Výběr letadla pro začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
BrAtKo

Re: Výběr letadla pro začátečníka

#16 Příspěvek od BrAtKo »

Teraz sa dost vypredava kit EasyStar 1 u nas za cca 38€ novy kus.
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne stř 21.11.2012 23:46, celkem upraveno 1 x.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
2952

#17 Příspěvek od 2952 »

No to je skoro jako ta BETA, co jsem Ti doporučil :-)))
Podívej se, na kolik Tě přijde zaslání z Číny...přičti poplatek poště ! a DPH...
Z Číny kup i ostatní-regulátor, motor, baterii...
A pak si to porovnej s něčím, co koupíš OKAMŽITĚ doma...
Já bych šel pro začátek do něčeho z druhé ruky - koupil jsem kamarádovi BETU 1400 za cca 1500,- "komplet"
Jen jsem do ní dal přijímač a baterii... Zalétání - skoro žádné-hned to letělo bezvadně...
Kamarád začínal a asi po 5 letech "pod dozorem" létá sám. Je potřeba ale "neblbnout"...nepodlehnout euforii..
Podobně létá Kuba-viz výše-ten už chodí i sám a pohoda...
Kady

#18 Příspěvek od Kady »

Já bych ti do začátku určitě doporučil Raiana PRO http://www.rcnoviny.cz/2010/12/parkzone-radian-pro/
Je to výborné a hodné éro s plně osazeným křídlem, které využiješ i když už budeš umět létat, což se o Easy staru říct nedá. To je nuda.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Michal19

#19 Příspěvek od Michal19 »

Chlapi díky všem za rady moc si toho vážim...
Koukal jsem na tu betu a je to fakt paráda. Našel jsem jí na bazosi za 15ookč komlet, tak jsem jí hned objednal.
Budu ted něco objednávat na hobbyking. Co by jste mi doporučili na betu dokoupit? Vrtuli, motor?

díky
Kady

#20 Příspěvek od Kady »

Jestli ji máš komplet, tak vylepšování u takového letadla nemá vcelku smysl. Létej s tím tak jak je a šetři na něco jiného. Na naučení to je dobré, ale později tě už nebude bavit.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Woita »

Pajas píše:Sice s Easystarem nemám zkušenost, ale prý je to jedno z nejlepších letadel pro začátečníky: http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=61143 . Já osobně začínal na Wing-Dragonovi a taky hodně dobrý http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-t ... tadlo.html . Celkově je lepší as Easystar, ale Dragon je o dost levnější.

Wing Dragona jsem doporučil kolegovi jako první letadlo a dneska si za to drbu hlavu. Křídla se při horším přistání posunou (jsou přidělaná gomou) a vrtule, která je těsně za nimi na trupu, je rozmlátí na cimprcampr. Tzn. po každém přistání opravovat posekaná křídla. A je tam ss motor, který to sotva udrží ve vzduchu. A letové vlastnosti nic moc, viděl jsem videa, proto jsem doporučil, ale ve skutečnosti bída!!! Easysar (Beta,... apod.) jsou daaaaleko lepší éra, s tím se už dá solidně polítat!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
2952

#22 Příspěvek od 2952 »

Michal19 píše:Chlapi díky všem za rady moc si toho vážim...
Koukal jsem na tu betu a je to fakt paráda. Našel jsem jí na bazosi za 15ookč komlet, tak jsem jí hned objednal.
Budu ted něco objednávat na hobbyking. Co by jste mi doporučili na betu dokoupit? Vrtuli, motor?

díky

Máš jí komplet, jak píšeš-nic neřeš a létej. Doporučuji si na přepínač dát mix křidélka do směrovky...
Když budeš točit termiku, na tu dálku okem prd uvidíš...tak je příjemný ten mix - hezky to samo točí zatáčky :-)
Hodně radosti s Betou (nejsem dealer! :-))) )
Kady

#23 Příspěvek od Kady »

