Gyro Hitec HG 5000
Re: Gyro Hitec HG 5000
Zdravím:
Chlapci koupil jsem hg 5000 a servo mám sh 1350.Vyměnil jsem gyro za kds,protože začal ocas ujíždět do leva(vlastně do prava).Nicméně se mi nepodaří dosáhnout přegyrování ani při 100% zisku a ono to drží,jenom tak jakoby.Když zatočím doleva,ocas ještě ujede.Při zapumpování nahoru dolů to taky moc nedrží.Když mám zisk na 100% tak svítí 3 ledka od konce.Podle mě by měla svítit poslední nééé.Stajně se mi chovalo i LtG,proto jsem ho vyměnil,myslel jsem,že je vadné,bo bylo bazarové.Nevím.kde je chyba,Nastavil jsem vysílač podle návodu,digitální miniservo.No prostě nevím.Mám to v 5stovce,vibrace celkem žádné a vysílač Optik 6.Tak mě napadá,že mám doma dobré Ltg,nebo 2 špatné gyra se stejným problémem.
Chlapci koupil jsem hg 5000 a servo mám sh 1350.Vyměnil jsem gyro za kds,protože začal ocas ujíždět do leva(vlastně do prava).Nicméně se mi nepodaří dosáhnout přegyrování ani při 100% zisku a ono to drží,jenom tak jakoby.Když zatočím doleva,ocas ještě ujede.Při zapumpování nahoru dolů to taky moc nedrží.Když mám zisk na 100% tak svítí 3 ledka od konce.Podle mě by měla svítit poslední nééé.Stajně se mi chovalo i LtG,proto jsem ho vyměnil,myslel jsem,že je vadné,bo bylo bazarové.Nevím.kde je chyba,Nastavil jsem vysílač podle návodu,digitální miniservo.No prostě nevím.Mám to v 5stovce,vibrace celkem žádné a vysílač Optik 6.Tak mě napadá,že mám doma dobré Ltg,nebo 2 špatné gyra se stejným problémem.
Já toto gyro používal úspěšně pouze s originál servem HSG 5083MG a to ve 450 i 500. Jákekoli pokusy o náhradu serva byly neuspokojive.
Logo 400 SE
Hirobo Lepton EX DFC + Spirit
DH 82A Tiger Moth ,L-39 EDF
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
Se mi to servo zdá trošku malé do 500 né?
Já myslím,že sh 1350 je pomalé.O jaký vrtulník jde?
Logo 400 SE
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
Bočnice a zadní vrtulka Hk 500,zbytek Trex.S tím kds to šlo doladit v rámci možností toho gyra a přegyrované to bylo na nějakých 76%.Ještě možnost,že by odešlo servo,ale jak jsem psal,před kds jsem tam měl Ltg a chovalo se to stejně jako teras.
Může to být i málo napnutý řemen.
Logo 400 SE
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,tak jsem si taky koupil gyro hg-5000 se servem k tomu do meho blejdika 400,ale jak si tak prochazim navod a zkousim nastavovat tak se do toho cim dal vic zamotavam a vubec nevim jak to nastavit.Nemate nekdo jinej navod nez je ten v manualu?porp nenasla by se nejaka dobra duse v mem okoli a pomohla mi stim?samozrejme za nejakou odmenu:-D
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Co ti není jasné? První krok je kalibrace s vysilačem.Pro dx6i by měla svítit třetí dioda.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Ted ho zrovna nemám v žádném vrtulníku ale pokusím se sepsat základy:
-programuje se pomocí tlačítka a kniplu směrovky
-držet tlačítko 3 vteřiny a vstoupíš do programování
-každé zmáčknutí přepne na další volbu
-pokud 5 vteřin nic nezmáčkneš,ukončí se automaticky režim programování
-držet RUDD naplno VLEVO nebo VPRAVO plus tlačítko na gyru-nárůst nebo pokles hodnot
Možná ti pomůže se nejdřív soustředit na volbuDIRECTION-reverz protože tam opravdu fyzicky uvidíš jestli se ti volba povedla zreverzovat a uložit.Pak už to bude jasnější.
Taky mám vždy s novým gyrem,regulátorem problém pochopit jak to výrobce myslel.Ještě když manual není napsaný polopatě
Pak najednou blik a je to otázka chvíle.Je dobré si to sepsat po svém třeba do sešitu protože za půl roku už víš zase prd 
-programuje se pomocí tlačítka a kniplu směrovky
-držet tlačítko 3 vteřiny a vstoupíš do programování
-každé zmáčknutí přepne na další volbu
-pokud 5 vteřin nic nezmáčkneš,ukončí se automaticky režim programování
-držet RUDD naplno VLEVO nebo VPRAVO plus tlačítko na gyru-nárůst nebo pokles hodnot
Možná ti pomůže se nejdřív soustředit na volbuDIRECTION-reverz protože tam opravdu fyzicky uvidíš jestli se ti volba povedla zreverzovat a uložit.Pak už to bude jasnější.
