Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
ciko7

Re: Blade 130 X

#856 Příspěvek od ciko7 »

vylizplech píše:Pro dudaj:Nemyslím si že by to mělo vliv na to že jsem s tím lítal v mrazu,s blade mcpx jsem minulou zimu lítal v mrazu a brouzdal sníh neustále,dokonce se mi tam dostala i voda(serva na cyklice skákala jako divá) a stejně to po vysušení jelo a funguje bez problémů dodnes.Pro Radekce:Desku už odkupuji od Nikko,s tou deskou je to prostě v háji.

Souhlasím, serva by vlhkost přežila. Mi v létě spadlo celé MCPx do bazénu. Po nějaké hodince na vysušení to lítalo opět bez jediného problému.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
JiRas

#857 Příspěvek od JiRas »

vylizplech píše:Tak mám v tahu zřejmě celou řídící jednotku,servo na ocasi si dělá co chce,a nereaguje na povely,zkoušel jsem servo zapojit na cykliku a tam funguje bez problémů a pokud zapojím servo z cykliky na ocas,tak se opět rozdovádí a nereaguje na knipl,lítal jsem s tím před tím venku,sice mrzne,ale ani jsem s tím nespadnul tak voda se tam snad nedostala,pro jistotu jsem to měl hodinu na topením a stejně to dělá pořád neplechu,myslíte že mám psát Ježíškovi o druhou desku,nebo může být problém i někde jinde?

Jak píše RadekCE, mám stejný problém. Koupil jsem zadní servo i novou desku (za hříšné peníze) a po výměně vůbec žádná změna. Servo je myslím v pohodě, ale že by ta nová deska taky nechodila a já měl takovou smůlu že mi přišel šmejd za 1.800,- Kč se mi nechce věřit. Netuším ale co s tím. Snad na to za pomocí RadkaCE příjdeme.
MSH PRÔTÔS EVO 380 + DX9
vylizplech

#858 Příspěvek od vylizplech »

Tak já už jsem záhadu poskakujícího serva na ocasi odhalil,tu desku mám v pořádku,chyba je ve vysílačce,teprve teť mě napadlo se podívat na servomonitor a ruddler mi tam lítá z jedné strany na druhou jako pominuté aniž bych hýbal s kniplem,takže budu hledat chybu ve vysílačce,ale nevím kde :(
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
RadekCe

#859 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Chci tím jen říct, že i když vylučovací metodou to někdy na 100% vypadá na desku, tak to nakonec deskou být nemusí.

... dík za info, uvidíme, co JiRas?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
vylizplech

#860 Příspěvek od vylizplech »

Tak jsem tu DX6 rozebral a zkontroloval drátky co vedou ke kniplu a žádná drátek upadlý nebyl ,znovu jsem to zapojil a ejhle servo ruddler na monitoru opět reaguje tak jak má.No na jednu stránku jsem rád,že už to funguje,na druhou stránku,nevím už jak moc mám té vysílačce věřit,pokud by mi to začlo blbnout při minititanovi,tak mám o zábavu postaráno :)
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
ciko7

#861 Příspěvek od ciko7 »

Před tím to na MT nedělalo ?? Nebo jsi teď v poslední době lítal jen se 130X ??
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
vylizplech

#862 Příspěvek od vylizplech »

ciko7 píše:Před tím to na MT nedělalo ?? Nebo jsi teď v poslední době lítal jen se 130X ??

