Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

#391 Příspěvek od robotmz »

Baterky zrejme dlho odpočívali, teda si ich dlhšie nepoužil.
Ja ak nabíjam baterku z režimu STORAGE v ktorom bola napr. 2 mesiace, tá posledná fáza trvá aj hodinu stalo sa mi už že aj 2. Pritom nabité zhruba na 4,18V na článok sú tak za 30 minút...
Ak ich trochu v niečom párkrát prelietam, tak balancovanie sa zastaví tak po 10 minútach.
To, že na displeji skáču volty znamená že nabíjačka znižuje prúd až na nulu, keď ho zníži, tak na baterke poklesne hodnota pod 4,2V na článok, tak zase pridá, zase zníži a tak dookola. Bude to robiť dovtedy, kým po znížení na 0 nebude na baterke v bezprostrednej fáze určitú dobu 4,2V.
keď vidím že mi už toto robí, tak ju normálne vypnem, resp. na nabitie takto odležanej baterky nepoužijem režim BALANCE, ale FAST CHARGE, prípadne CHARGE.
V tom FAST charge ak sa dostane článok na 4,2V tak nabíjačka vypne a už ju nezaujíma že napätie zas poklesne napr. na 4,18V...
sebior

#392 Příspěvek od sebior »

Přišel jsem o balanční nabíjení. Při zapojeném systémovém konektoru v nabíječce jsem při manipulaci nechtěně vytáhl silový +pól z nabíječky (připnutý k baterce) a štrejchnul o nabíječku. Balanční konekter v nabíčce vypustil krátký kouřový signál a už neměří napětí a tak balančně nenabíjí. Má cenu to rezebírat a kouknout co odešlo nebo se mám spokojit s normálním nabíjením které nadále funguje?
manek100

#393 Příspěvek od manek100 »

zkus to rozebrat, je možnost, že bude pouze přepálená nějaká cestička na DPS a to opravíš opravdu snadno...
sebior

#394 Příspěvek od sebior »

Tak jo, vypada to, že dva propoje na základní desku se přerušily, tak jsem to proklemoval drátkama a balanční nabíjení funguje. Dík za radu.
Jaroslav54

#395 Příspěvek od Jaroslav54 »

Hledám na netu prodejce accucel-6 a trochu mě zmátlo, že někteří uvádějí, že dodávají "novou verzi", tzn. s novým procesorem. Znamená to, že je nabízena nová a stará verze?
ERCP

#396 Příspěvek od ERCP »

Mám trochu zmatek ohledně zapojení accucell 6 při balancovaném nabíjení 3S lipol - pochopil jsem správně, že má být připojen jak servisní konektor tak silový konektor? Mám zkušenosti pouze s cellpro 4s a tam jsem zapojoval jen servisní konektor. Díky
jag42

#397 Příspěvek od jag42 »

... pochopil jsem správně, že má být připojen jak servisní konektor tak silový konektor?

Ano pochopil správně- musí být zapojené oba.
ERCP

#398 Příspěvek od ERCP »

Díky, ale jaký je vůbec důvod pro zapojení silového konektoru? Myslel jsem, že při balancovaném napájení je nabíjen každý článek zvlášť.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od jyrry »

Pri nabijeni s balancovanim/monitorovanim jednotlivych clanku se nabiji opet pres silove kabely; balancni vstupy slouzi pro sledovani napeti jedotlivych clanku a pro vyrovnavani rozdilu napeti pomoci preklenuti clanku tranzistorem, ale jen malym proudem - psany je casto jako "balancni" proud, obvykle tak 50-200mA.

Na Cellpro4s byly krajni vyvody nabky zaroven jako silove; nevyhoda toho provedeni je velky ubytek napeti na prechodovych odporech toho balancniho konektoru pri nabijeni vyssimi proudy, lepe je nabijet pres robustni silovy konektor.
jyrry.webnode.cz
špunt

#400 Příspěvek od špunt »

Zdravím, asi půl roku zpátky sem tu řešil problém s accucel-6 jde o to že si neumí hlídat nabijecí proud, ať nastavím před nabijením proud jaký chci, začne nabijet tím co poskytne zdroj a proud pomalu padá až klesne na 0A, nabiječka vypne a tvrdí o nenabité baterii, že jí nabila (u 3s vypíná na 12,0V), byl jsem odkázaný na dvě diody vlevo pod displayem. Nějak ale došlo s čim řádit a tak jsem si dal od modelařiny trochu pauzu, teď po tý době jsem se do toho zase pustil tak jsem koupil diody a vyměnil je. Ta smutná část je, že to nepomohlo, kdyby někdo jen tušil čím to muže být, byl bych vděčný za každou radu
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
sitra

#401 Příspěvek od sitra »

Zdár chlapi,
má cenu kupovat tyhle adaptéry pro tuto nabíječku? chtěl bych nabíjet nejen vysílačku, ale i aku z F-45. Díky za reakce, popř. další tipy. Předpokládám, že Lipolky to nabíjí i balancuje přes to samé :-o
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ctor_.html
a nebo
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ctor_.html
Díky
Phoenix 4.0, WL911, mcpx, e325
opisk

turnigy accucel6 cesky navod

#402 Příspěvek od opisk »

zdravim chlapi, je niekde po ruke na staihnutie tento navod? dik
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
sDog

#403 Příspěvek od sDog »

Vzduch: T9x-Open9x - Gama 2100, Toro 900 TP
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
opisk

#404 Příspěvek od opisk »

dikyy

este som sa chcel spytat, pouzivam baterky 3s 2200 30 a viac C a potreboval by som nastavit na nabijacke automaticke vypnutie ked dosahuju clancky 4.2, pride mi zbytocne namahanie bateriek ked to do nich tlaci 10 min na konci.... da sa to nejak?
dik
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
sDog

#405 Příspěvek od sDog »

No to nevím, ale konec strany 3.. kde se píše..
4.3 PROGRAM PRO NABÍJENÍ LITHIOVÝCH AKUMULÁTORŮ
Nabíječ je schopen nabíjet až 6 lithiových akumulátorů v sérii. Používá metodu “konstantní proud/konstantní napětí“ pro plné využití kapacity Li-poly, Li-ion a Li-Fe akumulátorů. Nabíjení např. u Li-poly akumulátorů probíhá tak, že nejprve je akumulátorová sada nabíjena ručně nastavitelným konstantním proudem (doporučujeme nepřekračovat 1C - např. pro Li-poly sadu 1700 mAh je to 1700 mA). Jakmile napětí sady 4 překročí úroveň 4,2 V načlánek, nabíjení se přepíná na režim udržování konstantního napětí. Nabíjecí proud je postupně omezován tak, aby nedošlo k překročení maximálního povoleného napětí 4,2 V; jakmile skutečný nabíjecí proud poklesne pod určitou mez, je aktivován algoritmus,který nabíjení ukončí - akumulátor je plně nabit.
Myslím že to baterkám neubližuje..
Vzduch: T9x-Open9x - Gama 2100, Toro 900 TP
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“