Regulátor Foxy 45 SBC
Regulátor Foxy 45 SBC
Zdravím všechny, svěřím se s problémem. V pátek jsem bral Fun Cuba ale neletěl. Osazení: motor Axi 2814/10, regl. FOXY 45 SBC, akumulátor 3s LI 2,2 Ah Kypom. Tx,Rx Futaba 7 2,4 Ghz
Regulátor nereagoval pípnutím na připojení. Pohyb plyn pákou taky nic. Vzal jsem tedy jiný regl. Maytech
60SBC a vše OK. Tedy kontakty u motoru a přijímače v pořádku. Provedl jsem reset nastavení FOXY reglu, zase nic. Reset vysílače nic. Trimy na motoru v nule, sub trimy taky.
Takže jsem vzal starou, ale milovanou FC16 , zařadil do sestavy¨. FOXY spořádaně pípl a motor jel.
Ve všech výše uvedených případech serva v pohybu. Nemám konektor reglu obráceně, určitě ne !
Určitě není studený spoj na kontaktech reglu. (co myslíte že jsem dělal o víkendu?) V akumulátorech to není, mám nové a zkoušel jsem i jiné 3s. (Nabité)
Proč nejede FOXY s Futabou 7 2,4GHZ ? Pokud by byla chyba u Tx,RX nefungoval by ani regl MAYTECH.
Ale on funguje a ostatní regly s Futabou 2,4 GHz taky.
Proč jede FOXY s FC 16 a nemluví s F 7 ?
Teď jsem byl v baru, kdo dobře poradí, pošlu Jim Beama, jsou dva a hádají se, takže je rozdělím...
Dík
Regulátor nereagoval pípnutím na připojení. Pohyb plyn pákou taky nic. Vzal jsem tedy jiný regl. Maytech
60SBC a vše OK. Tedy kontakty u motoru a přijímače v pořádku. Provedl jsem reset nastavení FOXY reglu, zase nic. Reset vysílače nic. Trimy na motoru v nule, sub trimy taky.
Takže jsem vzal starou, ale milovanou FC16 , zařadil do sestavy¨. FOXY spořádaně pípl a motor jel.
Ve všech výše uvedených případech serva v pohybu. Nemám konektor reglu obráceně, určitě ne !
Určitě není studený spoj na kontaktech reglu. (co myslíte že jsem dělal o víkendu?) V akumulátorech to není, mám nové a zkoušel jsem i jiné 3s. (Nabité)
Proč nejede FOXY s Futabou 7 2,4GHZ ? Pokud by byla chyba u Tx,RX nefungoval by ani regl MAYTECH.
Ale on funguje a ostatní regly s Futabou 2,4 GHz taky.
Proč jede FOXY s FC 16 a nemluví s F 7 ?
Teď jsem byl v baru, kdo dobře poradí, pošlu Jim Beama, jsou dva a hádají se, takže je rozdělím...
Dík
Re: Regulátor Foxy 45 SBC
Může to být klasický problém reglů FOXY - trimy (nebo spíš rozsah) v nule (resp. na 100%).... Ono to nevypadá jako problém, ale je 
Foxy má totiž bůhví proč jiný rozsah, na který se musí kalibrovat. Měl jsem stejný problém s FOXY 35A, nešel nakalibrovat ani za boha - BEC jel, ale motor ani nepípl - reklamace vadného reglu skončila hned na prodejně, kde my bylo vysvětleno, že to jen blbě kalibruju - prý obecný "problém" u FOXY reglů, nejsem prý první. Řešení - stačilo posunout Travel Adjust (rozsah) plynového kanálu na 125%...
Vysvětlení: rozsah impulzů některých vysílaček není při 100% dost velký na to, aby je FOXY vyhodnotil jako +100 a -100. Proto ten regl s některou vysílačkou jde a s některou ne... protože dokud se neudělá podle něj správná kalibrace plynu, regl se tváří, že tam není.... (prozradí ho ale funkční BEC)
Foxy má totiž bůhví proč jiný rozsah, na který se musí kalibrovat. Měl jsem stejný problém s FOXY 35A, nešel nakalibrovat ani za boha - BEC jel, ale motor ani nepípl - reklamace vadného reglu skončila hned na prodejně, kde my bylo vysvětleno, že to jen blbě kalibruju - prý obecný "problém" u FOXY reglů, nejsem prý první. Řešení - stačilo posunout Travel Adjust (rozsah) plynového kanálu na 125%...
Vysvětlení: rozsah impulzů některých vysílaček není při 100% dost velký na to, aby je FOXY vyhodnotil jako +100 a -100. Proto ten regl s některou vysílačkou jde a s některou ne... protože dokud se neudělá podle něj správná kalibrace plynu, regl se tváří, že tam není.... (prozradí ho ale funkční BEC)
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
...zkus reverzovat kanál plynu na vysílači F 7. Mělo by to pak fungovat.
rodzr píše:...zkus reverzovat kanál plynu na vysílači F 7. Mělo by to pak fungovat.
Ne, reverz na vysílači nepomohl.
