RAY X
Re: RAY X
Tak to hezky vyndej z X-Raye a přifrč ke mně, nebo já až pojedu zítra večer, nebo pozítří večer ze služebky stavím se u tebe pro to.
To chce zjistit jak na tom převodovka,pastorek a motor je. Hezky tu převodovku vymeju a dáme nové mazivo. Mám ho tu dost. Pro info u S-Neu převodovky po roce provozu nebyla nikde ani šupinka a zuby převodovky jen perfektně zaleštěné. Tohle je fakt hodně divné a pokud se tam něco děje je třeba to zjistit včas.
To chce zjistit jak na tom převodovka,pastorek a motor je. Hezky tu převodovku vymeju a dáme nové mazivo. Mám ho tu dost. Pro info u S-Neu převodovky po roce provozu nebyla nikde ani šupinka a zuby převodovky jen perfektně zaleštěné. Tohle je fakt hodně divné a pokud se tam něco děje je třeba to zjistit včas.
Dnes to už rozebírat nebudu, fakt jsem se nadřel. Je to titěrné a měl jsem co dělat, abych to dal zpátky. Celou převodovku jsem vyčistil dosucha a opět jsem ji namazal originálním mazivem. Nechám to zatím tak, uvidím, co to udělá po pár startech. Snad se mi motor nekousne, nebo jo?
Kdyžtak to zase rozhodím příští víkend, no. Ale fakt se mi to nechce, když to vydrželo rok provozu.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Dalibore, řezat po rukách a né ukazovat čertíky.... 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Mě je fakt záhadou, kde se to tam bere... Kdysi jsem používal Feigao se sračkovou čínskou převodovkou - kolečka se doslova soustružila, ale svinstvo se drželo výhradně uvnitř. Přes ložisko prosakovalo trochu maziva, ale pilinky prakticky vůbec.
Bylo to svinstvo opravdu kovové a nešlo jen o nějaký bordel zvenku? Že by se nalepil tam, kde jsi ukazoval na fotce už mě tolik nepřekvapuje, je tam nějaký spoj, kde mazivo trochu prosakovat může, tak se na to pak bordel nalepí.
Bylo to svinstvo opravdu kovové a nešlo jen o nějaký bordel zvenku? Že by se nalepil tam, kde jsi ukazoval na fotce už mě tolik nepřekvapuje, je tam nějaký spoj, kde mazivo trochu prosakovat může, tak se na to pak bordel nalepí.
kovaco píše:Dnes to už rozebírat nebudu, fakt jsem se nadřel. Je to titěrné a měl jsem co dělat, abych to dal zpátky. Celou převodovku jsem vyčistil dosucha a opět jsem ji namazal originálním mazivem. Nechám to zatím tak, uvidím, co to udělá po pár startech. Snad se mi motor nekousne, nebo jo?Kdyžtak to zase rozhodím příští víkend, no. Ale fakt se mi to nechce, když to vydrželo rok provozu.
Hihi...je vidět, že nad tím u Valenty nepřemýšleli..když se to nedá rychle vyndat. Pohon u všech modelů co dělám,jsem schopen vyndat za 3 minuty.
No, ono to není až tak hrozný na vyndání. Měl jsem to venku asi tak za 10 minut, protože jsem to dělal poprvně. Bál jsem se totiž přepážky za motorem směrem k reglu, kterou jsem musel vyrvat. Byla zalepena, aby se na oběžku nenatlačila pohonná aku. Ostatní šlo v poho, ale to víš, moje oči dostávají zahulit nejvíc. Ještě že jsem našel silné dioptrie.
Takže kluci dám na vaše názory a příští týden to celý rozhodím. Díky za dobré rady a nabídky všem. 
Né fakt to není prdel, rozhodně pokud Ti Dalibor mabízí pomoc, tak to neodmítej. Nejspíš to někdo při kompletaci chytil do něčeho ( ponk, nebo svěrka ) kde bylo nasviněno pilinama a chytlo se to na převodovku. Musel to být totální igmorat,slepej nebo bejt totálně zhulenej když to neočistil.
Hele Stando, ta oběžka půjde rozebrat v poho. Ale když jsem to dělal poprvně, tak to víš, měl jsem strach. Teď to rozhodím a složím jako kdysi SA vz. 58. 
Musíš to vyčistit, jinak jsi mrtvej Homolka... Hele já nedávno taky čistil KONTRONIK převodovku a spíš jsem vykydával zbytečnou vazelinu která se stejně schovala u konverzního čela. Po vyčištění opravdu byly jen oleštěné zuby u pastorku, jinak nic víc. Stejně jak psal Dalibor. Ještě je možnost, že kde se s tím X-RAY lítalo, že tam byla železitá půda ... 
Né převodovka je OK , to bylo vidět z fotky, spíš to bylo chycený na plášti převodovky. Ale co je v motoru je ve hvězdách. Problém bude v tom, že nejspíš nevysuneš hřídelku neb je na ní nalepenej pastorek jinak je třeba povolit zadní červík, a zepředu segerovku. Takže docela opruz.
Nářadí na to snad mám a když to nepůjde, tak to přenechám na Dalibora. On je hračička s trpělivostí, tedy jestli mě nepošle do ........... 
kovaco píše::lol: No dobrýýýý, železná půda. Nebo měl někdo spíše plechovou ukecanou držku, což by odpovídalo mému breptání.Jj, rozhodím to, i když ozubené kolečka v převodovce jsou ok. Vzal jsem si fakt silnou lupu a zkotroloval je. Ono kdyby náhodou byl ulomený jenom jeden zoubek, tak to nedávám zpátky a tady ani o zlomený zoubek jít nemůže, to by se to muselo urvat děsnou silou. Délka hrany zoubku je asi 4mm, dokážeš si představit, co by ho muselo lámat?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz