Ricco a turningy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
grav1s

Ricco a turningy 9x

#1 Příspěvek od grav1s »

Zdravim ,potřeboval bych poradit jak napípat vrtulník ricco do vysílačky turningy 9x.Vysílačka není přehraná takže fimrware by tam měl být ten s kterým se prodává v základu.
Sekl jsem se v nastavení swash mixu.Snažíl jsem se na to logicky přijít ale bohužel jsem neuspěl a deska cykliky nechodí správně :D
Jsem ůplný začátečník takže berte ohledy jinak něco nalítáno mám ale na RTF setu od walkery kde nebylo potřeba řešit až tak složité nastavení.
Okres Brno-Venkov jsem schopný přijet kdyby byl někdo ochotný.
volente
Kontaktovat uživatele:

Re: Ricco a turningy 9x

#2 Příspěvek od volente »

Záleží na tom v čem ti nechodí správně. je to hra s přehazováním serv v přijímači a reverzama. T9x mám taky ale s eR9 softem. Laboruj a uvidíš že to půjde, jinak by jsi se musel stavit, jsem sice taky Brno venkov ale z druhé strany, mezi Kuřimem a Veverskou Bítýškou.
F 104 je můj sen
grav1s

#3 Příspěvek od grav1s »

Povedlo se mi nastavit stoupání a klesání kolektivu aby chodil rovně s plynem.Ostatní směry klopení dopředu a dozadu mám na páce ,která by měla ovládat klopení do boku a naopak.
Když přehodim serva v příjmači tak se mi to celý rozhodí a už to netrefím vůbec protože byl vrtulník nastaven na jiné vysílačce když jsem psal dotaz proč to tak je tak mi bylo odpovězeno ,že Turningy má jiné výstupní napětí na serva a že se to může takle lišit.
K Vám to není zas tak daleko auto mám takže bych přijet mohl od vrtulníku gyra manuál mám.Když bych viděl jak na to tak by to bylo určitě lepší jak to hledat po internetu člověk se to dozví ale zabere to spoustu času :=)
kure87
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kure87 »

V tom případě se mi osvědčilo začít od začátku, otevři si nový model uspořádej kanály v přijímači jak mají být (většinou je to posané v návodu) a začni nastavovat. jako první bod při nastavování je nutné aby serva chodila jak mají tzn fungovalo klonění (klopení do boku), klopení a kolektiv. Nezáleží na směru ten potom obrátíš ve swash mixu přenastavením jedné hodnoty.
grav1s

#5 Příspěvek od grav1s »

Tak už se mi to podařilo nastavit musel jsem ale přehodit servo v příjmači chodí to jak má ale nevim jesli hodnoty co jsem tam dal jsou ideální Pit 80 AIL 100 ELE 100 když to snížím tak omezím výchylku chodu směru?Nebo je to lepší nastavit jinde třeba v e pointu jestli to chápu správně tak tam by to mělo taky jít.Když už jsem to téma založil tak se ještě zeptám k čemu ve vysílačce přesně slouží subtrim a D/R exp ?
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

grav1s píše:Když už jsem to téma založil tak se ještě zeptám k čemu ve vysílačce přesně slouží subtrim a D/R exp ?

Subtrim - posun středu kanálů bez nutnosti vyplácat na to rozsah trimu.

D/R - dvojí výchylky některých kanálů. V jedné poloze příslušného přepínače pro ovládání D/R u určitého kanálu může být rozsah výchylek toho kanálu jiný než v druhé poloze téhož přepínače. Obdoba tzv. letového režimu i když méně komplexní tj. např. jiné výchylky kormidel při startu a za letu apod.

EXP - nastavení exponenciálního průběhu výchylek kanálů. Např. větší výchylce ovladače okolo středu bude odpovídat jen malá část rozsahu výchylky kanálu (např. pro účel jemnějšího řízení okolo středu kanálu).

Podrobnější info k tomu včetně ukázek nastavení v rámci originálního firmware k Turnigy 9X, se kterým se dodává je uvedeno ve videonávodech na webu RiMra viz tento odkaz.
grav1s

#7 Příspěvek od grav1s »

ok díky moc škoda že tam nemá vysvětlení aji na vrtulník ale todle by mělo taky stačit
grav1s

#8 Příspěvek od grav1s »

Nemáte někdo zkušenosti s nastavením gyra hitec g5000 na turningy 9x v manualu jsem se sekl na už na prvním bodě

1.Nastavení vysílače
Kanál směrovky nastavte následujícím na vysílači následujícím způsobem
(Futaba, JR)D/R 100% ATV 140% SUB-TRIM 0 TRIM 0
Nevim kde přesně v nastavení tyto hodnoty zadat

pak druhý bod

2. NASTAVENÍ TYPU PŘIJÍMAČE
(máte-li vysílač a přijímač různých typů, má přednost vysílač)
▷ Velikost trimu kanálu směrovky musí být nulová (důležité !)
Přesuňte řídící páku směrovky na levý nebo pravý doraz a ZAPNĚTE
VYSÍLAČ.
▷ Vyčkejte cca 10 sekund. Diody blikají. Pak páku vraťte do neutrálu a
vyčkejte 5 sekund.
▷ Vysílač vypněte. Dále můžete vysílač zapnout a pokračovat v nastavování.
▷ Kanál směrovky nastavte následujícím na vysílači následujícím způsobem
(Futaba, JR)
① LED : LOGICTECH (výrobní nastavení)
② LED : FUTABA
③ LED : JR
※ Po ukončení automatického nastavení bliká
odpovídající dioda: 1 – 2 – 3.

Je tam na výběr pouze logitech,futaba Jr co z toho vybrat

Díky za rady
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“