Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Blade Nano CP X

#346 Příspěvek od RadekCe »

Můj názor: Na mCPX mám asi 1000 baterek a naučil mě toho hodně. Ačkoliv je CPX váhově lehčí a vhodnější do interiéru, tak si myslím, že na naučení se základní akrobačky je vhodnější větší prostor a ne obyvák. A kluci tady psali, že CPX má problém s mrazem (u MCPX jsem nic takového nezaznamenal), takže záleží jen na tobě. Čím méně toho umíš, tím větší prostor potřebuješ.
Určitě tímto nechci říct, že je lepší to či ono. CPX by se mi taky líbilo, ale lítat s tím doma by mi už asi nic nedalo :wink:.
Každopádně po nějaké době je i mCPX z důvodu malého výkonu nuda, ale pro základ 3D (flipy, lítání v invertu) neznám nic lepšího. Mám k němu takový vztah, že jsem si ho zase předělal na stříďák a ačkoliv se nevyrovná letovému projevu 130X, tak je to zábava :D.

Co se týče DX6i, tak nemusíš řešit typ CCPM, protože to je bezpádlo a v TX nastavíš 1 servo, 90° jako u každého bezpádla ;-).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
kokpilot

#347 Příspěvek od kokpilot »

Nuda? Tak to si nemyslim, no ikdyž po 1000 baterkách.
Typ desky na 90° u bezpadla, to jsem nevěděl.
Takže mcpx2 je těžší, větší a to je lepší?
DX6i, DX7 G2, Blade 200 SR X, Blade MCP X BL, Blade 330s
RadekCe

#348 Příspěvek od RadekCe »

kokpilot píše:Nuda? Tak to si nemyslim, no ikdyž po 1000 baterkách.
Typ desky na 90° u bezpadla, to jsem nevěděl.
Takže mcpx2 je těžší, větší a to je lepší?

1000 baterek s mCPX V1 SS, V1 STŘ, V2 SS a opět V1 STŘ.
Nuda ve smyslu, že už se nenaučíš nic nového, protože tick-tock + vše ostatní s tím SS prostě nuděláš ;-).
Nenapsal jsem, že těžší a větší je lepší. Lehčí je lepší dovnitř, těžší ven. Ale s oběma můžeš lítat jak doma, tak venku.
Je to na tobě. Hlavní pointa byla v tom, že na naučení nových prvků je lepší větší prostor. Pokud jsi doteď lítal jen se 120SR, tak i s CPX budeš doma jen viset, jako se 400 venku ;-).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
kokpilot

#349 Příspěvek od kokpilot »

ok chápu,
vím že mi to hned nepujde, ale díky odolnosti a případně levných nd se o akrobaci alespoň pokusím. Jelikož u 400 to bude asi tak 1000kč/1 pokus, jestli né více.
A chápu s toho dobře, že tyto vrtulníky v základu nezalítnou všechny prvky akrobace.

A to platí i u cpx?
Rici

#350 Příspěvek od Rici »

Pokud vybiras mezi mCPX a nano CPX a chces zustat u setoveho proedeni, tak jednoznacne doporucuji nano. Pokud pocitas se stridakem, tak je volba slozitejsi, nebot prestavna nano na stridak je problematictejsi nez u mCPX. Letove vlastnosti a vykon setoveho provedeni jsou lepsi u nana. Pokud nelitas akro, tak se to ale doma nenaucis, nebot nacvik vyzaduje prostor a az pote se da super litat doma. Ja litam na prostoru 3x3 m a da se to :D. Myslim ze i z pohledu odolnosti pri padech je nano lepsi. Tot muj nazor.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od freerider »

No abych řekl pravdu tak s tou odolností to u nana taky neni žádná sláva.
Já už sem skoro všechny plastový díly oddělal (cyklika,kulička na gripech,držáčky na kabinku na rámu,kabinka tak šla do kopru skoro hned,ocas,lyže,vrtulka) měnim za kov pač ten plast je na nic při děsnejch cenách za nd.Kabinku doporučuju koupit z ebaye z jinýho strojku pač vydrží o dost víc nebo si ji udělat z papíru to se mi po nalakování a vystužení skelnou páskou taky velice dobře osvědčilo origoš kabinka je hodně mizerná.Jinak určitě by mu bodnul střídák poslední dobou mi ten výkon příjde takovej nic moc nevim jestli je to baterkama lítám nanotechy 160 ale po chvíli se to v záběru dusí tak že na nějaký akro můžu zapomenout.
Ted ještě čekám na ty gripy a pak jestli mě to ještě jednou naštve tak jde do světa pač už mě to leze celkem do peněz a tolik radosti jako ze 450tkou si s tim boužel neužiju.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
karlosmikos

#352 Příspěvek od karlosmikos »

Já nemám s odolností mechanických dílů na Nanu jediný problém, jediné co mi celkem pravidelně po pádech odchází je deska cykliky. Ale nic co by nezpravila tavná pistole:-) Větší problém je s životností motorků. Mám cca 330 startů v normal módu a druhý motor už se hodně v ostrých manévrech dusí, což znamená že pomalu, ale jistě končí. Na ocase mám taky druhý motorek, ale ten zatím vypadá dobře.

jinak dnes jsem nahodil novou kabinku :-)

viz návod: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=465113
Přílohy
IMG_20130111_203306.jpg
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
kokpilot

#353 Příspěvek od kokpilot »

Určitě zůstanu u setového provedení, a že pro acro budu potřebovat prostor jsem taky pochopil. S blade 400 jsou letové krůčky opravdu pomalé a drahé. Zatim lítám hodně na phoenixu.
Mám ještě 120sr ale ten neletá na zádech, jinak o pokročilou acrobaci mi ze začátku určitě nepůjde.

