Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
IgorGSM

Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

#781 Příspěvek od IgorGSM »

saint21 píše:Nejvíce mě rozčilují propady vrtulníku při letu. Z křivky plynu jsem si hrál, ale to nepomohlo teď ji mám 90-85-80-90-100 idle1 pitch je přímá na idle1. Postě se mně občas stane, že vrtulník se propadne tak o 40cm k zemi já musím zarvat za kolektiv a dostat ho zpět a pak to tancuje. Výkon se neztrácí. Pak je další věc, že se mi to při startu na zemi furt nějak mrská, ať upravuji swashplate return speed nebo ne teď je to s tím nastavením asi nejlepší, ale není to furt ono i přes stažení hodnot vrtulník na zemi blbne. Hlavně to tlačí nahoru aile servo to jsem vypozoroval, jde nahoru podstatně víc a více kompenzuje jako ostatní. Vše děkuj za odpověď.

Tak presne toto to robilo aj mne, vrtas sa prepadaval, pri starte a pristavani to stale tancovalo a bolo nestabilne, pri toceni zatacky mala heli tendenciu sa zosypat do strany, pri premetoch a cviceni tic-toc to stale niekam utekalo a pri inverte to bolo brutalne nestabilne. Lietal (trapil) som sa s tym celu minulu sezonu a nakoniec som to tuto sezonu vyriesil.
Riesenie je uuuuuuplne jednoduche, kupil som Microbeast a 3G islo okamzite z domu. Lietanie je hned o niecom inom, neperem sa uz s heli ale spolocne s heli bojujjeme len so zemskou pritazlivostou :-D
Vysledok: Po skusenostiach s 3G uz nikdy nechcem ziadnu bezpadlovu elektroniku od Alignu.
Holt vsetci mi vraveli ze nekupuj 3G lebo je to sracka ale ja som stale tvrdil ze take zle to byt nemoze, ale je to faakt zle.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
saint21

#782 Příspěvek od saint21 »

Vyřešil jsem to úplně stejně :) akorát jsem šel do jiného systému.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
advik

#783 Příspěvek od advik »

Zdravím... Mám dotaz ohledně nastavení GYRA na T8FG pro Align T-REX 450 PRO V2 3Gx.

Položku GY RUD v menu GYRO jsem nastavil, výrobce uvádí 30-35% zisk, režim AVCS,
ale nikde jsem nenašel, zda nastavit nebo deaktivovat další dvě položky GY2 AIL a GY3 ELE.
Přílohy
P9085748.JPG
P9085747.JPG
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#784 Příspěvek od 00Ja »

Ted nevim jak ses dostal do obrazovky toho prvniho obrazku, ale tak jako tak, na druhym obrazku musis mit typ gyra NORM a ne GY. GY je jen pro GYA Futaba serva. A na vrtulnik v pripade 3GX pouzijes jen RUD GYRO funkci. Ten zbytek je- tusim- pro bezpadlo Futaba CGY750.
advik

#785 Příspěvek od advik »

00Ja píše:Ted nevim jak ses dostal do obrazovky toho prvniho obrazku, ale tak jako tak, na druhym obrazku musis mit typ gyra NORM a ne GY. GY je jen pro GYA Futaba serva. A na vrtulnik v pripade 3GX pouzijes jen RUD GYRO funkci. Ten zbytek je- tusim- pro bezpadlo Futaba CGY750.

dostal jsem se tam následovně:
MODEL MENU -> GYRO a jsem na obrazovce na obrázku P9085747.JPG
pak vstoupím do GY RUD (těch dalších dvou nabídek GY2 AIL a GY3 ELE si tedy nebudu všímat jen je vypnu) a jsem v GYRO (RUD). když udělám změnu v TYPE z GY na NORM tak zmizí volba AVCS.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#786 Příspěvek od pkotatko »

GY tam nechej. To mas dobre. Ty dalsi nastaveni pro ail a ele jsou jen dalsi dva kanaly pro nastaveni zisku. Je to udelane pro Futabi bezpadlo, kde se daji dalkove ridit zisky vsech tri os. To u 3GX nejde. K tomu mas potenciometry na krabicce.
U HC3SX treba pouzivam ty zisky dva. Na rudd mam zisk vrtulky a na ail mam celkovy zisk cykliky nebo zachranu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
advik