Já tet lítal jen se 130X,na MT bylo vždy všecko v pohodě,žádný problém,teť ale s tou vysílačkou abych vždy lítal a modlil se aby si zase nezačla stávkovat.
ciko7

#863 Příspěvek od ciko7 »

Asi bych nějakou dobu pokoušel štěstí jen se 130X. Až bych měl jistotu, šel bych s MT. Ale jednou ztracená důvěra ve vysílačku udělá své :D
Nikko

#864 Příspěvek od Nikko »

Tak jsem to dneska taky pokoušel v -5°C a nemyslim si že elektronice by to nějak vadilo, jen mě zklamala starší baterka a po lehkém dosednutí do sněhu to odnesl promrzlý podvozek a trochu kabinka. Takže nevim jestli to za ty 4 batekry stálo :-)
T-rex 450 PRO (MicroBeast), Blade 130x (RHK, Spin), Solo PRO 180, DX7, Phoenix
vylizplech

#865 Příspěvek od vylizplech »

Nikko píše:Tak jsem to dneska taky pokoušel v -5°C a nemyslim si že elektronice by to nějak vadilo, jen mě zklamala starší baterka a po lehkém dosednutí do sněhu to odnesl promrzlý podvozek a trochu kabinka. Takže nevim jestli to za ty 4 batekry stálo :-)

Taky jsem to dnes testoval i s tou vysílačkou a zatím dobrý,vše funguje jak má a taky jsem musel nouzově přistát,když mi baterka přestala dávat výkon dřív než jsem čekal :) hold jsem ten mráz podcenil a baterky dostávaj zabrat.
dudaj

#866 Příspěvek od dudaj »

Nikko píše:Tak jsem to dneska taky pokoušel v -5°C a nemyslim si že elektronice by to nějak vadilo, jen mě zklamala starší baterka a po lehkém dosednutí do sněhu to odnesl promrzlý podvozek a trochu kabinka. Takže nevim jestli to za ty 4 batekry stálo :-)

Elektronice nevadí mráz, ale přechod do tepla a následné orosení.
S ohledem na to že je otevřená je riziko o to větší. Pokud se vrtulníček při změně teploty nezapne než vyschne není problém.
nicméně této elektronice stačí málo jak jsem si sám ověřil a je to hodně o štěstí. Prostě lítat ve sněhu a dešti se 130X nehodlám.
Navíc plasty v mrazu křehnou, takže je zranitelnější.
Nikko

#867 Příspěvek od Nikko »

dudaj píše:

Elektronice nevadí mráz, ale přechod do tepla a následné orosení.
S ohledem na to že je otevřená je riziko o to větší. Pokud se vrtulníček při změně teploty nezapne než vyschne není problém.
nicméně této elektronice stačí málo jak jsem si sám ověřil a je to hodně o štěstí. Prostě lítat ve sněhu a dešti se 130X nehodlám.
Navíc plasty v mrazu křehnou, takže je zranitelnější.

samozřejmě je mě jasné že při přechodu ze zimy do tepla může být problém, to je přeci jasná věc, spíš jsem si říkal jestli třeba nemůžou nějak chybovat ty gyra, přece jen ty souřástky mají nějakou pracovní teplotu, která bude v ideálním případě 20°C, o plastech radši nemluvit, ty mě dnes vypekly až dost, nemáte někdo zkušenost s lepením podvozku?
T-rex 450 PRO (MicroBeast), Blade 130x (RHK, Spin), Solo PRO 180, DX7, Phoenix
ciko7

#868 Příspěvek od ciko7 »

nemáte někdo zkušenost s lepením podvozku?[/quote]

Obrať se na kolegu JiRas. Lepi podvozek nějakým obyč lepítkem snad z tesca. No a drží to jako čert a dokonce je to i pružné
vylizplech

#869 Příspěvek od vylizplech »

Pro Radekce či Jiras:Tak co rozchodili jste tu desku nebo měl Jiras tu smůlu,že koupil desku která je opět vadná?
petrct
Kontaktovat uživatele:

#870 Příspěvek od petrct »

ciko7 píše:nemáte někdo zkušenost s lepením podvozku?

Obrať se na kolegu JiRas. Lepi podvozek nějakým obyč lepítkem snad z tesca. No a drží to jako čert a dokonce je to i pružné[/quote]

Tak to sem pisněte, ja mam taky zlomenej podvozek opravil jsem to jinak, ale moc se mi to nelíbí.
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“