Nefunguje vrtulník double horse.
Nefunguje vrtulník double horse.
Dobrý večer. No, poněkud složitěji jsem se dostal k vrtulníku který má být funkční. Jedná se o double horse 9053B. Po zapnutí vrtulníku se na jeho základní desce rozbliká červená dioda a nepřestane blikat. Nevím zda to tak má být. Baterie je dobitá. Vrtulník svítí. Když něco udělám na ovladači tak vrtulník nezareaguje.
Jsem amatér a chtěl bych tento "funkční" vrtulník zprovoznit.
Taky jsem zjistil že není kam přišroubovat anténa a tak jsem z drátu vyrobil provizorní.
Nevíte kde je chyba? Mám zapnout ovladač a vrtulník v nějakém pořadí? Díky za reakce.
Jsem amatér a chtěl bych tento "funkční" vrtulník zprovoznit.
Taky jsem zjistil že není kam přišroubovat anténa a tak jsem z drátu vyrobil provizorní.
Nevíte kde je chyba? Mám zapnout ovladač a vrtulník v nějakém pořadí? Díky za reakce.
Re: Nefunguje vrtulník double horse.
... má být funkční - dosť zvláštna definícia. Obecne myslím platí že najskôr zapínam rádio, potom prímač. To by mohlo riešiť tú blikajúcu LED ( môže to byť párovanie rádia ). Tá dodělaná anténa, to je nejaká podivnosť ... Inak vrtuľníky DH tu nejaké moc renomé nemajú 
Na double horse vrtulníky je tento tool. Koupit a vrtulník poladit.
http://www.rcking.eu/cs/nahradni-dily/9 ... horse.html

http://www.rcking.eu/cs/nahradni-dily/9 ... horse.html

Užitečnější než dotaz jak to zprovoznit, by byl dřívější dotaz, zda něco takového vůbec pořizovat...
Co od toho vlastně očekáváš?
Co od toho vlastně očekáváš?
To tedy nemůže - slavný Volitation od Doublé Horsé má rádio na 27 či 40 MHz. A konkrétně tento je na 40 MHz.i30 píše:... ...( môže to byť párovanie rádia ). ...
Očekávám že jsem začátečník a někde jsem udělal chybu. Proto jsem se zeptal zasvědcených odborníků.
Doplněno: Jinak jsem vrtulník před zaplacením dostal na testovaní. (ne od firmy, ale od kamaráda)
Doplněno: Jinak jsem vrtulník před zaplacením dostal na testovaní. (ne od firmy, ale od kamaráda)
Naposledy upravil(a) vlkator dne úte 04.12.2012 18:36, celkem upraveno 1 x.
Obecně - Vysílač by se měl zapínat jako první, potom heli. Anténa tam třeba být nemusela, už jsem to viděl. Může být "vyleptaná" na PCB. Asi nemáš žádnou možnost otestovat, zda to vysílá...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
vlkator píše:...Po zapnutí vrtulníku se na jeho základní desce rozbliká červená dioda a nepřestane blikat. Nevím zda to tak má být. Baterie je dobitá. Vrtulník svítí. Když něco udělám na ovladači tak vrtulník nezareaguje....
Je vůbec ta anténa vysílače přiletovaná tam, kde má být?
Je anténa na přijímači vrtulníku?
vlkodlak píše:....Anténa tam třeba být nemusela, už jsem to viděl. Může být "vyleptaná" na PCB. ...
U "slavného" Volitationu? To asi ne. Tam jsou teleskopky.
No. zkontrolovat jestli to vysílá nejsem schopen jelikož ani moje dual band vysílačka nepracuje pod 130Mhz.
Anténa je naletována tam kde je napsáno ANT a měl tam být závit. (anténa je v balení) Na vrtulníku je docela dlouhá anténa namotaná na lyžině.
Anténa je naletována tam kde je napsáno ANT a měl tam být závit. (anténa je v balení) Na vrtulníku je docela dlouhá anténa namotaná na lyžině.
vlkator píše:Očekávám že jsem začátečník a někde jsem udělal chybu. Proto jsem se zeptal zasvědcených odborníků.
Pokud to vrátíš kamarádovi, tak tu chybu ještě můžeš napravit.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Správný postup.vlkator píše:...Jinak jsem vrtulník před zaplacením dostal na testovaní. (ne od firmy, ale od kamaráda)
Avšak obecně platí:
Vyvarujte se nákupu vrtulníků značky Doublé Horsé!
Takto vypadá start vrtulníku. První zapnutí vysílače pak vrtulníku.
(možná ještě není zpracované:) http://www.youtube.com/watch?v=gJA8CHgVSLE
Doplněno: Omluvte nepořádek v pozadí videa.
(možná ještě není zpracované:) http://www.youtube.com/watch?v=gJA8CHgVSLE
Doplněno: Omluvte nepořádek v pozadí videa.
Zkus dát vysílačku dál od modelu.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
milode píše:Zkus dát vysílačku dál od modelu.
nic stejný výsledek.