Taky mám vždy s novým gyrem,regulátorem problém pochopit jak to výrobce myslel.Ještě když manual není napsaný polopatě
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
jj to jak se to programuije to tak nejak vim.Ale uz v uvodu je napsane:Gyro instalujte v horizontální poloze vzhledem k ose hlavního
rotoru.Ted nevim jestli to gyro dat na vysku nebo na lezato,u setovyho bylo na vysku ale u tohohle to na vysku''negyrovalo'' tak jsem ho polizil a jde to.Gyro mam z druhe ruky a nejak se me nedari nastavit typ prijmace.....mam dat smerovku do leva a zapnout vysilac a dioudy se maji rozblikat,nestane se tak.Tak nevim co tam ma predchozi majtel nastavene.Jeste mam novy regl Aeolian 35A-SW a u toho se me zase nedari nastavit plynuly rozbeh motoru,ze kdyz prepnu na stunt tak se to roztoci jak svin a je to dost o hubu,tak to ani nemuzu poradne zkouset.Ani rozsah plynu nejak nejde a nevim jestli jde nastavit vystupni proud abych si neodpalil servo.Jsem v tom proste nejakej zamotanej ,nevim si moc rady a do servisu se me to moc davat nechce,kde si pani hosi berou 300kc na hodinu.nebydli nejakej vrtulnikar okolo svitav,policky,litomysle?
rotoru.Ted nevim jestli to gyro dat na vysku nebo na lezato,u setovyho bylo na vysku ale u tohohle to na vysku''negyrovalo'' tak jsem ho polizil a jde to.Gyro mam z druhe ruky a nejak se me nedari nastavit typ prijmace.....mam dat smerovku do leva a zapnout vysilac a dioudy se maji rozblikat,nestane se tak.Tak nevim co tam ma predchozi majtel nastavene.Jeste mam novy regl Aeolian 35A-SW a u toho se me zase nedari nastavit plynuly rozbeh motoru,ze kdyz prepnu na stunt tak se to roztoci jak svin a je to dost o hubu,tak to ani nemuzu poradne zkouset.Ani rozsah plynu nejak nejde a nevim jestli jde nastavit vystupni proud abych si neodpalil servo.Jsem v tom proste nejakej zamotanej ,nevim si moc rady a do servisu se me to moc davat nechce,kde si pani hosi berou 300kc na hodinu.nebydli nejakej vrtulnikar okolo svitav,policky,litomysle?
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
johnyyyyyyyyyy píše:.nebydli nejakej vrtulnikar okolo svitav,policky,litomysle?
Co třeba Šumperk?
Logo 400 SE
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
no je to trosku z ruky no
.dnes jsem objednaval jeste serva a programovaci kartu tak az dorazi tak se stim zkusim nejak poprat a uvidime,kdyztak se ozvu.Kdyby se ale nekdo nasel bliz ak dejte vedet:-D
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
Zdrawíčko
Pořídil jsem si na MT toto gyro a mám problém s lepící páskou, kterou jsem k němu dostal, prostě nelepí
.
V návodu píšou: Po přilepení na model za gyro opatrně zatahněte a pásku napněte asi o 7mm a poté uvolněte.
Ani jsem nijak silou nezatáhl a gyro mě zustalo v ruce
Tak bych se Vás chtěl zeptat, jakou pěnovku byste mě doporučily k tomuto gyru?
Děkuji J.K.
Pořídil jsem si na MT toto gyro a mám problém s lepící páskou, kterou jsem k němu dostal, prostě nelepí
V návodu píšou: Po přilepení na model za gyro opatrně zatahněte a pásku napněte asi o 7mm a poté uvolněte.
Ani jsem nijak silou nezatáhl a gyro mě zustalo v ruce
Tak bych se Vás chtěl zeptat, jakou pěnovku byste mě doporučily k tomuto gyru?
Děkuji J.K.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Zenderat: Tenka 3M oboustranka. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Dobrý den
Tak mám další problém
, když změním smysl chodu serva, tak jse mě servo hejbe pořád stejně, at svítí první nebo druhá dioda
. To musím dát ještě "reverse" na vysílačce nebo je v nepořádku gyro?
ps: V návodu je v odstavci 5 napsáno "Pokud na vysilači obrátíte smysl výchylky kanálu bočení, hodnoty budou generovány v opačnem smyslu." Toto jsem nějak úplně nepochopil. ( že by to byl ten reverse?)
Tak mám další problém
ps: V návodu je v odstavci 5 napsáno "Pokud na vysilači obrátíte smysl výchylky kanálu bočení, hodnoty budou generovány v opačnem smyslu." Toto jsem nějak úplně nepochopil. ( že by to byl ten reverse?)
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb