Phoenix 4, DX6i a vrtulniky
Re: Phoenix 4, DX6i a vrtulniky
Uhýbání doleva je normální. Jinak visení spočívá v permanentním krvrdlání kniplem sice rychle, ale asi tak s milimetrovou výchylkou. Je to spíš takový stařecký třes ruky než nějaké uvědomělé kontrování.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
IvoR1 píše:Taky bych poprosil o radu. Mám nového Blade 450X. Přestože jsem trénoval na simulátoru tak jsem ho dnes opět rozbil podruhé (4.tý let). Vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo do Phoenixu sehnat tento typ vrtulníku tak používám Blade 450 3D s nastavením "Pasive flybarless" aby se to co nejvíce podobalo skutečnosti, ale pořád to není ono. Nevíte kde co ještě nastavit pro větší realističnost? Teď už mám docela strach létat v reálu abych to zase nerozbil. Dokud nevydržím hodinu létat v simu bez pádu tak asi ven nevylezu.. Dnes jsem spadnul díky tomu, že při přistání se mi nedařilo vrtulník dostatečně stabilizovat a spletl jsem si strany, což se mi v simu už dlouho nestalo
![]()
A ještě jeden dotaz. Nejsem schopen docílit v simu stabilního visení. Nevím jak na to. Když pohybuji pákami pomalu a plynule tak heli moc nereaguje a pak to zase přežene a už jsem rozkmitaný po celé louce. Zdá se mi, že je lepší přehnat pohyb a v zápětí udělat protiakci. Takhle jsem schopen ho jakžtakž udržet, ale to co mi předvádí simulátor v instruktorovi tak to je pro mě utopie.
Jeste porad nemas 450X v simulatoru?
Dnes jsem si dotahnul helinu, vysilac i simulator. Soft. jsem rozchodil, stahnul aktualizace a Blade 450x 3 D tam uz k dispozici je. Horsi je to s nastavenim vsech parametru v DX6i pro simulator. Pro helinu ve vysilaci byly na pozici 9 a 10 nejaky nastaveni, tak to snad v zakladu fungovat bude.
Blade 450X 3D, DX6i, Phoenix4, MJX F-45
scarabeus píše:A nebo to je v rukach. Na Phoenix mi/nam nesahej. S nim je vse v naprostem poradku. Bud mas rozsahane nastaveni a nebo je chyba jinde.
Zkalibrovanou vysilacku mas? Vzal jsi cisty nenastaveny model vrtulniku? Deska cykliky na 1 servo?
Řekl bych to tak, že je to nejenom v rukach ale i v hlavě, RESET na simu je zadara, v reálu to stojí nějaký (někdy větší) groš.
Lítat hodinu na simu a pak jít ven podle mě moc dobrý nápad není, protože pokud ten tréning je brán odpovědně, tak pozornost je úplně v háji.
Síla simu, v čem pomůže, je vypěstovaní podvědomé reakce na situace ve do které se helina může dostat a stejném duchu pak reagovat v reálu.I tak kreše na 99% stejně přijdou.
Takže já osobně to s nějakým přizpůsobováním simu mému reálnému vrtulníku nijak nepřeháním.
Zkrátka - učit se, učit se, a pro změnu - učit se. (ono to přijde
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
zdravim..chci se zeptat
v simulatoru s jakymkoliv vrtulnikem kdyz v klidu visim tak mi kazdej vrtulnik zacne sam letet dopredu a klopit doleva
proste jakoby se deska cykliky sama naklopila dopredu a doleva
tak se ptam jestli neni nejak blbe nastavenej simulator..nebo spatna vysilacka nebo neco jineho..
diky
v simulatoru s jakymkoliv vrtulnikem kdyz v klidu visim tak mi kazdej vrtulnik zacne sam letet dopredu a klopit doleva
proste jakoby se deska cykliky sama naklopila dopredu a doleva
tak se ptam jestli neni nejak blbe nastavenej simulator..nebo spatna vysilacka nebo neco jineho..
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Ze by dopredu, to neni asi uplne normalni. Ale ze se naklani (ted nevim, jestli doleva nebo doprava), tak to ok je.
Dvourotory: k pohybu je nutis, neutikaji, nenaklani se.
Jednorotor: do visu je nutis, porad utikaji.
Dvourotory: k pohybu je nutis, neutikaji, nenaklani se.
Jednorotor: do visu je nutis, porad utikaji.
Tak už vážně nevím co v simu nastavit, abych udržel helinu na místě. V reálu jsem schopen Protose i Blada udržet ve čtverci metr na metr, ale v simulátoru ani náhodou. Dá se nekde nastavit, aby si simulátor převzal nastavení z vysílačky? Mám nastavený "custom"profil mé vysílačky DX6i a u modelu mám nastaveno "Ovládací profil dle modelu - Zapnuto" a navolen profil vysílačky, ale řekl bych, že to nemá vliv na nastavení ve vysílačce a chování modelu.
A nebo je to tak, že veškeré chování heliny musím nastavit v simulátoru? Pak je tam bohužel spousta pojmů kterým nerozumím
Poradí někdo?
A nebo je to tak, že veškeré chování heliny musím nastavit v simulátoru? Pak je tam bohužel spousta pojmů kterým nerozumím
Poradí někdo?
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
Vsechno v simu. Na vysilacce musis mit naprosto cisty model.