Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
z.zemanek

Re: Blade Nano CP X

#316 Příspěvek od z.zemanek »

Vaillante píše:Ahoj kluci,hele chci se zeptat.už někdy někdo měnil celou ocasníí část?mě tak napadlo,když mi dnes praskla trubička,zda by se nedala zaměnit za klasickou tyčku a jak vlastně se to mění.je to tam nějak vlepené?

Podívej se na stránku 20,příspěvek dole od hakese
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
Rici

#317 Příspěvek od Rici »

Nemyslím si že 3 mm trubka je dobrý nápad. U tohoto prcka je každý gram znát a navíc musiš mít redukci na 2mm zakončení do kostry vrtulníčku. Kup v metráži 2mm uhlíkovou trubku a prostě jen uřízneš potřebnou délku a mírně zabrousíš (zploštíš) konce - což poznáš až vyndáš prasklou tyčku. Poté jen odpájíš drátky z konektoru a protáhneš je novou tyčkou a zase napájíš. Někdo to řeší omotáním vně (nemusí pájet), ale jdou protáhnout velice dobře a pak to máš jako originál. Tyčka není nijak lepena, je tam jen zasunutá a tím zploštěním je zafixovaná.
z.zemanek

#318 Příspěvek od z.zemanek »

a jinak desky už jsou[/quote]

Nebude taky nějaký upgrade, popřípadě střídák?
Třeba u prochyho?
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
Rici

#319 Příspěvek od Rici »

OverSky prodava konverzi bez nutnosti cokoli pajet, ale vazi to 2 gramy http://www.overskyrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=12_20&products_id=373 nebo koupit od Dylena http://astroid-designs.myshopify.com/collections/ncpx/products/nano-cp-x-mild-brushless-kit, ale tam musis pajet signal do reglu. U nas asi zatim nic.
LaKrem

#320 Příspěvek od LaKrem »

Odhalil jsem záhadu rozbindovávání vysílače s přijímačem. Stačí při zapojování baterky vrtulníku dát vysílač do vzdálenosti cca 2 metry od vrtulníku tak, aby nebylo vidět na anténu. Pokud je vysílač blízko vrtulníku, dochází zřejmě k zahlcení signálem a přijímač se rozhodí. Od té doby, co dávám dál vysílač od vrtulníku, tak se mi ještě nerozhodil.

Tak ať to lítá :roll:
grapefruit

#321 Příspěvek od grapefruit »

RadekCe píše:
grapefruit píše:Dostal som tohoto prcka pod stromček spolu s DX6i ale nedokážem ho udržať vo vzduchu. Neviem či je problém v rukách alebo vo vrtulníku.
Po pripojení batérie sa zosynchronizuje s visielačkou ale stále sa cukajú servá aj keď je na stole je to normálne.
A ďalej som si všimol že keď pridám plyn ale len toľko aby sa neodlepil od stola a skusim či funguje ovládanie rudder, elev a ostatné servá sa vychília ale nevrátia sa sami do stredu keď pustím páčku na vysielačke ak je plyn na nule a vrtuľa sa netočí tak sa servá vracajú na stred ale keď sa vrtuľa točí tak sa úplne do stredu sami nevrátia.
Mám DX6i a nabindoval som ju aj na MSR-to tam to všetko šlape ako treba a bez problémov lietam ale tohoto nového prcka proste nedokážem ani odlepiť od zeme bez toho aby sa minútu korigoval páčkami kým sa mi podarí ho dostať do vyduchu, následne však nedokážem stabilne visieť a do pár sekúnd končím na zemy. Je to normálne chovanie alebo je niekde problém?
:D
Vše co jsi popisoval je normální má to tak být :D. Kdyby tomu tak nebylo, tak by si s ním v budoucnu nebyl schopen lítat vzhůru nohama (podvozkem) a dělat všechny akrobatické prvky :wink:.
mSR ti visí na místě a musíš ho nutit lítat (náklápí se pouze deska cykliky, ale listy mají pevný úhel náběhu)
s CP X se musíš naučit nejprve viset a až pak lítat ... je to úplně odlišný způsob řízení. Takže trénuj a po nějaké době ti to bude připadat stejně jednoduché jako s mSR :).

