Nastavení regulátoru CASTLE ICE 100
Nastavení regulátoru CASTLE ICE 100
Ahoj muže se někdo podělit se zkušenostmi nastavení regulátoru ICE 100 s motorem AXI5320/18 přes castle link. Jaké časování frekvence atd.Díky
Re: Nastavení regulátoru CASTLE ICE 100
Tohle je obvykle udávané výrobcem a AXI není vyjímkou. Odkaz tady: http://www.modelmotors.cz/index.php?page=113, časování 24°, frekvence 8kHz, 14 pólů
Od těchto hodnot se můžeš odpíchnout a ladit dál podle potřeby. Je tam sice napsané že je to pro JETI, ale ty hodnoty jsou více méně univerzálně použitelné.
Tom
CC Ice regulátory majú vraj možnosť nastavovania časovania po 1°, no maximum 20°
frekvencia v manuále je písaná 13 kHz, nastavenie len k vyšším hodnotám...ale používateľom to s motormi AXI funguje....tiež o tomto regu k tomu istému motoru uvažujem, tak sa pripájam k otázke
frekvencia v manuále je písaná 13 kHz, nastavenie len k vyšším hodnotám...ale používateľom to s motormi AXI funguje....tiež o tomto regu k tomu istému motoru uvažujem, tak sa pripájam k otázke
Nastavení časování tam je malé, střední ,vysoké, a uživatel,tam je rozsah od 1 do 20 ale jestli to jsou stupně to nevím.
Jo, promiň, na tohle jsem zapomněl. Časování používám u všech motorů z počátku střední, pak zkouším a ladím ve spojení s koukáním do logů. Obvykle není potřeba výrazně měnit z těch přednastavených hodnot.
liborius: Myslíš v manuálu k tomu konkrétnímu motoru? Pokud ano, tak samozřejmě líp použít to, než obecný popis na webu
liborius: Myslíš v manuálu k tomu konkrétnímu motoru? Pokud ano, tak samozřejmě líp použít to, než obecný popis na webu
Tom
manuál regulátoru...
liborius píše:manuál regulátoru...
Z manuálu:
Parametr 8
1) 13kHz - Pro většinu motorů. Doporučeno pro naprostou většinu RC aplikací. Nastavení z výroby.
2) 22kHz - Pro motory s nízkou induktancí
3) 41kHz - Pro motory s velmi nízkou induktakcí
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Papir píše:Z manuálu:
Parametr 8
1) 13kHz - Pro většinu motorů. Doporučeno pro naprostou většinu RC aplikací. Nastavení z výroby.
2) 22kHz - Pro motory s nízkou induktancí
3) 41kHz - Pro motory s velmi nízkou induktakcí
no a práve o to ide, že AXI odporúča 8kHz
na fotke z PC softwareu k nastavovaniu regulátora som videl možnosť nastavenia frekvencie na 12kHz, preto by ma zaujímalo, ako to majú používatelia kombinácie AXI motor - CC ICE reg nastavené
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0495
piata fotka - PWM Rate: 12kHz
piata fotka - PWM Rate: 12kHz
Ahoj
Castle je dobrý regulátor a bude ti dobře fungovat i bez nastavování.
Moje nastavení které používám s AXI 5320/18....je převzato od jednoho špičkového slovenského pilota který létal F6A (nick EPP maniac)
S níže uvedeným nastavením jsem maximálně spokojen a plně mi vyhovuje. Rozběh motoru je velmi rychlý a naprosto bezproblémový. Po letu není motor ani regulátor horký a vysoké časování je v tomto případě naprosto bezproblémové.
Létám s letadlem o váze 4,2kg a po 8 minutách měřeného běhu motoru do baterek dobíjím cca 2,5-max.3A
záložka plyn. ...typ- letadlo, pevné koncové body, odpověď plynu vysoká(8)
záložka brzda....intenzita 0% (ne)
záložka odpojení....Li-pol 3,0V na článek, omezení proudu 175A, vypnutí měkké
záložka motor...start power 35, časování vysoké (10), otáčení podle potřeby, frekvence PWM pro oběžky
záložka ostatní....pípaní povoleno, BEC je jedno....nepoužívám
záložka záznam....podle tvoji potřeby
Castle je dobrý regulátor a bude ti dobře fungovat i bez nastavování.
Moje nastavení které používám s AXI 5320/18....je převzato od jednoho špičkového slovenského pilota který létal F6A (nick EPP maniac)
S níže uvedeným nastavením jsem maximálně spokojen a plně mi vyhovuje. Rozběh motoru je velmi rychlý a naprosto bezproblémový. Po letu není motor ani regulátor horký a vysoké časování je v tomto případě naprosto bezproblémové.
Létám s letadlem o váze 4,2kg a po 8 minutách měřeného běhu motoru do baterek dobíjím cca 2,5-max.3A
záložka plyn. ...typ- letadlo, pevné koncové body, odpověď plynu vysoká(8)
záložka brzda....intenzita 0% (ne)
záložka odpojení....Li-pol 3,0V na článek, omezení proudu 175A, vypnutí měkké
záložka motor...start power 35, časování vysoké (10), otáčení podle potřeby, frekvence PWM pro oběžky
záložka ostatní....pípaní povoleno, BEC je jedno....nepoužívám
záložka záznam....podle tvoji potřeby
Díky za vyčerpávající informace. Ještě se chci zeptat jak nastavuješ ty pevné body plynu ,když jsem to zkoušel nastavit tak nešel plyn od spodu páka šla chvilku naprázdno než se rozběhl motor a to samé u plného plynu. Plné otáčky byli už před koncem koncové polohy páky plynu.