Co se týče dílů, tak je to podobně drahé jako 120sr, to je v pohodě.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od freerider »

Já by jsem se chtěl jen tak mimo mísu optat.
Je tu někdo kdo zalítá z nanem tictoc,piroflipy nebo jakoukoliv trochu pokročilejší akro ?
Já sem rád když ho doma nahodim bez problému do invertu a i tam mi příjde že má motorek co dělat
Nemůžu si pomoci ale mě na to ten strojek prostě příjde v základu slabej.
Oproti tarotovi s tim nedám skoro nic a osmčky už mě vážně nebaví.
Baterky mám jak origo tak nanotechy a chová se to stejně at dám jakoukoliv aku.
Bud už se odporoučívá i motor nebo nevim křivky by sem měl mít ok každopádně by bodla nějaká alternativa střídavýho inruneru aby se dala nacpat bez věších úprav rámu.Co třeba tohle+levnej rekl z hc ??? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 500kv.html
V kombinaci s tímto reglem by to nemuselo bejt marný a celkově by to všlo na podobný peníze jako novej stejnosměr s poštovnym.Otázka zní jestli ten inruner bude aspon podobně efektivní jako používaný outrunery.http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _3_5A.html
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
freerider
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od freerider »

Tak boužel ten motor z hc je větší škoda no.. blbý 2 mm a hřídelka pul mm nějaká střídavá rychlo alternativa by bodla.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od ddano007 »

S nano ti neviem poradit, ja som pre mCP X zobral tuto trojkombinaciu:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10578
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=22680
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=22674
ale
a, zatial som to nenainstaloval, toz neviem, ci to facha :(
b, ten reg treba preflashnut nejakym inym softom ( uz si napamatam akym) aby sa dal pripojit k riadiacej doske.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
borax

#357 Příspěvek od borax »

Zdravím všechny,
mám celkem velký problém s tímhle prckem. Je necelý týden starý. Nalítáno cca. 20 baterek. Nikdy ne venku.
Po jednom tvrdším přistání :oops: se vrťas vypl. Myslel jsem, že se odpojila baterka, ale ne. Modrá dioda sice nesvítila, ale serva ševelily dál. Vyměnil jsem baterku a začali problémy se spárováním s vysílačem. Vím o problémech s rozbindováním, ale tohle byl fakt horor :x . Nano se chová, jako by neustále ztrácel signál. I za letu prostě zhasne dioda a jde k zemi. Než k němu dojdu, dioda se zase rožne (teda někdy) a chová se jako by nic. Prostě strašně nevyzpytatelné chování. Vyzkoušel jsem 4 baterky + nové baterky ve vysílači (Dx6i). Žádné zlepšení.
Začal jsem teda odstrojovat vrťas a dpojovat postupně jednotlivé komponenty abych našel problém. Nakonec mi v ruce zůstala holá deska reagující na dotek, poklepání nebo zatřesení tak, že se odpojí. :?: :?: :?: Přepájel jsem napájecí káblíky od baterky ale nepomohlo to. Na videu je vidět co to dělá.

http://www.youtube.com/watch?v=XDk3LVXMqcI

Vypozoroval jsem, že když desku v prstech trošku prohnu, tak se signál neztrácí. Přišrouboval jsem ji pokusně na dřívko od nanuku a jednu stranu vypodložil papírem aby v ní bylo menší pnutí. A ono to funguje :P .

http://www.youtube.com/watch?v=0sh80kIzaac

Papír jsem nahradil gumovou podložkou, dřívko upravil a celé to vrátil zpět. Musel jsem udělat menší úpravy na kostře vrtulníku. Moc si od toho neslibuju, ale po vylítání 3 baterek je to zatím OK.
Vypadá to teda na nějaký studený spoj nebo porušenou cestu na tišťáku desky. Ani pod lupou ale není nic vidět.
Jestli to nevydrží a budu muset kupovat novou desku, zkusím ji ještě nahřát horkovzdušnou pistolí. Všechno nebo nic :twisted: . Kdysi jsem tak probral vadnou desku X-Box 360 :wink:
Robin123

#358 Příspěvek od Robin123 »

Caute.Chcem sa spytat, ze ked mam Futabu ci sa s tym da ovladat ten vrtulnicek.S tymto modulom by to slo? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
Andrew.DC07
Kontaktovat uživatele:

#359 Příspěvek od Andrew.DC07 »

Zdravím, chtěl bych vás požádat o radu poradu. jde o to že váhám nad pořízením NANO CP X a MSR X. Do teď jsem létal s MSRkem které ovládám bez problémů a chtěl bych už nějaké to bezpádlo a časem zkoušet i nějakou tu akrobacii. Děkuji za rady :)
vylizplech

#360 Příspěvek od vylizplech »

MSR X je čtyřkanál s pevným náběhem listí,s tím žádnou akrobacii nelze dělat.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“