A úprava rozsahu na maximální hodnotu na plynovém kanálu taky nic?
draceq píše:A úprava rozsahu na maximální hodnotu na plynovém kanálu taky nic?
Zase rakouskej voják slavně zvítězil ! Stačí upravit rozsah na nějakých 120-140 %. U Futaby F7 je to na e.pointu. Díky moc , kde najdu adresu pro JB ? To myslím vážně, něboť jsem regl FOXY málem vyhodil.
I tak ho budu testovat jen ve FUNCUBOVI, zdá se mi, že dost hřeje, Axi 2814 na půl plynu několik sekund
(doma) na aku KYPOM 2,2 A auž byl vlažný jako MAYTECH po strávení celých 2,2Ah
Neblbni, když vím, poradím, ne.....
Jsem rád, že to bylo ono a regl je zachráněn
Ale kdybys opravdu trpěl přehnaným záchvatem vděčnosti, tak něčím takovým jako JB nepohrdnu
Adresu máš v SZ 
Ale kdybys opravdu trpěl přehnaným záchvatem vděčnosti, tak něčím takovým jako JB nepohrdnu
Tak JB dnes dorazil... škoda, že tu není smajlík vysekávající hlubokou poklonu. Tomuhle se říká držet slovo
Díky chlape, radost ti pomáhat
Ať to lítá a nepadá.
Nechci zakládat nové téma - mám podobný problém s foxy 65A a Graupner MX 12. BEC funguje, serva se hýbají, ale regulátor ani nepípne. Kromě výše uvedeného (zkoušel sem různé hodnoty rozsahů plynu) jsem vyzkoušel i návody z dalších dvou vláken - stáhnout subtrim nebo zkusit revers, ale zatím nic nepomohlo. Zkoušel sem zapínat při staženým plynu i max pro kalibraci, regulátor ani nepípne...
Ještě bych podotkl, že jsem blbec úplně poprvé zapnul se staženým plynem namísto postupu podle návodu - první zapnutí s plným plynem a následnou kalibrací. Nevím, jestli to může mít na problém vliv...
Díky za jakékoli ohlasy...
Ještě bych podotkl, že jsem blbec úplně poprvé zapnul se staženým plynem namísto postupu podle návodu - první zapnutí s plným plynem a následnou kalibrací. Nevím, jestli to může mít na problém vliv...
Díky za jakékoli ohlasy...
Easystar II RR, Diamond 2500; E-Maxx Mamba
Jestli je možnost, zkusit kalibraci s jiným vysílačem. Samozřejmě pokud možno s výchylkami na plynu nastavenými na alespoň 125%. A nebo nakalibrovat na servotesteru.
První zapnutí by nemělo mít na tohle vliv, dokud se nenakalibruje správně, je mu to celkem šumák. Subrtimy a trimy v nule, vypnuté mixy a ostatní programový bordel okolo, rozsah nastaven nejméně na 125%, ideálně raději na maximum, co to dá - jak do plusu, tak do mínusu. A ověřit, že není zareversovaný (tedy že při poloze plynu nahoře jsou impulsy opravdu +- 2msec, nikoliv 1 msec - na to stačí servotester a servo)
První zapnutí by nemělo mít na tohle vliv, dokud se nenakalibruje správně, je mu to celkem šumák. Subrtimy a trimy v nule, vypnuté mixy a ostatní programový bordel okolo, rozsah nastaven nejméně na 125%, ideálně raději na maximum, co to dá - jak do plusu, tak do mínusu. A ověřit, že není zareversovaný (tedy že při poloze plynu nahoře jsou impulsy opravdu +- 2msec, nikoliv 1 msec - na to stačí servotester a servo)
rozsah 150% pro obě výchylky a funguje, hurá
Díky za radu.
Něco sem musel před tím dělat blbě, nejspíš sem zvětšoval rozsah jen na plný plyn...
Něco sem musel před tím dělat blbě, nejspíš sem zvětšoval rozsah jen na plný plyn...
Easystar II RR, Diamond 2500; E-Maxx Mamba
Takže na vysílači který to nemá (třeba Cadet) si ten regl ani neškrte?
Radek
ICQ 638556901
Tak nějak
Ale je otázka, jestli náhodou takovéhle vysílače nemají ty výstupní impulsy dost velké na to, aby odpovídaly těm 150% na "chytrých" vysílačkách. Protože tyhle tanečky se musí u Foxy reglů dělat jen u některých vysílačů, u některých funguje kalibrace i při 100% výchylkách 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
magnum357 píše:I tak ho budu testovat jen ve FUNCUBOVI, zdá se mi, že dost hřeje, Axi 2814 na půl plynu několik sekund
(doma) na aku KYPOM 2,2 A auž byl vlažný jako MAYTECH po strávení celých 2,2Ah
Máš tam fakt Axi 2814/10? Pokud ano co tam máš za vrtuli?
REGULÁTOR FOXY 65 A- NÁVOD
Ahoj jaksi nemůžu najít návod napípání na regl foxy 65A
má jej někdo ? díííky.
má jej někdo ? díííky.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz