dx.com - Vaše zkušenosti?

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
BrAtKo

Re: dx.com - Vaše zkušenosti?

#31 Příspěvek od BrAtKo »

Pani objednavky z focalprice.com, rctimer.com mam uz na doruceni u nas doma - trvalo to 7 dni ! Vsetko HK na konci tracking number. Z toho 5 dni bolo medzi vystupom z krajiny a vstupom do krajiny. Paradicka. Suma sumarum - za 10 dni to bolo doma.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
BrAtKo

#32 Příspěvek od BrAtKo »

BrAtKo píše:Ahon, DX bol prvy webshop z ciny a free postovne. Po par rokoch sa dodacie doby dost predlzili. No a dnes kupujem najviac cez focalprice.com maju viac RC veci a posta je free tiez. Ale leb pred par dnami som objavil velku konkurenciu pre HK a to rctimer.com kde je posta free a maju len rc veci. Tak som si spravil 3 balicky do 25€ kvoli dph. Odoslane cez hongkong postu, priplatil som si 2$ za registered mail (inak je postovne zadara).

A dnes vsetko dorazilo, ziadna dph, trvalo to 10 dni. Super.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
matlos

#33 Příspěvek od matlos »

Hm, tak já pořád čekám. Objednáno 7. 10. 2012, odesláno 9. 10. 2012, tedy před 36 dny. Škoda že jsem to neplatil přes paypal, ale kreditkou :-/
Drondys

#34 Příspěvek od Drondys »

matlos píše:Hm, tak já pořád čekám. Objednáno 7. 10. 2012, odesláno 9. 10. 2012, tedy před 36 dny. Škoda že jsem to neplatil přes paypal, ale kreditkou :-/

Některé kreditky mají podobnou ochranu jako PayPal tj. i když jsi to platil kreditkou může být možnost získání peněz zpět možná. Informuj se včas u své banky na možnost získání peněz zpět a na termín, který na to máš.
karo

#35 Příspěvek od karo »

matlos píše:Hm, tak já pořád čekám. Objednáno 7. 10. 2012, odesláno 9. 10. 2012, tedy před 36 dny. Škoda že jsem to neplatil přes paypal, ale kreditkou :-/

To chce vydržet a doufat.Včera dorazil balíček z 20.9.
Karel
qq
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od qq »

karo píše:

To chce vydržet a doufat.Včera dorazil balíček z 20.9.

Já objednal 21.9. a dnes mi paypal vrátil peníze, protože DX.com stále posílal jen nefunkční tracking...
Mrkvak

#37 Příspěvek od Mrkvak »

Já objednával 11.9. Ve chvíli kdy jsem zmáčkl ono kouzelné tlačítko "escalate to claim" z DX poslali PayPalu nějaké divné sledovací čislo (RQ130571154SG), které hlásí "information received". A dneska mi PayPal vrátil prachy.
Skoro to vypadá jako by DX šlo do sraček, objednával jsem si z HK balíček baterek do Colibriho 2.11 a už mi jede ze celnice domů, takže na čínských celnicích problém IMO nebude.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Drondys

#38 Příspěvek od Drondys »

Mrkvak píše:Skoro to vypadá jako by DX šlo do sraček, objednával jsem si z HK balíček baterek do Colibriho 2.11 a už mi jede ze celnice domů, takže na čínských celnicích problém IMO nebude.

Ale je tam problém.

HobbyKing v současné době posílá většinu balíků přes Hongkong post zatímco DX naopak přes China post.

Zásilky jdoucí přes HongKong post jsou odbavovány celkem rychle a přímo v Hongkongu zatímco zásilky jdoucí přes přes China post jsou odbavovány v Pekingu a tam to trvá mnohem déle.

Je třeba si uvědomit to, že Hongkong je v podstatě "stát ve státě" s lepší úrovní služeb atd.. V Hongkongu je tudíž i lepší úroveň poštovních služeb i větší rychlost celního odbavování než v Pekingu. Takže Hongkong post oproti China post je něco jako "nebe a dudy".

Hongkong post ovšem není schopna pokrýt příliš velké množství zásilek, a proto je řada eshopů v podstatě donucena posílat větší část zásilek přes China post kde ovšem jsou u řady zásilek ony již zmíněné problémy s delším odbavováním.
karo

#39 Příspěvek od karo »

Poslední zásilka z DX jde asi přes Honkong post.Má číslo RTxxxxxxxHK a je po týdnu v Praze.Tak asi dostali rozum.
Karel
matlos

#40 Příspěvek od matlos »

Hm tak me se pockat vyplatilo, ale cekal jsem od objednani 47 dnu :D (platil jsem hned)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Mad_Box »

1.11 objednány 2 balíčky, jeden je už od začátku týdne doma. Druhý zatím někde putuje.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mrkvak

#42 Příspěvek od Mrkvak »

Super, tak tu mám nějakou zásilku ze Singapuru, asi to bude ono. Co teď s tím? Paypal mi mezitím vrátil peníze, potřebné harampádí jsem si sehnal jinde...
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Drondys

#43 Příspěvek od Drondys »

Mrkvak píše:Super, tak tu mám nějakou zásilku ze Singapuru, asi to bude ono. Co teď s tím? Paypal mi mezitím vrátil peníze, potřebné harampádí jsem si sehnal jinde...

Pokud je ta zásilka ještě na poště tak prostě odmítnout převzít a pošta to automaticky pošle zpět odesílateli aniž bys cokoli platil.

Pokud ti Paypal vrátil peníze pak jsi tu zásilku neměl přebírat a rovnou ji odmítnout. Jestli už jsi ji převzal tak máš dvě možnosti. Buď to na vlastní náklady pošleš zpět a přijdeš o to poštovné, které na to vynaložíš a nebo to holt znovu zaplatíš tj. ty peníze co ti PayPal vrátil jim teď zase vrátíš ty s tím, že je upozorníš ohledně té platby jelikož jsi zásilku neodmítl, ale převzal a nechal si ji. Věci z té zásilky pak použiješ třeba v budoucnu na něco jiného a nebo je prostě prodáš.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Mad_Box »

Tak dnes přišel drhý balíček z DX.
1.11 objednáno první dorazil cca 20.11 (hk post) a druhý dnes (Sing. post)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“