Aby plyn chodil podle tvých představ a otáčky vrtule narůstali rovnoměrně a kopírovali polohu plynové páky na vysílačce je dobré nastavit si ve vysílačce křivku plynu.
Pokud máš se ze začátku dlouhou prodlevu, než se ti motor roztočí, a vadí ti to (mě to vadilo hodně) ve vysílačce si nastav kratší dráhu plynu ( omezení výchylky serva na stranu kde je stažený plyn) Já to nastavoval tak, ze jsem úplně stáhnul plynovou páčku a pak kousek přidal. Následně jsem zmenšoval výchylku dráhy plynu ve vysílačce, až se motor začal pomaličku roztáčet. Při stažené páčce musí stát vrtule, ale stačí přidat opravdu jen kousek a už se roztáčí. Regulátor takto provozuji déle než 3 roky a ani jednou nebyl s takto nastaveným regulátorem sebemenší problém.
U plného plynu mam velikost dráhy serva 100%, ale zde jsem ji ponechal a jak jsem psal výše, požadované otáčky motoru v závislosti na poloze páčky plynu řeším křivkou.
PS. tento regulátor má vestavěnou ochranu proti roztočení a zapíná se stažením plynu... (aktivace pro používaní)
- zapneš vysílačku a plynovou páčku dáš do středu ( ne stažený plyn...)pozor!!!..pokud dáš při zapínání baterek plný plyn, dostaneš se do modu pro programování
- připojíš baterky....plynovou páčkou můžeš hýbat, ale motor se ti neroztočí ( můžeš si třeba vyzkoušet serva ap...
- pokud chceš startovat, stáhneš plyn na minimum co máš nastavený (páčku úplně dolu), regulátor zahraje a už je připraven...a pak funguje přesně podle představ pilota .
Pokud máš se ze začátku dlouhou prodlevu, než se ti motor roztočí, a vadí ti to (mě to vadilo hodně) ve vysílačce si nastav kratší dráhu plynu ( omezení výchylky serva na stranu kde je stažený plyn) Já to nastavoval tak, ze jsem úplně stáhnul plynovou páčku a pak kousek přidal. Následně jsem zmenšoval výchylku dráhy plynu ve vysílačce, až se motor začal pomaličku roztáčet. Při stažené páčce musí stát vrtule, ale stačí přidat opravdu jen kousek a už se roztáčí. Regulátor takto provozuji déle než 3 roky a ani jednou nebyl s takto nastaveným regulátorem sebemenší problém.
U plného plynu mam velikost dráhy serva 100%, ale zde jsem ji ponechal a jak jsem psal výše, požadované otáčky motoru v závislosti na poloze páčky plynu řeším křivkou.
PS. tento regulátor má vestavěnou ochranu proti roztočení a zapíná se stažením plynu... (aktivace pro používaní)
- zapneš vysílačku a plynovou páčku dáš do středu ( ne stažený plyn...)pozor!!!..pokud dáš při zapínání baterek plný plyn, dostaneš se do modu pro programování
- připojíš baterky....plynovou páčkou můžeš hýbat, ale motor se ti neroztočí ( můžeš si třeba vyzkoušet serva ap...
- pokud chceš startovat, stáhneš plyn na minimum co máš nastavený (páčku úplně dolu), regulátor zahraje a už je připraven...a pak funguje přesně podle představ pilota .
aká veľká je prodleva pri zapínaní motora? odhadom v % dráhy páky? díky
Prodleva plynu co je pro jednoho velká, muže byt pro jiného zanedbatelná, nebo dokonce žádoucí jako pojistka proti nechtěnému roztočení a tedy žádoucí...záleží na zvyklostech a stejně tak na použitém vysílači a jeho kalibraci rozsahu dráhy plynu.
V mém případe
Střed. poloha serva na plynovém kanale.....0 (sub-trim)
velikost dráhy ( ATV) staženého plynu pro rozběh bez prodlevy na páčce ....60 ( plny/stažený...100/60) - rozsah dráhy plynu bez úpravy je 100 nahoru/100 dolu
Doufám, že je to srozumitelně napsané a dá se to pochopit.
pzn. prázdny chod je tedy v mém případě 1/6 dráhy páčky plynu
V mém případe
Střed. poloha serva na plynovém kanale.....0 (sub-trim)
velikost dráhy ( ATV) staženého plynu pro rozběh bez prodlevy na páčce ....60 ( plny/stažený...100/60) - rozsah dráhy plynu bez úpravy je 100 nahoru/100 dolu
Doufám, že je to srozumitelně napsané a dá se to pochopit.
pzn. prázdny chod je tedy v mém případě 1/6 dráhy páčky plynu
díky za odpoveď
ešte ma zaujímalo, ako je to s iskrením pri pripájaní baterky? máš tam aj nejaký odpor? prípadne akú hodnotu? ďakujem
ešte ma zaujímalo, ako je to s iskrením pri pripájaní baterky? máš tam aj nejaký odpor? prípadne akú hodnotu? ďakujem