Copter na kvalitní video a foto. Rozpočet 50.000,-

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
Gartik

Copter na kvalitní video a foto. Rozpočet 50.000,-

#1 Příspěvek od Gartik »

Zdravím,

prosím zkušené uživatele/majitele _copter o pomoc při výběru komponent a celkového sestavení.
Coptera chceme používat pro natáčení HD videa a také pořizování kvalitních fotek (vím, že u fotek to bude těžké, ale prostě co nejvyšší kvalitu v rámci rozpočtu 50.000,-)

Tato částka by měla obsahovat mimo samotného coptera, také kameru (GoPro3?) a FPV.
Vysílač máme Futabu T8FG.

Počítám, že na samotný copter by vycházelo cca 30.000,- (pokud poměr kvalita výstupu/cena půjde razantněji nahoru, lze rozpočet ještě lehce navýšit).

Budu velice rád, když mi pomůžete celý tento projekt dovršit do zdárného cíle, jelikož s coptery potažmo jejich sestavování nemám zkušenosti.

V první fázi bych tedy chtěl vyřešit otázku jakou cestou jít. Dá se uvažovat o hexacopteru nebo raději jít do quada s lepší stabilizací kamery...

Stabilizační jednotka se mi podle zdejších reakcí zdá dobrá DJI NAZA.

Nejdůležitější pro mě ale bude vaše ochota. Pokud se do toho pustím, budu na Vás závislý jako na pupeční šňůře :) Druhá otázka je, jestli se do toho vůbec pouštět. Já se toho sám bojím a nemít nikoho při ruce, to jsou pak jen nervy. Jsme ochotni domluvit se i na spolupráci kdekoliv v ČR kdyby někdo z Vás chtěl pomoct se stavbou. Dlužní nezůstaneme.

No, teď mě zajímá Váš pohled na věc a jestli se tohle vlákno rozroste na xx stránek nebo mě pošlete na párek :D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Copter na kvalitní video a foto. Rozpočet 50.000,-

#2 Příspěvek od TomasC »

Chápu to tak, že množné číslo znamená FIRMA, která bude za letecké práce fakturovat?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koulinek »

Uvodem za mě v krátkosti, s návazností na proběhlé PM bych to viděl následovně:

1) V téhle ceně se na mechanickou stabilizaci kamery zcela vykašlat, neboť aby byla na slušné úrovni tak ta sama by sežrala oněch 30k, jestli i to by nebylo málo
2) Postavit quadcoptéru něco ve stylu QAV500 nebo TBS Discovery s kvalitníma ověřenýma komponentama
3) zajistit pro GoPro3 odvibrované uložení

Bude třeba dospecifikovat:

1) požadovaná doba letu?
2) FVP má byt zcela v souladu s platnou legislativou? (pro registraci by měla byt)
3) požadovaný dosah FPV
4) preferované zobrazovací zařízení pro video (LCD display, videobrýle,...)
5) obsahuje náklady na registraci pilota, zařízení?

Jednotka DJI NAZA s GPS b mohla pro řízení takového stroje vyhovovat, je to cca 10k do rozpočtu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Gartik

#4 Příspěvek od Gartik »

TomasC píše:Chápu to tak, že množné číslo znamená FIRMA, která bude za letecké práce fakturovat?

Ne, jdeme s kamarádem do toho napůl. Jestli by si nás chtěl někdo objednat na natočení nějakých videí si nejsem jistý :) Jen další level po záběrech z EasyGlidera..
Gartik

#5 Příspěvek od Gartik »

koulinek píše:1) požadovaná doba letu?
2) FVP má byt zcela v souladu s platnou legislativou? (pro registraci by měla byt)
3) požadovaný dosah FPV
4) preferované zobrazovací zařízení pro video (LCD display, videobrýle,...)
5) obsahuje náklady na registraci pilota, zařízení?

1) minimálně cca 7 minut je taková únosná hranice s více baterkama v kufru
2) ne, ale dodržet tu rozumnou hranici. Jakou registraci myslíš, nepočítáme s prodejem výstupu. Pokud se naskytne tato možnost, lze uvádět že bylo natočeno bez FPV jen z letu "na oči" ne?
3) cca 500 m
4) videobrýle (kamera pro FPV se dá použít přímo živý kanál z GoPro3)
5) ne, nepočítáme s prodejem výstupu.. ale rád bych si o tom něco zjistil, kdyby jsme se třeba k té situaci někdy dostali. Máš nějaké linky na zdroj?
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MarkAurel »

mne to trosku pride ako moc velke hrrrrr, nemas s copterou skusenosti a hned chcete ist do takeho projektu
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
johny107

