Graupner mc 32

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
creagel

Re: Graupner mc 32

#166 Příspěvek od creagel »

Hm, tak s tou aku nevim jestli je vse ok. Dneska jsem sel letat, doma aku ukazuje 3,8V a pulku ukazatele baterky. Letal jsem cca pul hodiny a baterka ukazovala 3,8V ale jen 2 dilky. Od posledniho plneho nabiti mam pocitadlo na 4 hodinach 2 minutach. Prisel jsem domu, radio stalo hodku na stole a uz to ukazuje zase 3,8V a pulku aku.

Dela vam to taky?
Honzisx

#167 Příspěvek od Honzisx »

Tohle jsem ještě nesledoval, akorát si všiml, že pokud lítam v chladu, tak asi klesne napětí trochu víc a potom při zapnutí vysílače v teple se vynuluje čas zapnutí. Jako vynulování při nabití aku. Mam teda mx20, ale tohle bude asi fungovat podobně ve všech.
creagel

#168 Příspěvek od creagel »

Vcera vydana nova verze fw (V1.041), ktera konecne meni prioritu vario tonu. Uz neblokuje ostatni hlaseni a ma nizsi prioritu, takze rucne vyvolane hlasky jsou prehrany bezproblemu.
Hans
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Hans »

Modellsport Schweighofer zveřejnil informaci o nové verzi Graupner MC-32 HoTT, hlavně to, že se bude prodávat od tohoto týdne a bude o 100 EUR dražší. Váhavci jako já (Graupner MC-32 nebo JETI DC-16 ?) by se měli co nejrychleji rozhodnout, pokud chtějí MC-32 za dnešní ceny :D

Nová verze mimo jiné přináší :
boční ovládací páčky z vysoce kvalitního hliníku • vysoce kvalitní hliníkové trimovací ovladače (kolečka) • nový lepší přístupové poklopy na přední straně • Bluetooth modul jako standardní • pás vysílač Graupner HoTT zahrnutý v nové verzi ; bude nabízena pod novým číslem objednávky.
(vlastní neoficiální překlad z němčiny, kdyžtak mě prosím opravte)

Originál zpráva :

Neue Version der GRAUPNER MC-32 HoTT!

Graupner liefert die MC-32 ab sofort mit einigen neuen Features aus. Damit wird sich allerdings auch der Verkaufspreis um ca. 100.- Euro erhöhen! All jenen die auf diese Features verzichten können empfehlen wir möglichst rasch zu kaufen, den der Lagerstand der aktuellen Versionen ist nicht mehr sehr groß.

Folgendes ist neu:
• Seitliche Drehgeber aus hochwertigem Aluminium
• Trimmräder aus hochwertigem Aluminium
• Neue, verbesserte Zugangsklappen an der Stirnseite
• Bluetooth-Modul serienmäßig
• Senderriemen Graupner HoTT inklusive
creagel

#170 Příspěvek od creagel »

A jeste dodam info, ze ty hlikove trimovaci kolecka a bocni packy budou dostupne i separatne, pro soucasnou (V1) verzi radia. Budou stat kolem €50 :(

Mne by bohate stacily ty bocni packy z hliniku - jednu uz jsem neopatrnosti ulomil:) Jdou koupit nove plastove (je pouzit jiny typ odolnejsiho plastu), ale hlinik je hlinik.

Co me stve vice, je praskle vnitrni uchyceni "haku" na popruh. To se jako nahradni dil koupit neda a jedina moznost je to vymenit v servisu (pry snad v ramci zaruky). Co je blby, ze radio musi do Nemecka :( Premyslim, jestli si to nenecham radsi udelat na CNC tady v Cechach a taky v hliniku.
monty2_dj

upgrade 1.034 ---- spektrum

#171 Příspěvek od monty2_dj »

Ahoj všem graupnerákům a majitelům mc32. prosím vás potřeboval bych vysvětlit co znamená u upgrade 1.034 něco s modulem spektrum. chtěl jsem nějaké vyxvětlení díky
creagel

Re: upgrade 1.034 ---- spektrum

#172 Příspěvek od creagel »

monty2_dj píše:Ahoj všem graupnerákům a majitelům mc32. prosím vás potřeboval bych vysvětlit co znamená u upgrade 1.034 něco s modulem spektrum. chtěl jsem nějaké vyxvětlení díky