#787 Příspěvek od advik »

OK, děkuji.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#788 Příspěvek od 00Ja »

Ja pouzivam NORM, v manualu pisou, ze GY je jen pro Futabu, ale pkotatko se vyzna, tak bych mu veril ;-)
Je fakt, ze jeste starodavne precvakavam mezi NORMAL modem a AVCS packou na radiu, tak mozna proto. Litam tak 3G bezpadlo.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od pkotatko »

Asi by se patrilo vysvetlit o co se jedna.
normal - tady mas kanal citlivosti rozdelen na 0-100%. Stejne treba jako u Spektrum vysilacu. Takze 0-50% je normal mod a 51-100% je AVCS (HL) mod. Ale zalezi na gyru.
GY - mod uz je rozdelen. Je to v podstate to same jako u normalu, jen mas kazdou pulku drahy rozdelenou na 0-100%, takze nastaveni je citlivejsi/jemnejsi.
Je to jen o pohodlnosti a presnosti. S chovanim gyra pri spravnem nastaveni to nema nic spolecneho.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od 00Ja »

ac jsem puvodni dotaz nepokladal ja, dekuju za vysvetleni. Ono stacilo nebejt pohodlnej a trochu pohledat nebo se zamyslet :)
Junker83

#791 Příspěvek od Junker83 »

Čau všem,mám takovej problém,když otočim heli na záda,tak se mi rozkmitá ocas.Zkoušel sem různě nastavovat gyro,ale to nepomohlo.Nesetkal se stímhle někdo?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
advik

#792 Příspěvek od advik »

Tak tedy fakt nevím, přečetl jsem co se dalo, ale nikde jsem nenašel jak přepnout 3Gx, tak aby nesvítila LED GOV zeleně, tj. aby nebyl zapnut governor na 3Gx (T8FGs, T-REX 450 PRO V2 3Gx). Na regulátoru governor Aligh vypnut, ve vysílačce vypnut, nastavení 3Gx V2.1 podle manuálu, vše v pořádku, helina lítá bez problémů, jen menší propady.
Indycz

#793 Příspěvek od Indycz »

Zdravim, nasel by se tu nekdo z okoli Olomouce, kdo leta s 3GX a byl by ochoten poradit s nastavenim? (T-Rex 450 Pro v2 3GX v2.1)

Mam to nastavene podle manualu, vrtulnik leta ale mam snim nasledujici problem.
Po startu je vse ok, po zaviseni vrtulnik jakztaz stabilne visi. Zatim se snim letaji jen zatacky, osmicky, atd. proste zadna akrobacie, ale cca po 4min letu zniceho nic zacne vrtulnik couvat (celkem dost se to musi potlacet) takze naky rozumny let neni mozny. Kdyz pristanu odpojim baterku znovu vse zapojim a jdu do vzduchu tak vse zas ok. nechapu cim tohle muze byt. Myslite ze je vadna jednotka?

budu rad za kazdou radu. diky
Blade mCP X, Blade 130X, T-Rex 500 ESP, Protos 500 Brain FBL
Spektrum DX8
raging

#794 Příspěvek od raging »

Projeď znovu DIR nastavení,jednotka se restartuje-budou blikat všechny diody a mělo by to být v pořádku.Mě tohle dělalo taky;před letem po načtení byla deska cykliky vodorovně a po přistání deska nápadně vzadu.Projetí nastavení DIR a restart pomohl.
habasek
Kontaktovat uživatele:

#795 Příspěvek od habasek »

Mám k debatě zvláštní jev (možná ale někdo zná řešení)

Teď tu mám Hitec Aurora, rx Optima 7. Trex 500 ESP + 3GX (serva orig. Align) pro kamaráda a vše šlo nastavit ok.

Když heli zapnu při HOLD a knipl kolektivu je dole, tak VŽDY po inicializaci 3GX pomalu zadriftují křidélka doleva o cca 3st.
Jakmile heli zapnu v Normal s kniplem ve stejné poloze, nezadriftuje nic a létá to ok.
V obou režimech je kolektiv -100% a plyn 0.
Mixy mám off. Vše je stejné, EPA atd.

A teď co s tím ... :-/
Jakoby ten Hitec v obou režimech vysílal lehce něco jinak, ale např. na Monitoru to vidět není.
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“