Mystique 2.9m elektrovětroň
Mystique 2.9m elektrovětroň
Nikde jsem zatím o něm nečetl že by ho někdo stavěl a lítal s ním.Zatím je ve fázi pozvolného osazování.Vybavení je téměr stejné co doporučují,není koupený jen akumulátor.Nyní už jen zbývá zapojit přijímač a naprogramovat do JR Propo XG8.
http://68vk.rajce.idnes.cz/RC_glider_Mystique_2%2C9m/
http://www.modelarina.cz/rc-vetron-myst ... -9086.html
Plovoucí VOP se nasouvá na uhlíkové kulatiny,jde to celkem zlehka,není mi jasné zda se nemohou se za letu povysunout nebo úplně vypadnout,jde to nějak pojistit nebo ošéfovat aby se to nevysouvalo?Díky za radu.
http://68vk.rajce.idnes.cz/RC_glider_Mystique_2%2C9m/
http://www.modelarina.cz/rc-vetron-myst ... -9086.html
Plovoucí VOP se nasouvá na uhlíkové kulatiny,jde to celkem zlehka,není mi jasné zda se nemohou se za letu povysunout nebo úplně vypadnout,jde to nějak pojistit nebo ošéfovat aby se to nevysouvalo?Díky za radu.
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mystique 2.9m elektrovětroň
ahoj,větroň je dost podobný mému Fasination,je tam přesně to samé uložení vop jako u tvého modelu,ze začátku jsem měl taky hrůzu z toho co to udělá za letu ale není stím žádný problém,pro svůj pocit bezpečí to dělám tak že ty uhlíkové trubky čas od času oblepím obyčejnou lepící páskou a pak ji sundám a ono trochu toho lepidla tam zůstane a to stačí,ale jak říkám je to bez problémů.Pavel.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Ahoj,
vyzerá perfektne tento model.Ja v tomto čase tiež zháňam nejaké informácie o ňom-myslím že je to novinka z tohto leta.
Uvažujem o ňom ale je pomerne drahý keď som to porovnal napr. s Reichardom a Azerom vyrábanými podobnými modelmi.
Ale možno za tú cenu stojí....vážne nad tým uvažujem!
Pár otázok ak dovolíš:
Koľko Ťa vyšla Eflite výbava motor,BEC ? A ostatné servá a pod.?
Sú ohnuté tiahla obr.5;15;18 už v krabici alebo si to prispôsoboval sam?
Na Horizon Hobby sa dá stiahnuť nastavenie modelu do vysielačiek Spektrum(môj prípad DX8) dá sa to aj do JR ?
Na Horizon Hobby stojí 370 USD cca 285 € cca 7 200 CZK bez pošty.Objednal si ho z e-shopu v odkaze za 8 900?
V Astra model za 9 600 Czk
ale majú náhradné diely.
vyzerá perfektne tento model.Ja v tomto čase tiež zháňam nejaké informácie o ňom-myslím že je to novinka z tohto leta.
Uvažujem o ňom ale je pomerne drahý keď som to porovnal napr. s Reichardom a Azerom vyrábanými podobnými modelmi.
Ale možno za tú cenu stojí....vážne nad tým uvažujem!
Pár otázok ak dovolíš:
Koľko Ťa vyšla Eflite výbava motor,BEC ? A ostatné servá a pod.?
Sú ohnuté tiahla obr.5;15;18 už v krabici alebo si to prispôsoboval sam?
Na Horizon Hobby sa dá stiahnuť nastavenie modelu do vysielačiek Spektrum(môj prípad DX8) dá sa to aj do JR ?
Na Horizon Hobby stojí 370 USD cca 285 € cca 7 200 CZK bez pošty.Objednal si ho z e-shopu v odkaze za 8 900?
V Astra model za 9 600 Czk
ferulik-pro upřesnění,model jsem nekupoval já ale kolega kterému to smontuji a snad i uspěšně zalétnu.Kupoval ho zde:http://www.modelarina.cz/rc-vetron-mystique-29m-arf-p-9086.html.
Původně taky koukal po Azeru Grace Tango a pak přišel s tímto modelem,je ale pěknej,taky se mi líbí.
Ostatní výbavu nevím přesně kde objednával.Táhla pro serva jsem upravil,oni mají v návodu přilepená serva na krytkách,takto se mi to zdá lepší(pro případ demontáže a lepšího nastavení táhel).O tom stažení nastavení modelu nevím jestli je i pro JR,nastavím to sám.
Původně taky koukal po Azeru Grace Tango a pak přišel s tímto modelem,je ale pěknej,taky se mi líbí.
Ostatní výbavu nevím přesně kde objednával.Táhla pro serva jsem upravil,oni mají v návodu přilepená serva na krytkách,takto se mi to zdá lepší(pro případ demontáže a lepšího nastavení táhel).O tom stažení nastavení modelu nevím jestli je i pro JR,nastavím to sám.
Oukej vďaka za upresnenie.Ešte by ma zaujímalo ako sú fixované krídla.
Dúfam že dáš vedieť ako to lieta,resp.iné podrobnosti a foto o záletu a stavbe.
Dúfam že dáš vedieť ako to lieta,resp.iné podrobnosti a foto o záletu a stavbe.
