Uprava Futaby pre moznost vysielania DSM2 (Spektrum)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Uprava Futaby pre moznost vysielania DSM2 (Spektrum)

#31 Příspěvek od krtek2k »

Tak prda...
No koupil jsem si Turnigy 9X , což je takovej opensource TX , docela zajímavej.
Každopádně mi ten modul od deltanga dělá to samý , dokavaď neni plyn , všechno funguje jak má.
A ten origin z hawk-rc.com ... na 9X normálně chodí , dnes jsem si zalítal se 130X úplně parádně.
Tak bych to potřeboval rozklíčovat.
Když se deltang chová na futabě stejně jak na 9X , tak bych řekl , že z toho leze to samý , ale na druhou stranu ten origin mi chodí na futabě buď jen vrtulka = PPM1 , nebo vejškovka = PPM2.
Přílohy
DSC_0261.jpg
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jeeff »

My sme s kolegom vcera skusali tento transmitter v Turnigy 9X, bindovanie sa podarilo ale nemali sme dobre priradene kanaly, takze sa hybala len cyklika, skusali sme to ale len chvilu. Ak by sa to podarilo rozbehnut bolo by to asi tiez riesenie - kupit Turnigy 9x + tento modul.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24656__OrangeRX_DSMX_DSM2_2_4Ghz_Transmitter_Module_JR_Turnigy_compatible_.html

Na krabicke k modulu je ale aj miesto pre oznacenie Futaba verzie, ta co sme mali bola JR. Futaba verziu zatial na HK nemaju, ak ju ale naskladnia este by som to riskol a vyskusal.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
krtek2k

#33 Příspěvek od krtek2k »

Neboj , já jsem in , a tenhle modul už mám v druhý vlně naskladnění reserved a printed. Tak snad ho brzy pošlou.
V tom 9X , jdou kanály prohazovat , ale musíš mít custom fw , což i to jsem během deseti minut zvládnul , nic na tom není. Mám Open9X , přes ten jejich companion9x program , ovšem potom tam programovat model , to je porod , ne že by to nešlo , ale je to moc inženýrský , ovšem existujou ke stažení templates , a tak už lítám , sám bych to nenaprogramoval.
Teď mi ještě vysvětli , proč ten orogin s 9X chodí a s T10CHG ne !!!! MRR! D ! A ! T!
Já bych tam moc chtěl lítat 130X s futabou....
Frsky X10S Carbon
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jeeff »

Inak to je teda fakt ze divne, ze modul urceny pre Futabu s nou nechodi a s 9x chodi, neskusal si to komunikovat s predajcom?

Ja by som tiez chcel lietat s Futabou, pretoze kazda vysielacka je ina a mam potom problemy sa prestelovat uz len na inu tvrdost pacok a podobne veci. Kolega tam ma tiez nejaky iny ako origo FW, dohodli sme sa ale, ze najskor zozenieme nejaky normalny Spektrum prijimac a overime na nom co sa deje a ako to nastavit. Potom to testneme aj s mcpX.

Inak nechapem vyrobcov, pretoze ak by niekto spravil FUNKCNY modul pre Futabu na Spektrum / E-Flite tak na tom musi zarobit majetok.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
krtek2k

#35 Příspěvek od krtek2k »

To si piš , v tomhle ohledu je trh defakto prázdnej , a poptávka by byla. Lidi s futabou jsou zvědavý na 130X/mcpx/ncpx , ale nelítaj to....
Frsky X10S Carbon
Drondys

#36 Příspěvek od Drondys »

Jen pro informaci. S tímto Orange DSMX/DSM2 modulem má řada uživatelů velké problémy. Za provozu dochází ke ztrátě ovládání kanálu 2 viz tento odkaz na video demonstrující problém. Přímo v diskusi toho produktu na HobbyKingu je tam dnes uvedeno následující viz citace.

HobbyKing_Admin píše:The engineers should have a solution within a few days. We will post an update here as soon as we know what the issue is with some radios and some configurations.