Tak zrovna s tímhle letadlem bych moc termiku neřešil. Na to je spíš Radian PRO a jemu podobné, kde mix směrovky ke křidélkům má své opodstatnění. Tohle je na pohodové létání v nižších výškách, kde bych mixi moc neřešil. Úplně stačí základní nastavení a létat a užívat si to :wink:
Michal19

#24 Příspěvek od Michal19 »

Chtěl bych tu betu nějak vyztužit. Spodek polepit nějakou páskou (jakou a kde koupit) aby to něco vydrželo. Koupit magnety do křídel atd. Dále bych potřeboval nějaké lepidlo. Paní mi psala, že je naprasklé křídlo. díky.
Kady

#25 Příspěvek od Kady »

Vystužení provedeš jednoduchým vlepením uhlíku do zářezu v požadovaném místě. Nejčastěji se vystužuje EPP v místě kabiny, kde je trup nejvíce oslaben a při nárazu hrozí největší deformace. Křídlo u tohoto modelu asi nemá moc smysl vystužovat. Stačí jen opravit středně hustým sekunďákem a aktivátorem.
Pásku ti doporučím skelnou http://eshop.reichard.cz/3m-skelna-paska-siroka-podelne-vlakno.html. Dávám jí u EPPček na ochranu náběžné hrany a spodek trupu. Někdo jí nemá rád, protože po pár letech má snahu žloutnout, ale je opravdu pevná a kuličky výborně ochrání :)
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Bartn »

Pásku 50 mm nemá smysl kupovat, šířka je moc velká. Tato se dá použít bez problémů jen na rovné plochy. Používám pásku š. 25 mm a i u té jsou problémy, na členitých plochách dělá občas faldy a je ji nutno nastříhávat. Než pásku jen s podélnými vlákny doporučuji pásku s křížovým vláknem. U kolegy jsem viděl náběžky polepené elektrikářskou izolační páskou š. 15 mm. Na celé délce křídla, VOP a SOP nemá jediný fald. Říká, že tato páska je elastická, proto výsledek bez faldů.
Kady

#27 Příspěvek od Kady »

Jde o to, jestli chceš ochránit letadlo, a nebo si na letadlo lepit nějaké estetické proužky. Je to každého věc. Každopádně elektrikářká páska je to poslední, co bych na to lepil. Když do něčeho napereš při učení náběžkou, tak oceníš pevnost a odolnost. Ušetří ti spoustu lepidla. Měkká elastická páska, která ještě špatně drží, je sice krásná, ale ... Když si s tím dáš trošku práci, tak se to dá slušně nalepit i tak. Samozřejmě mluvím o kuličkových modelech.
2952

#28 Příspěvek od 2952 »

Kady píše:Tak zrovna s tímhle letadlem bych moc termiku neřešil. Na to je spíš Radian PRO a jemu podobné, kde mix směrovky ke křidélkům má své opodstatnění. Tohle je na pohodové létání v nižších výškách, kde bych mixi moc neřešil. Úplně stačí základní nastavení a létat a užívat si to :wink:

No pak je otázka, co bys tímhle letadlem "řešil":-) Až se naučí základy, má létat akrobacii?... Točení termiky nebo svahu při mírném větru je přece fajn :-)
Jinak přemet , výkrut, překrut, zvrat Beta taky dá....ale je to přece jen školní motorizovaný větroň :-)
Kady

#29 Příspěvek od Kady »

No ještě jsem neviděl nikoho, kdo by s Betou nebo Easy starem točil termiku! Právě proto jsem mu doporučoval alespoň Radiana PRO, se kterým se naučí dobře létat a potom ho využije dále třeba na termiku. Když už si koupil Betu, tak jsem mu psal, ať již do ní nestrká peníze a radši s ní co nejvíce létá a až bude vědět o čem to je a kam ho to táhne, tak si pořídí pořádné éro. Je jedno jestli akrobata a nebo větroně. Beta je školní éro, tak po něm nemůžeš chtít nějaké zázraky v termice či akrobacii.
Betu prostě vidím jen na naučení a na příležitostně pohové polétání na uklidnění po něčem více adrenalinovém :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

Když mohl kámoš s FC a druhý ze SL točit celkem slušně termiku proč ne s tímhle? Radek
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“