Jak a za kolik se da poskladat letadlo z hobbykingu?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bojkas

Re: Jak a za kolik se da poskladat letadlo z hobbykingu?

#31 Příspěvek od Bojkas »

corona píše:
Bojkas píše:...Neplanuji to jako velke hobby (to jsou mobily), ....

Děkuji za výborné pobavení....

:lol:

Copak? Mobily nejsou dobry konicek, nebo to, ze lepsi mobil stoji 3x tolik, nez muzu investovat? :D
U telefonu je to jednodussi. Pred tremi roky jsem koupil dotovany mobil za 4tKc (puvodne 12tKc), za rok sem ho prodal za 8tis, doplatil trochu a zase vzal jiny mobil, ten sem vymenil za pul roku a doplatil asi 500 za novy a lepsi, atd.. Ted mam za ty tri roky asi sesty mobil a celkova investice i s tim prvnim je zatim 6tKc. U mobilu vim, ze ho za pul roku prodam za 80% skoro novy, letadlo bych tak menit nemohl, protoze ho pravdepodobne rozbiju. :-(
Bojkas

#32 Příspěvek od Bojkas »

corona píše:Od vrtule jde proud vzduchu, to dá rozum.
A ofukovaná plocha vyvodí za určitých podmínek vztlak. A když je ho dost, síla působí hore a zvedá, a třeba i zvedne.... ...ocas.....letounu.....

:mrgreen:

Takze to zavisi na spravne vrtuli, nebo spravnem kridle? Nebylo by pro zacatek vhodne, pridat klapky?
BrAtKo

#33 Příspěvek od BrAtKo »

Bojkas ale to si potom mobily nazval v tvojom pripade nespravne ze hobby, to co si popisal je cista kseftarina :) Slovo hobby ma aspon u mna uplne iny vyznam, nieco ako srdcova zalezitost, oddanost a hlboke znalosti problematiky.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
corona

#34 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:Copak? Mobily nejsou dobry konicek, ........... letadlo bych tak menit nemohl, protoze ho pravdepodobne rozbiju. :-(

Asi to, že "mobil a koníček" je moc a moc daleko od hobby, jako je poletovat s RC letadýlkem nebo ho dokonce sám stavět a umět nastavit atd.
corona

#35 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:Takze to zavisi na spravne vrtuli, nebo spravnem kridle? Nebylo by pro zacatek vhodne, pridat klapky?

Hlavně to závisí na fyzikálních zákonech.

Pro začátek klapky?
Pro začátek je dobré začít jaksi od jednodušších věcí. Ale u tebe jsou asi rady celkem nanic, máš svoje sny.
Bojkas

#36 Příspěvek od Bojkas »

BrAtKo píše:Bojkas ale to si potom mobily nazval v tvojom pripade nespravne ze hobby, to co si popisal je cista kseftarina :) Slovo hobby ma aspon u mna uplne iny vyznam, nieco ako srdcova zalezitost, oddanost a hlboke znalosti problematiky.

Neni to kseftarina, ale jak pises, srdcova zalezitost. Rad se hrabu v mobilech, kazdy den jsem na strankach o mobilech a sleduju s nadsenim, co noveho vyjde, hluboka znalost problematiky. Modelari taky snad nemaji jeden model na 5 let, ale neustale stridaji, zkouseji nove a lepsi letadla. O mobilech dokazu diskutovat hodiny. :-) Podle me, tak se da oznacit hobby. ;-)
corona

#37 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:.... Pred tremi roky jsem koupil dotovany mobil za 4tKc (puvodne 12tKc), za rok sem ho prodal za 8tis, doplatil trochu a zase vzal jiny mobil, ten sem vymenil za pul roku a doplatil asi 500 za novy a lepsi, atd.. Ted mam za ty tri roky asi sesty mobil a celkova investice i s tim prvnim je zatim 6tKc. U mobilu vim, ze ho za pul roku prodam za 80% skoro novy, ...

A já nikdy nedal za mobilní telefon ani korunu. Jen ten kredit, co stojí min 200,-/rok, musím platit.

corona

#38 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:...
Neni to kseftarina, ale jak pises, srdcova zalezitost. Rad se hrabu v mobilech, ...

Skutečně?
Bojkas píše:pepan: heh, no tak to si mě vyděsil. S pájkou mi to moc nejde a představa, jak roztavím baterky se mi moc nelíbí.. :-D...

:lol:
Bojkas

#39 Příspěvek od Bojkas »

Corona: hehe, nemyslel jsem, ze bych je rozdelaval a pajel k nim dalsi displaye, sestou klavesnici a menil dotykovou vrstvu. Myslel jsem "hrabat" v software - root, menit alternativni ROM (to je zbastleny operacni system :-D), aplikace na vsemozny chujoviny, atd.. Mam vicemene zmaklej kazdej moderni OS, ktery se do mobilu strka.
corona

#40 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:........ Mam vicemene zmaklej kazdej moderni OS, ktery se do mobilu strka.
Aha. Takže znáš nějaký čísílka a písmenka, co vyjadřujou verzi software a co za chvíli už stejně zmizí tam někde v análech, jelikož přiletí nová bomba na trh.
Nebo se pletu a třeba bys věděl, na čem stojí datová komunikace?
BrAtKo

#41 Příspěvek od BrAtKo »

Bojkas tak to jo uz ti verim. Tak aj ja som mal take hobby asi pred 10 rokmi, a este davnejsie to bol legendarny Palm OS. No ale to je uz na inu temu. Teraz nespekuluj ako zaciatocnik mas velke oci, proste ber ucnovsky trojkanal model a lietaj.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
opisk

#42 Příspěvek od opisk »

corona píše:
Bojkas píše:........ Mam vicemene zmaklej kazdej moderni OS, ktery se do mobilu strka.
Aha. Takže znáš nějaký čísílka a písmenka, co vyjadřujou verzi software a co za chvíli už stejně zmizí tam někde v análech, jelikož přiletí nová bomba na trh.

neviem co do neho furt ryjes? nechapem...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Bojkas

#43 Příspěvek od Bojkas »

corona píše:Aha. Takže znáš nějaký čísílka a písmenka, co vyjadřujou verzi software a co za chvíli už stejně zmizí tam někde v análech, jelikož přiletí nová bomba na trh.

Ted uz ocividne jenom rejes a snazis se shazovat, co? :D Cisilka a pismenka nejake znam, tim bych tema mobilu asi uzavrel.
Bojkas

#44 Příspěvek od Bojkas »

Opisk: diky za zastani. ;-)
corona

#45 Příspěvek od corona »

Bojkas píše:....
Ted uz ocividne jenom rejes a snazis se shazovat, co? :D Cisilka a pismenka nejake znam, tim bych tema mobilu asi uzavrel.

Trochu jsem jen chtěl rozlišit, oč se v tom "hobby" jedná. A samozřejmě to nebylo jen tak z legrace; sám jsi řekl, že budeš preferovat jako "hobby" stejně spíš mobily před érama.
No tak jsem chtěl vědět, kterak až hluboko jdeš v tom pro tebe důležitějším hobby.

Ono u letadýlek je to taky různý. Někdo si jen tak poletuje s polystyreňákem z RTF sady, jiný třeba umí vzít smrkový lišty, balsu, laminát, překližku, dural a udělat stroj podle plánu, kterej si sám namaluje. Taky třeba ví, jak pracuje spalovací motor nebo elektromotor, ví něco o rádiu, o různých materiálech a chemikáliích a třeba ještě spoustu jiných věcí.

Hold jsem takovej zvídavej, tak se moc neuraž, že se ptám....

Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“