Zdroj 12V 2A
Zdroj 12V 2A
Zdravím. Nevíte k čemu slouží takový váleček (nějaká cívka,nebo něco podobného)na kabelu od výstupu 12V zdroje?Někdy to je i na USB kabelu.Potřebuji vědět jestli ho múžu odstřihnout a naletovat konektor jen na kabel.Díky.
Karel
Re: Zdroj 12V 2A
Asi máš na mysli odrušovací feritový váleček, já bych ho tam nechal, on výrobce ví, proč ho tam dal. CharlieCh
...s větrem o závod.
Já bych ho tam nechal taky, ale mladý měli na návštěvě fretku a hrozně jí chutnal můj kabel.Ukousala to mrcha hned za tím válečkem.
Karel
Tak nezbývá než to vyzkoušet, popř. jestli máš poblíž někoho s osciloskopem, aby kouknul, co z toho leze. CharlieCh
...s větrem o závod.
CharlieCh píše:Tak nezbývá než to vyzkoušet, popř. jestli máš poblíž někoho s osciloskopem, aby kouknul, co z toho leze. CharlieCh
Ovšem otázkou je, jestli bude vědět, co z toho má lézt.
Záleží na tom, k čemu to bude používat. Třeba k napájení ledek je to jedno, v audiozesilovači to může být slyšet atp. Některé zdroje to odrušení mají, jiné ne. U nabíječky by to snad nemělo být tak kritické, i když kdo ví...
Je to mimo tvůj dotaz, ale chci se zeptat jestli ty placaté kolíky, místo kulatých na 220, jdou použít na EU (cz) zásuvky nebo musí být adaptér. Díky
Když to nacpeš do naší zásuvky tak proč ne. Pokud by jsi chtěl zjišťovat co všechno dokážeš silou nacpat na naší české zásuvky pak ti nabízím sadu kabelů, je jich asi 15, co mám k jedný oki tiskárně. Zabalili k ní všechny typy certifikovaných kabelů a dealer měl odebrat ty nevhodné..neudělal to...
Podle mě ten váleček když vynecháš, se nic nestane. Jak tu někdo psal, záleží k čemu ten zdroj chceš použít, ale velký vliv ten feritový váleček nemá.
Můžeš taky zkusit ten váleček rozebrat (rozříznout), ten ferit bývá ze dvou půlek, a po přeletování kabelu/koncovky ho můžeš vrátir zpátky (slepit).
Můžeš taky zkusit ten váleček rozebrat (rozříznout), ten ferit bývá ze dvou půlek, a po přeletování kabelu/koncovky ho můžeš vrátir zpátky (slepit).
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Penty-nevim mám CZ kolíky, jen jsem vybral jiné foto.
Pokud je tam jen proti rušení, tak se nic neděje.Napájet bude vrtačku.Díky
OPRAVA-Bude napájet nabíječku.Jak se mi sem dostala vrtačka opravdu nevím.(asi stařecká demence)
OPRAVA-Bude napájet nabíječku.Jak se mi sem dostala vrtačka opravdu nevím.(asi stařecká demence)
Naposledy upravil(a) karo dne úte 30.10.2012 15:17, celkem upraveno 2 x.
Karel
No jen aby Ti to pak nerušilo vrtačku a ta nevrtala křivě.. 
- JosefSvejk
karo píše:Penty-nevim mám CZ kolíky, jen jsem vybral jiné foto.
No, klavně abys tou vrtačkou nezačal "nabíjet" baterky.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.