#7 Příspěvek od johny107 »

Tiez ma presne toto iste napadlo...Koptera moze byt akakolvek stabilna, no nikdy to nebude med lizat.
Na zaciatok by som doporucil si to vyskusat s nejakou lacnou kopterou,na ktorej sa daju lahko vymenit nahradne diely,co sa tyka ramu,vrtul a tychto sraciek a nie ist do vzduchu s kopterou za niekolko desiatok tisic:)
Gartik

#8 Příspěvek od Gartik »

Byla mi ukázána i lepší cesta.. Oslovil jsem dvě firmy zabývající se stavbou copterů na míru. Za dobu co bych strávil stavbou stylem pokus-omyl se raději budu věnovat práci, které rozumím a vydělám víc než co zaplatím za profesionální stavbu - zaučení obsluhy a případně servis.

Ono je pravda, že každý by měl dělat to co umí :)

Každopádně jak obdržím nějakou položkovou nabídku s díly a cenou, rád bych se poradil i s Vámi, zda se opravdu jedná o dobře zvolené komponenty a cena je rozumná.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AR1 »

Gartik píše:Byla mi ukázána i lepší cesta.. Oslovil jsem dvě firmy zabývající se stavbou copterů na míru. Za dobu co bych strávil stavbou stylem pokus-omyl se raději budu věnovat práci, které rozumím a vydělám víc než co zaplatím za profesionální stavbu - zaučení obsluhy a případně servis.

.

To je takovej, abych tak řekl zcela typickej, modelářskej přístup. Příště si to rovnou zadej na Poptavka.cz.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Gartik

#10 Příspěvek od Gartik »

Tak já nevím, máš nějaký lepší nápad? Vím, že to je spoustě lidem tady proti srsti, ale prostě jak tady kluci správě psali, nemám na to sám si to složit a pomalu se to učit od základu (naučit se vůbec pájet atd..) tak to bych taky vzlítnul tak za 5 let.. koupím si tedy RTF podle mých finančních možností a jsem s mířený s tím, že když to poškodím, odvezu to na opravu.. Pro mě to je určitě lepší řešení. A v podstatě takhle provozuji i další své modely. Mám tady blízko šikovného modeláře, který mi to za hubičku opravuje a baví ho to.. no a já jsem rád protože když příjdu z práce jdu lítat a nerýpu se v tom.. nehledě na to kolik ušetřím za pády způsobené mou špatnou instalací, studeňáky atd.. Prostě tu udělá odborník a já se nebojím, že tam je něco špatně...
jipav

#11 Příspěvek od jipav »

Byla mi ukázána i lepší cesta.. Oslovil jsem dvě firmy zabývající se stavbou copterů na míru. Za dobu co bych strávil stavbou stylem pokus-omyl se raději budu věnovat práci, které rozumím a vydělám víc než co zaplatím za profesionální stavbu - zaučení obsluhy a případně servis.

Tak potom nezbývá než popřát, abys měl s těmi firmami štěstí. Už jsem viděl lecos.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lakotamm »

Jeden modelár urobil presne to čo ty - kúpil si hexakoptéru - tuším z Bulharska? Ide s ňou robiť nejaký biznis. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od koulinek »

Klidně od firmy něco vem, ale opatrně, pro poučení si pročti vlákno tady: viewtopic.php?f=106&t=52382 Taky to koupili RTR od firmy, akorát měli tu smůlu že i trochu díky vlastní neznalosti problematiky nedokázali důsledně vyspecifikovat požadavky a pak se nestačili divit co firma dodala a už jim nezbývá než řešit aby aspoň zmírnili dopad toho rozhodnutí. Počítej s tím že komplet od firmy tě vynde dráž něž vlastní stavba i z nakoupených komponent.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jio

#14 Příspěvek od jio »

Sice o těchto strojích nic nevím, ale podle všeho to jde i bez toho pájení viz http://www.digicolor.cz/Forum/tabid/86/ ... fault.aspx
Troll

#15 Příspěvek od Troll »

Gartik píše:Byla mi ukázána i lepší cesta.. Oslovil jsem dvě firmy zabývající se stavbou copterů na míru. Za dobu co bych strávil stavbou stylem pokus-omyl se raději budu věnovat práci, které rozumím a vydělám víc než co zaplatím za profesionální stavbu - zaučení obsluhy a případně servis.

Tahle cesta je jednodušší a taky mnohem rychlejší.O tom není pochyb. Dokonce může být i levnější. Ale že je tohle lepší cesta, to bych neřekl . Tak držím palec abys vybral tu správnou firmu. :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“