Pokud si do toho nekdo da jako dalsi modul spektrum, tak to upravuje spolupraci s tim modulem. Takze jestli ses HoTT only, tak te to vlastne vubec nezajima. Zajimavejsi je az verze 1.041, kde ma konecne vario nizsi prioritu nez ostatni audio hlaseni ;)
creagel

#173 Příspěvek od creagel »

Tak dle info na foru rc-network.de prijde dalsi vetsi aktualizace pro MC-32 az na jare (nebudou pry vydavat pro kazdou zmenu novy fw). Uz se docela tesim. V planu je prirazeni MP3 pro jednotlive faze (doufam ze to bude vazany na prepinace), zmena pomeru mixu pres potenciometry a dalsi.
IHateMondays

#174 Příspěvek od IHateMondays »

creagel píše:Tak dle info na foru rc-network.de prijde dalsi vetsi aktualizace pro MC-32 az na jare (nebudou pry vydavat pro kazdou zmenu novy fw). Uz se docela tesim. V planu je prirazeni MP3 pro jednotlive faze (doufam ze to bude vazany na prepinace), zmena pomeru mixu pres potenciometry a dalsi.

Mel bych dostat MC-32 k Vanocum. :-)
Tak me to zajima vlastne jak to je ted s prepinanim mezi fazemi (budu mit prepinace v kniplech, ale to je prece detail): soucasna verze to nejak nehlasi zvukem? A ta nova, o ktere mluvis, bude de facto hlasit kazdou fazi letu s predefinovanym zvukem mp3? Je to tak?
Dekuji za upresneni.
creagel

#175 Příspěvek od creagel »

IHateMondays píše:Mel bych dostat MC-32 k Vanocum. :-)
Tak me to zajima vlastne jak to je ted s prepinanim mezi fazemi (budu mit prepinace v kniplech, ale to je prece detail): soucasna verze to nejak nehlasi zvukem? A ta nova, o ktere mluvis, bude de facto hlasit kazdou fazi letu s predefinovanym zvukem mp3? Je to tak?
Dekuji za upresneni.

Jak to bude pres nevim, ale dle info od vyvojaru graupnera pujde priradit zvuk "libovolne" - tezko rict jak to bude v realu. Ale na prepinani fazi jsem se ptal a to by byt melo. Zrovna tohle je blbustka. Spis se tesim na to ladeni mixu za letu.
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od xpetr »

creagel píše:Trochu me prekvapilo hlaseni aktualni vysky i bez prepnuti navoleneho prepinace. Mam navoleno hlaseni aktualni vysky na vypinaci 9 (momentovy). Ale kdyz ero zacalo stoupat kolmo nahoru, tak se najednou ozvalo "vyska 20 metru", "vyska 40 metru", ... "vyska 100m". To same pri sestupu (tentokrat pozvolnem). Hlaseni "40 metru", "20 metru". Tohle musim nekde vypnout :)

Našel jsi kde se to dá vypnout?, já zatím ne...
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
malcomx

#177 Příspěvek od malcomx »

creagel píše:Trochu me prekvapilo hlaseni aktualni vysky i bez prepnuti navoleneho prepinace. Mam navoleno hlaseni aktualni vysky na vypinaci 9 (momentovy). Ale kdyz ero zacalo stoupat kolmo nahoru, tak se najednou ozvalo "vyska 20 metru", "vyska 40 metru", ... "vyska 100m". To same pri sestupu (tentokrat pozvolnem). Hlaseni "40 metru", "20 metru". Tohle musim nekde vypnout :)

proc to vypinat me se to libi !!!!!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od jyrry »

malcomx píše:....
proc to vypinat me se to libi !!!!!

a neni to alarm pri prekroceni nejake nastavene hodnoty stoupani/klesani? Mam dojem ze jsem se s necim takovym na MX-20 pri testovani unisens-e setkal...
jyrry.webnode.cz
creagel

#179 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem dostal ofiko potvrzene, ze dalsi verze sw nebude drive nez v breznu. A jake bude obsahovat zmeny/novinky nechteji dopredu prozradit. Tajnustkari :)
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od xpetr »

Nějak nerozumím snížený ceně některých MC-32, ono se něco měnilo?
"Sonderaktion" (Version bis Oktober 2012) ohne Antausch des Sendermoduls !
http://www.rueckert-modellbau.de/detail ... gebot.php&
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“