Křídla se nasouvají na uhlíkovou kulatinu,zajištěna budou izolepou která je součástí výbavy.Moc práce už na tom není,ale s počasím na zálet to nyní asi nebude nejlepší.Je ale dost času,zima právě začíná.
dnešním dnem model zalétán ke spokojenosti majitele.Letové vlastnosti velmi dobré-termický model schopen přiměřené akrobacie.
http://68vk.rajce.idnes.cz/Mystique-den ... cBubakove/
http://68vk.rajce.idnes.cz/Mystique-den ... cBubakove/
Co ta výškovka, řešili jste nějak to pojištění?, já mám tak trochu pocit, že to vysouvání byl problém hlavně dřív, když se používali na větroně spalováky a tím chvěním ta výškovka někdy cestovala ven. U ASW ji mám občas trošku povysunutou--0,5cm, ale spíš bych řekl, že to povyjede až při přistání, když se ten model otřese.
třeba se pletu a budu za blba, ale pokud jde ta náběžka výškovky šikmo, tak by jí snad měl odpor vzduchu spíš zatlačovat ke kýlovce, možná se ale opravdu pletu.Taky z toho mám tak trošku fobii, ale zatím dobrý, je ale fakt, že mi v těch pouzdrech uplně volně nekloktá.
třeba se pletu a budu za blba, ale pokud jde ta náběžka výškovky šikmo, tak by jí snad měl odpor vzduchu spíš zatlačovat ke kýlovce, možná se ale opravdu pletu.Taky z toho mám tak trošku fobii, ale zatím dobrý, je ale fakt, že mi v těch pouzdrech uplně volně nekloktá.
pepin píše:Co ta výškovka, řešili jste nějak to pojištění?, já mám tak trochu pocit, že to vysouvání byl problém hlavně dřív, když se používali na větroně spalováky a tím chvěním ta výškovka někdy cestovala ven. U ASW ji mám občas trošku povysunutou--0,5cm, ale spíš bych řekl, že to povyjede až při přistání, když se ten model otřese.
jojo,pojistili,tak jak radili výše,oblepily čínskou lepenkou a to lepidlo co zůstalo na tyčkách to celkem dobře zajistilo,byl to přeci jenom lepší pocit než když to bylo takové volnější.
Kentán píše:jojo,pojistili,tak jak radili výše,oblepily čínskou lepenkou a to lepidlo co zůstalo na tyčkách to celkem dobře zajistilo,byl to přeci jenom lepší pocit než když to bylo takové volnější.
jednoduchý, ale asi opravdu funkční
Tak model má za sebou první havárii.Pilot si nechal model hodit- vítr-blízkost vzrostlé řepky a nehoda v podobě lopingu pod plynem byla na světě.
http://68vk.rajce.idnes.cz/oprava_rc_gl ... ue_2%2C9m/
Zatím nevím jak na to ulomené ucho,asi tam vpravit nějaký překližkový výkližek.Nechám si poradit.Dík za tipy.
http://68vk.rajce.idnes.cz/oprava_rc_gl ... ue_2%2C9m/
Zatím nevím jak na to ulomené ucho,asi tam vpravit nějaký překližkový výkližek.Nechám si poradit.Dík za tipy.
u náběžky a odtokovky bych tam tu překližkovou stojnu asi taky vlepil, dělal jsem to tak, že jsem nejdřív slepil na tupo křídlo a potom do špičky sestřihlým plátkem pilky na žalezo proříznul šikmo zvrchu mezeru pro vlepení té překližkové stojny, vyříznul jsem jakýsi trojuehlík--nahoře víc, dole méně, pak zkusmo podle čtvrtky-tvrdého papíru dopasoval ten klínek, podle šablony z papíru vyříznul překližkovou spojku a tu tam vlepil.
v místě hlavního nosníku bych odbrousil nad a pod nosníkem ten balzový potah, dal tam skleněný, nebo uhlíkový roving a uzavřel to zase balzou--asi až po vytvrzení pryskyřice pouze prstolepem, aby ta balza šla zase dobrousit do tvaru profilu.
nepřeháněl bych to pevnostně, někde to prasknout při ráně musí, tak at to zase uletí v tom spoji.
v místě hlavního nosníku bych odbrousil nad a pod nosníkem ten balzový potah, dal tam skleněný, nebo uhlíkový roving a uzavřel to zase balzou--asi až po vytvrzení pryskyřice pouze prstolepem, aby ta balza šla zase dobrousit do tvaru profilu.
nepřeháněl bych to pevnostně, někde to prasknout při ráně musí, tak at to zase uletí v tom spoji.
pepin píše:u náběžky a odtokovky bych tam tu překližkovou stojnu asi taky vlepil, dělal jsem to tak, že jsem nejdřív slepil na tupo křídlo a potom do špičky sestřihlým plátkem pilky na žalezo proříznul šikmo zvrchu mezeru pro vlepení té překližkové stojny, vyříznul jsem jakýsi trojuehlík--nahoře víc, dole méně, pak zkusmo podle čtvrtky-tvrdého papíru dopasoval ten klínek, podle šablony z papíru vyříznul překližkovou spojku a tu tam vlepil.
dík pepin,nějak tak to udělám.
Venco, moc pěkná práce.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/