Takže těm co už mají tento modul na cestě doporučuji zatím nepoužívat a vyčkat až na vyřešení problémů. Zatím není přesně jasné jaké bude řešení pro ty uživatele co už dostali nebo v nejbližší době ještě dostanou ty vadné verze tj. zda bude zveřejněn nějaký postup update firmware modulu nebo zda bude nutné ty vadné moduly vyměňovat.
shake13

#37 Příspěvek od shake13 »

krtek2k píše:To si piš , v tomhle ohledu je trh defakto prázdnej , a poptávka by byla. Lidi s futabou jsou zvědavý na 130X/mcpx/ncpx , ale nelítaj to....

Celkom prazdny trh nie je. Existuje taketo nieco:
http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... PMMSFUT720
Ja som tento modul zabudoval do Futaby FX 18 podla tohoto:
http://www.pina.cz/2008/10/07/instalace ... ace-fx-18/
Funguje mi to uz 3 roky naprosto bez zavad.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Hunger

#38 Příspěvek od Hunger »

Pánové takova blbost, ale měli jste reverz na plynu? Futaba to má opačně ne? Pokud tu pisete že vše funguje do přidání plynu, tak mě jiná možná vada, která by to vysvetlovala nenapada... třeba to nějak zblbne základní desku v bladovi.
"Šmirgl to jistí!"
krtek2k

#39 Příspěvek od krtek2k »

Nejsme děti , plyn je obráceně , kdyby byl na plno , tak by se po zapnutí lezlo do programování.
A plyn funguje dobře , normálně se začne roztáčet , na přidání i ubrání reaguje.
Jen to v momentu , kdy je v kanálu plynu víc než -100 prostě udělá celokravinu , myslím, ale , že jsem to popsal už dostatečně..
video kvůli tomu točit nebudu.

Drondys: Já jsem tam četl , že dva lidi s tím mají problém, nebo jich už je víc?
Frsky X10S Carbon
krtek2k

#40 Příspěvek od krtek2k »

Ted jsem to znovu cetl, a nikdo dalsi nez ty dva s tim nema problemy.
Vsechny dalsi prispevky v diskuzi jsou obavy. Kazdopadne mi to asi stopli, a porad neodesilaj. Tak jsem radsi ;)
Frsky X10S Carbon
jetylo

#41 Příspěvek od jetylo »

Mozem potvrdit, ze ten modul obsahuje problem s tym druhym kanalom. Mam ten modul doma vlozeny do T9X a obcas naozaj strati kontrolu nad kanalom 2. Po cca 10sekundach sa opat kontrola vrati. Na inom kanaly(1,3, a 4) som tento problem nezaregistroval...
krtek2k

#42 Příspěvek od krtek2k »

A dnes už přišel mail, že to neodešlou , že můžu čekat , nebo to zrušit.
Frsky X10S Carbon
jetylo

#43 Příspěvek od jetylo »

Tak asi si mal trochu viac stastia. Pravdepodobne zastavili distribuciu modulov. Mne este dorazil ten vadny. Posielat spat ho asi nebudem...A novy kupovat uz nebudem...
Drondys

#44 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Ted jsem to znovu cetl, a nikdo dalsi nez ty dva s tim nema problemy. Vsechny dalsi prispevky v diskuzi jsou obavy. Kazdopadne mi to asi stopli, a porad neodesilaj. Tak jsem radsi ;)

Kvůli dvěma lidem by to na HobbyKingu asi moc neřešili a prostě by jim to vyreklamovali. Zřejmě těch lidí co se na HobbyKing kvůli tomu ozvalo bude daleko víc i když z nich jen dva napsali přímo do diskuse.
Drondys

#45 Příspěvek od Drondys »

jetylo píše:...Mne este dorazil ten vadny. Posielat spat ho asi nebudem...A novy kupovat uz nebudem...

Založil jsem nové téma viz tento odkaz, ve kterém by se měli shromažďovat informace k tomuto problému.

Z diskuse na HobbyKingu jsem získal informaci o tom, že ke zmíněnému problému údajně dochází při délce PPM rámce 22 ms. Při nastavení kratší délky rámce nejlépe v rozmezí 18 až 20 ms údajně k problému nedochází. Takže jestli máš možnost si ve firmware nastavit kratší délku rámce tak to můžeš vyzkoušet jestli problém zmizí a když tak potom napiš informaci do toho nového tématu jak to dopadlo.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“