerý materiál - teď to jen uplácat na bastldesce a pak už "jen" naprogramovat :) Všechna čidla programově obsluhovat umím, ale dohromady mi to ještě v ničem nejelo, uvidíme - jak říkám, je to trochu dlouhodobější záležitost. No a až zjistím, že mi to z 5V bere 2.5A - pak to celé zahodím a koupím si to hotové od FrSky :)

Ale jinak nejsem magor, to já tak jenom vypadám... většinou :)
mhotar

#160 Příspěvek od mhotar »

Tak 9xR už dorazila, je v ní opravdu málo místa na voice modul, ale nějak to tam snad půjde.
Když jsem to poprvé viděl tak jsem zatlačil slzu, něco na 9xR vylepšili a něco hrubě posr.li.
Ještě ke všemu jsem objednal dvě, navíc mode2 který nelítám a předělání na mode 1 nebude jen tak.
Chvíli jsem přemýšlel že je obě prodám a na modul se vykašlu, ale asi to s ní zkusím, jen tak pro zábavu. Není tak špatně udělaná, ale ta gumavá tlačítka, to je teda nápad, snad půjdou vyměnit za mikrospínače. Tu druhou si ale určitě nenechám, bylo by s tím moc práce. Pokud někdo chcete mode2 9XR, rád se jedné zbavím.
www.opentx.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od juraj.jurej »

mhotar píše:Vypadá to jako zajímavě. Co to bude umět?

Ako to vy zerá s tým zabudovaním hlasového modulu (nová verzia) do 9XR? Kde sa dá zohnať. Ja mám zas na ceste 9XR mod1 a lietam mod2 škoda, že nie si Slovenska mohli by sme vymeniť.
FrSky Tandem X20
mhotar

#162 Příspěvek od mhotar »

Škoda, vyměnil bych rád, už jsem tu jednu prodal a druhou rozebral, tak ty kniply přepájím a prohodím, snad se to nějak moc nerozsype. V 9XR je opravdu málo místa, vůbec nevím kam to dát. Reprák se tam nějak vejde, ale ten modul bude muset být opravdu malý. Dám ho asi na stojato na stranu rádia vedle hlavní PCB, když se to nevejde tak možná vyndám tu oddělitelnou část kastlíku na baterku a napasuju to tam.
Schéma už jsem překreslil na dostupné součástky a vyházel nepotřebné věci. Nebudu tam dávat RS232 interface, neplánuju ho používat, programovat se bude přes ICSP(USBasp) stejně jako rádio.
Vyhodil jsem i spínání podsvětlení, stejně už ho v rádiu máme, a v 9XR je na hlavní desce. Dnes objednám materiál a začnu kreslit desku. Musím se vejít na 45mm x 35mm :)
AudioMega_01.png

EDIT: stránky projektu(nejsem jeho členem) http://code.google.com/p/amod328/
Naposledy upravil(a) mhotar dne pon 21.01.2013 10:18, celkem upraveno 1 x.
www.opentx.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od juraj.jurej »

Urob ích viac (hlasových modulov) Jeden by som odkúpil, keby sa dalo, len neviem, ako to je s poštou na Slovensko, aby nebola drahšia, ako celý modul. Každopádne daj prosím ťa niejaké foto o montáži.
Som elektromechanik tak by som si to možno aj spravil sám. Daj prosim ťa link na ten modul ktorý použiješ.
Ďakujem.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od juraj.jurej »

mhotar píše:Škoda, vyměnil bych rád, už jsem tu jednu prodal a druhou rozebral, tak ty kniply přepájím a prohodím, snad se to nějak moc nerozsype. V 9XR je opravdu málo místa, vůbec nevím kam to dát. Reprák se tam nějak vejde, ale ten modul bude muset být opravdu malý. Dám ho asi na stojato na stranu rádia vedle hlavní PCB, když se to nevejde tak možná vyndám tu oddělitelnou část kastlíku na baterku a napasuju to tam.
Schéma už jsem překreslil na dostupné součástky a vyházel nepotřebné věci. Nebudu tam dávat RS232 interface, neplánuju ho používat, programovat se bude přes ICSP(USBasp) stejně jako rádio.
Vyhodil jsem i spínání podsvětlení, stejně už ho v rádiu máme, a v 9XR je na hlavní desce. Dnes objednám materiál a začnu kreslit desku. Musím se vejít na 45mm x 35mm :)
AudioMega_01.png

Niejaké bližšie info o premenení módu nemáš. Niečo som našiel, ale radšej by som to chcel počul od toho kto to skutočne robil. Niejaké pájkovanie nie je problém. Budeš meniť aj ten procesor? Ja by som asi išiel tiež do toho, ale najskôr porobím potrebné úpravy. Akú si zvolil batériu?
FrSky Tandem X20
mhotar

#165 Příspěvek od mhotar »

Tu změnu módu jsem ještě nedělal, ale jak jsem pochopil, je třeba ty celé páky vyndat a prohodit, budou ale potom krátké kablíky a překážet jeden konektor. Já asi odpájím i ty desky s konektorem až z potenciometru a prohodím je.

K tomu voice modulu už nic dalšího nepříjde, na schématu je vše potřebné kromě SD karty, ta se připojí na ICSP/SD konektor. Použiju mikroSD držák na kousku DPS a dám to do batterybay, na 9XR je na to místo, je tam jen plastová záslepka.

Procesor samozřejmě taky vyměním, koupil jsem Frsky modul, tak je to nutnost.
Rád bych taky osadil mikrospínače místo těch gumových tlačítek, těm vůbec nevěřím.
Všechno zdokumentuju :) Budu těch modulů dělat víc, i pro vás z RCmánie, ale nechci teď nic slibovat dokud to nemluví.
www.opentx.cz
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“