SpinBlades 690 FBL
- petruncicek
SpinBlades 690 FBL
Dobrý den, při seřizování heliny jsem sundal listy a když jsem je nasazoval a očistil tak jsem si všimnul vlasových trhlin na kořenu obou listů. Trhliny jsou z obou stran listu a jedno pouzdro co je zalité je mírně posunuté směrem ven. Listy mám zakoupené letos v zimě a létané jsou střídavě s jinými listy od jara. Mají za sebou cca 200 až 300 startů. Osazené na Trex 700E, nelítám žádnou velkou akrobacii, tic-tacové prvky při kterých je třídavé namáhání listu skoro vůbec. Zajímá mě, zda se někdo z Vás setkal s podobným problémem u této značky ?
HK450V2, T-REX450PRO, Blade mCPX, Blade 130X, T-REX 700E, T-REX 700E DFC
Re: SpinBlades 690 FBL
Je to unáva materiálu. Trhliny mohou být jen v horní vrstvě - listy by měly být vrstvené. Ale kolik chybí do maxima než se utrhnou? Já bych to asi vyměnil.
- petruncicek
Ještě dodám že listy se mi vrátily z reklamace která nebyla uznána a jen díky ní jsem zjistil že jsem totální lama která buďto lítá bez distančních podložek a nebo, že si neumím dotáhnou listí. 
- petruncicek
To že je vyměním je jednoznačné ... nehodlám si rozsekat helinu. Kdysi jsem tu něco četl o praskajících listech, ale nejsem si jistý jestli to byla tato značka.
Spíš bych hledal listí s dobrým renomé. Vyměnit tak jako tak. Reklamace? Nejvíc mě dojímá, když se tě snaží přesvědčit, že jseš tupý hovado který si to zlikvidovalo samo-protože jejich zboží je přece kvalitní:
vrchní vrstvy jsou většinou z gelcoatu, který asi může časem popraskat, ale dokud se neodškrábne a nezkotroluje vrstva s tkaninou, tak těžko říct.
Pravda je, že jsem sledoval pořad o havárijích dopravních letadel a tam na směrovce odešly uhlíkové čepy rozkmitáním směrovky.
Uhlík by ale v tahu neměl povolit aby prasknul gelcoat.
Asi bych s tím taky už nelítal, ale pokud trhlina jde dovnitř tak je něco špatně z výroby a asi bych to ventiloval na více místech, obvzlášt, jestli odmítli reklamaci bez
toho aby se tím víc zabývali a oškrábli alespoň ten povrch.
Pravda je, že jsem sledoval pořad o havárijích dopravních letadel a tam na směrovce odešly uhlíkové čepy rozkmitáním směrovky.
Uhlík by ale v tahu neměl povolit aby prasknul gelcoat.
Asi bych s tím taky už nelítal, ale pokud trhlina jde dovnitř tak je něco špatně z výroby a asi bych to ventiloval na více místech, obvzlášt, jestli odmítli reklamaci bez
toho aby se tím víc zabývali a oškrábli alespoň ten povrch.
- petruncicek
Přesně tak ta reklamace vyznívá. Dojímá mě poslední věta v protokolu "Podotýkáme, že listy se prodávají ve velkém množství u nás i po celém světě. Dosud jsme se s podobnou závadou nesešli." ...Tak jsem si naťuk Helifreak a aniž bych to extra projížděl tak jsem narazil na fotky napraskanýho vrtulkovýho listí od Spinů .... je to těžký.
Takhle vypadají ty moje
Lítané v Rexovi a v LA. SB jsou prostě takové (ale nelítají špatně)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- petruncicek
No já bych s tím už asi nelítal
ne že bych byl srab, ale jsem chudý člověk a nerad bych dělal spinům testovacího pilota .... zdarma
Za rok toho docela dost nalítám a roztáčet helinu se strachem že to možná už praskne se mě teda nechce.
Já nemyslím, že jsou poškozené - mají prostě jen velice křehký a zbytečně silný lak, který neustojí normální pracovní deformace listů. Na těch mých je vidět, že to praská i podélně, tam kde není tah na listy, ale krut od jejich "normální" letové deformace. A u díry se lak doslova oloupal.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- petruncicek
A kolik máš na nich letů +- ??
- no možná 300. (Já ty listy hodně střídám, tak nemají tolik, jak je u mých helin zvykem)petruncicek píše:A kolik máš na nich letů +- ??
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- petruncicek
Howking píše:- no možná 300. (Já ty listy hodně střídám, tak nemají tolik, jak je u mých helin zvykem)petruncicek píše:A kolik máš na nich letů +- ??
OK tak to máme +- stejný ... ty si jsi jistý, že se jednoho krásného dne nestane prolétávající list osudný trubce a nezastaví ho něčí lidská část ? Vím že se stát může cokoliv, ale nerad bych zbytečně riskoval.
- tím si nemůžeš být jistý ani u uplně funglových listů poprvé použitých.petruncicek píše:ty si jsi jistý, že se jednoho krásného dne nestane prolétávající list osudný trubce a nezastaví ho něčí lidská část ? Vím že se stát může cokoliv, ale nerad bych zbytečně riskoval.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Je fakt jak, že praskliny mohou být jen ve svrchní vrstvě. Tak zkusit odstranit lak by mohlo vše ujasnit.