Graupner MX-12 Hott

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-12 Hott

#106 Příspěvek od jyrry »

mkyral píše:
MickXX píše:Lze někde sehnat CZ manuál k MX-12 HOTT ?

Dostal jsem jednu kopii s vysílačem. .....

Tak mu to za ty dve stovky naskenuj ... ;-)
jyrry.webnode.cz
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od mkyral »

jyrry píše:
mkyral píše:Dostal jsem jednu kopii s vysílačem. .....

Tak mu to za ty dve stovky naskenuj ... ;-)

No jestli bude zájem, tak mu to půjčím a může si to naskenovat. Já na to nemám čas ani nástroje.

V každém případě, pokud vím, tak by všechny výrobky prodávané u nás měly mít český návod. Takže pokud jej výrobce nedodal hned, měl by jej dodat dodatečně a bez poplatku.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jyrry »

mkyral píše:...
V každém případě, pokud vím, tak by všechny výrobky prodávané u nás měly mít český návod. ....

no jo, no, na dalnici by se taky melo jezdit max. 130 a ve vesnici 50 ... ;-)
jyrry.webnode.cz
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od mkyral »

jyrry píše:
mkyral píše:...
V každém případě, pokud vím, tak by všechny výrobky prodávané u nás měly mít český návod. ....

no jo, no, na dalnici by se taky melo jezdit max. 130 a ve vesnici 50 ... ;-)

Dneska už je v každé vesnici minimálně jeden radar, co po lidech řve, když si dovolí jet 52. A na tom tankodromu, co mu říkají dálnice, jede člověk buď vpravo 30, nebo vlevo 140-150, aby furt nemusel uhýbat doprava ;-)

Každopádně, to, že nedodali český návod je zlá, ošklivá věc. Rozhodně bych se poptal tam, kde jsem to koupil, jak to je s českým návodem. Pokud skutečně bude český firmware (proč tomu moc nevěřím?), tak by se hodil aktualizovaný a kompletně přeložený návod. No a pro nás nešťastníky s německými obrázky by mohli dodat sadu aktualizačních samolepek ;-)

Osobně český návod ani nepotřebuji, jenže jsem špatně pochopil nabídku: MX-12 a MX-12 - anglické menu. Nikde není napsáno, že to první je německá verze. Čekal jsem češtinu :evil: Kdybych to věděl, jdu rovnou do anglické verze.
Graupner MX-12
peto.peto202

#110 Příspěvek od peto.peto202 »

Ja som dostal k Mx-16 Český návod s nemeckými obrázkami +Anglický návod s anglickými obrázkami.Lenže ako, náhle si chcem prehodiť Angličtinu, tak obrázky sú problém. Jedine, že by som si dal tu námahu a poprelepoval obrázky .Je v tom zmätok :idea:
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od mkyral »

peto.peto202 píše:Ja som dostal k Mx-16 Český návod s nemeckými obrázkami +Anglický návod s anglickými obrázkami.Lenže ako, náhle si chcem prehodiť Angličtinu, tak obrázky sú problém. Jedine, že by som si dal tu námahu a poprelepoval obrázky .Je v tom zmätok :idea:

Myslím, že německé obrazovky jsou menší problém - daná volba se dá dobře odhadnout dle pozice na obrazovce. Rozložení zůstává zachováno. Ale třeba popis zapojení serv do kanálů vysílače je už něco jiného. Tam se člověk bez slovníku neobejde.
Graupner MX-12
peto.peto202

#112 Příspěvek od peto.peto202 »

Ale, zvykám si ! Inak to nejde. Myslím že, tak pár mesiacov a už budem mať v nej úplne jasno.Až na niektoré nastavenia.!
peto.peto202

#113 Příspěvek od peto.peto202 »

Odpoveď ohľadom češtiny citujem : Dobrý den,dle dovozce musíme ještě chvíli vydržet, ale usilovně na tom pracují.
Čakám tak do jari :cry: :!:
jpika

#114 Příspěvek od jpika »

Ahoj take uvazuji o mx12 pro f3k ale nemel jsem ji jeste v ruce a u produktoveho infa mi chybi poznamka o mixech. Ma je nejake? Kolik? Umi to kridelka, brzdy, vyskovku do brzd, smerovku do kridelek, a definovat je separatne pro kazdy rezim?

Moc diky
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od mkyral »

Ahoj,
nevím jak jsi na tom s angličtinou (případně jiným světovým jazykem), ale doporučuji si ze stránek stáhnout Programming Manual. Tam se můžeš podívat jak na tom mx-12 je.

Ve zkratce se dá říct, že mx-12 má několik přednastavených mixů (delta, motýlek, křidélka na dvou kanálech, křidélka + brzdy...). Jednotlivé mixy se zpřístupňují dle aktuálního nastavení. Taky má tři volné mixy, kde si můžeš domixovat co potřebuješ. K tomu jsou tři letové režimy, konfigurovatelné dle potřeby.

Já mám na svém Mini Vertexu použit přednastavený mix "Oddělená křidélka", nastaveny maximální výchylky + diferenciaci, dva letové režimy - normal a termika a na páce plynu mám namixovány křidélka jako brzdy (volný mix) a zároveň výškovku (další volný mix). Takže mi zbyl ještě jeden volný mix. Pokud potřebuješ těch mixů více, budeš asi potřebovat vyšší verzi vysílačky (nezkoumal jsem, kolik mixů má třeba mx-16).

K tomuto nastavení jsem dospěl po asi dvou dnech pokusů, funguje mi to, nicméně to neznamená, že to nejde udělat lépe a jednodušeji.
Graupner MX-12
jpika

#116 Příspěvek od jpika »

AJ není problém ale v návodu není o flight modes ani ťuk ... a komplet číst návod a syntetizovat z toho závěr jestli by se cílové funkce dalo dosáhnout nějkou "oklikou" není asi příliš efektivní ani spolehlivé.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od mkyral »

No on ten návod není právě nejpřehlednější. Asi myslíš Phase trim - strana 106.
Graupner MX-12
peto.peto202

#118 Příspěvek od peto.peto202 »

Zdravím vás, takže, dnes prebehol test varia.A všetko v najlepšiom poriadku .! Až na TO!Že ono mi to hlási výšku po nemecky. Čo sa aj samozrejme dalo čakať. Ale som sklamaný!!! Nieje kedy čumieť na vysielačku !!! No ale ako náhle odpojím slúchadla tak súrava pípa... No nieje to vôbec naj. zvuk! Nemá to nič spoločné s leteckým variom. Takže zase sklamaný. Mate nejaky povzbudivý nápad niekto?
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od mkyral »

Jazyk telemetrie se samozřejmě taky musí nastavit. Dělá se to podobně jako aktualizace FW. A jak už tu proběhlo, někdo vytváří i češtinu. Ale detaily nemám.
Graupner MX-12
peto.peto202

#120 Příspěvek od peto.peto202 »

Dakujem, už viem že také niečo jestvuje ...No ako sa k tomu dopracujem? Myslím si, že skôr sa dopracujem k češtine ako menu, ako k tomu to. Ale vďaka za inf.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“