Tak je potvrdené bolo to v rukách síce to stálo nespočetne veľa havárií ale už si s ním začínam rozumieť. Už dokážem vzlietnuť aj pristáť a visieť vo vzduchu každopádne je to mrštná osa...
Blade mSR, Nano CPX + DX6i
Zenderat

#322 Příspěvek od Zenderat »

Jo rychlé je to dost, i když mám nasazené ty listy s výstupky. Zatím mě to problém moc nedělá, visim s ním ( tak pul metru rádius :lol: ) jak vocasem k sobě tak i bokama, čelem se ještě moc neopovážím, ale pomalu se tam sunu :-).
Nedávno jsem byl s prckem létat venku a byl jsem překvapenej jak mě to de :) , sice jsem padl pak 2x na čumák, ale to až na poslední baterce (mám 3) duremax, a jsem přesvědšen, že to bylo zimou, bylo -2, prostě to pak nemělo výkon a nechtělo se tomu do vzduchu (chcípal motůrek).
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od prochel »

Zenderat píše: že to bylo zimou, bylo -2, prostě to pak nemělo výkon a nechtělo se tomu do vzduchu (chcípal motůrek).
jo jo to je efekt zimy studený baterky pak se mu moc nechce je to vrťas do tepla haly domu a ne na sníh :D
Zenderat

#324 Příspěvek od Zenderat »

:-) jojo už ho na zimu nevemu :-)
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
citsu

#325 Příspěvek od citsu »

Tak začínám mít stejne problémy jako karlosmikos. Vrtulník se spáruje ale pak se nahodile jakoby rozparuje (Přestane reagovat a zhasne dioda) a po chvíli se zase chytne :( takže na nový rok asi deska. No na to že má zasebou tak 90 letu a venku jsem sním lítal jen za sucha (a to jen jednou) tak to bude asi štěstí na kus. Nebo vám taky tak málo ta deska vydrží? Šťastný nový rok a spousta baterek nalítáno bez havarii ;)
Colibri pro V4.5, Blade msr, Blade 400 3D, Blade nano cp x Spektrum DX6i
freerider
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od freerider »

prochel píše:
Zenderat píše: že to bylo zimou, bylo -2, prostě to pak nemělo výkon a nechtělo se tomu do vzduchu (chcípal motůrek).
jo jo to je efekt zimy studený baterky pak se mu moc nechce je to vrťas do tepla haly domu a ne na sníh :D

Souhlas venku okolo 5 stupnů je to jednoznačně dost líný.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
freerider
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od freerider »

citsu píše:Tak začínám mít stejne problémy jako karlosmikos. Vrtulník se spáruje ale pak se nahodile jakoby rozparuje (Přestane reagovat a zhasne dioda) a po chvíli se zase chytne :( takže na nový rok asi deska. No na to že má zasebou tak 90 letu a venku jsem sním lítal jen za sucha (a to jen jednou) tak to bude asi štěstí na kus. Nebo vám taky tak málo ta deska vydrží? Šťastný nový rok a spousta baterek nalítáno bez havarii ;)

Nestává se ti jen při vzletu když přidáš plyn hodně z prudka ? Mě se to takto někdy děje ale prakticky stačí jen pamaleji roztočit rotor a pohoda pak už se nerozpáruje může to být taky vzdálenstí vysílače od prcka.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
citsu

#328 Příspěvek od citsu »

vzdalenost bych netipoval pri mistnosti 4x4. Prudce mozna obcas startuji, ale na rozparovani to bohuzel vliv nema (dela to i po zparovani bez toho ze bych pridal na plynu).
Colibri pro V4.5, Blade msr, Blade 400 3D, Blade nano cp x Spektrum DX6i
karlosmikos

#329 Příspěvek od karlosmikos »

Taky jsem vcera zkousel tu fintu s vysilackou 2m od modelu, ale nefunguje. Mi se druha deska chova stejne jako prvni. Paruje se zasadne na podruhe. Pokud jsou slabe baterky v modelu ci ve vysilacce sparuje se to az na x- ty pokus nebo vubec. Po nekolika letech venku mi hl deska odesla, takze ven uz s nim nejdu( mozna v lete ).
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od prochel »

karlosmikos píše:Taky jsem vcera zkousel tu fintu s vysilackou 2m od modelu, ale nefunguje. Mi se druha deska chova stejne jako prvni. Paruje se zasadne na podruhe. Pokud jsou slabe baterky v modelu ci ve vysilacce sparuje se to az na x- ty pokus nebo vubec. Po nekolika letech venku mi hl deska odesla, takze ven uz s nim nejdu( mozna v lete ).

Je fakt ž to rozbindovávání mě taky pěkně se.... Štve ale je divný ž některej den to neudělá ani jednou a zase jindy je to na rozšlápnutí třeba každou baterku jako kdy b byly nějaký erupce na slunci nebo co :mrgreen:
Ale jinak ta mikromrcha je super akrobatit si s heli v obýváku je mazec a odolnost taky dost slušná
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“