Blade 130 X
- vylizplech
Re: Blade 130 X
Tak jsem ho jen tak provizorně přehodil na cykliku a při pohybu kniplem se jeví že to funguje dobře,kolektivní řízení chodí zároveň,tak asi to bude fungovat,jinak ta úprava toho serva zabere tak 10 minut na to aby tam sedělo,vyzkoušel jsem si to na starém nefunkčním servu z ocasu.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
To mě napadlo jako první věc, ale samozřejmě tam nesedí ty rozteče a i když jsem uvažoval, jak to převrtat nebo jinak napasovat, tak jsem na to nepřišel
.
Můžeš tu hodit nějakou fotku nebo napsat, jak jsi ho tam připevnil?
Můžeš tu hodit nějakou fotku nebo napsat, jak jsi ho tam připevnil?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
Proříznul jsem na servu horní levý otvor a spodní pravý,abych nemusel ničit ty kolíky v případě že bych tam dával zase někdy origoš cyklické servo,našruboval horní pravý šroubek aby seděl do dírky a spodní dírka ovšem nesedí,ale tu jsem našruboval pod tu dírku co je v kostře.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
SUPER
Dík 
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
Tak bohužel pokus s ocasním servem na cykliku nebudu moci uskutečnit,to servo je taky zatím nedostupné v náhr.dílech,chtěl jsem ho objednat na RCKING,kde měli ještě včera napsáno že je skladem,ale neměli a oba typy serv jim dorazí zároveň,jen samozdřejmně neví kdy.
emf píše:emf píše:Zdravím,taktéž jsem zakoupil Blade 130x a trápí mě toto - nastavil jsem rádio,spároval heli a rovnou vyměnil gumičky na cyklice.Zkouška dopadla dobře všechna serva jedou tak jak mají a kam mají.
Jakmile však roztočím rotor tak heli začne silně klonit doprava - ať mám malý plyn nebo plný velice silně táhne doprava.Na ocase vibrace v nižších otáčkách,ale to snad vyřeší povysunutí trubky.Snad jsem někde ba foru něco nepřehlídl...poradí někdo případně jak vyřešit? Snad nebudu rovnou po rozbalení krabice řešit reklamaci ....Dík za tip jak na to
Blade je doma po reklamaci - vyměněná zákl.deska.Tak hned spárovat a hurá serva cykliky už netáhnou- dělají co mají,říkám si super tak ho konečně prolítnu...jenže ouvej servo ocasu drhne,skáče a chvilema vůbec nefunguje.No nic znova zabalit do krabice a posílám zpátky do Astry...za mě musím říct úžasnej stroj( zatím jsem s tím neletěl jen sponzoruju Českou poštu
Dnes mail od prodejce Savage.cz ohledně 2 reklamace s tím,že Astra reklamaci neuznává z důvodu poškození serva vteřinovým lepidlem,ALE jsou ochotni toto vyměnit plus pár dalších dílů za cca 1000kč...a navíc docela ŠOK - údajně vteřinovkou lepený rám.
Vzhledem k tomu že já osobně jsem s tím zatím neletěl ...hmmm
Zajímavá věc byla,že po návratu z 1 reklamace a vybalení koukám a vidím
-stržené zuby na převodu hl.kola .....(vyměnil jsme za kovové,které jsem objednal dopředu)
-na zadním domečku od kardanu úplně prodřená trubička která je nasunuta na zadní hřídeli a vymezuje polohu zadního ozubeného převodu.Samozřejmě jsem na to upozornil v reklamačním dopise.
Po dnešních pár telefonech s Savage a Astra nikdo nic nepoškodil a nikdo s tím nelítal...z toho vychází výsledek - záměna některých dílů ne-li celého stroje.
Nechci na nikoho ukazovat,závěr ať si udělá každý sám,já sám za sebe mám jasno v tom kde už další objednávku neudělám a koho výrobků se do budoucna vyhnu.Tak jako tak rozhodně dám vědět jak to celé skončí.
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
mini Vbar 5.3 PRO
- vylizplech
Je docela možné,že ten tvůj vrťas omylem vyměnili za nějaký jiný,který byl taky na reklamaci a nechtěně je prohodili.
Nedávno tu dadaj avizoval, že vyrobí listy. Tak jsem se mu ozval, že budu mí o pár zájem na vyzkoušení. Reagoval okamžitě, dal mi vědět co a jak. Dneska dorazily. Naprosto precizně zabalené. Po rozbalení jsem se nestačil divit. Vypadají opravdu precizně. Dubaj je asi profesionál v tom nejlepším slova smyslu. Letmo šly na váhu – váha obou téměř stejná, tak jsem je nedával ani na kolíbku a rovnou je lupnul na heli. Zkusmo roztočil, malinká vibrace, takže kousek izolepy a vyváženo. Hned jsem upaloval ven a byl zvědavej jak poletí. Čekal jsem, že budou velice ostré, ale opak je pravdou. Nyní lítám KBDD listy a proti nim jsou dudajovy listy tupější. Ale KBDD jsou o dost ostřejší i než setové listy, takže dudajovy listy budou asi podobné těm setovým. Dudaj listy jsou také o 0.6g lehčí než KBDD. Ve visu (včetně invertu) je s nimi 130X naprosto klidná a sttabilní. Mám poměrně dost expa a na tyto listy to bude chtít malinko ubrat. Prostě každé listy jsou jiné. Nejsem žádný 3D borec (lítam jen lehké obraty) a tak si letové vlastnosti ani moc netroufám hodnotit. Každopádně, heli je poslušnější v táhlých obratech, ale pro mě malinko tupější kolem středů, což je možná i věcí nastavení. Listy jsou zpracovány naprosto precizně a mohu jen a jen doporučit. Kvalita vynikající a letové vlastnosti jsou asi věcí vkusu.
emf píše:Dnes mail od prodejce Savage.cz ohledně 2 reklamace s tím,že Astra reklamaci neuznává z důvodu poškození serva vteřinovým lepidlem,ALE jsou ochotni toto vyměnit plus pár dalších dílů za cca 1000kč...a navíc docela ŠOK - údajně vteřinovkou lepený rám.
Vzhledem k tomu že já osobně jsem s tím zatím neletěl ...hmmm
Zajímavá věc byla,že po návratu z 1 reklamace a vybalení koukám a vidím
-stržené zuby na převodu hl.kola .....(vyměnil jsme za kovové,které jsem objednal dopředu)
-na zadním domečku od kardanu úplně prodřená trubička která je nasunuta na zadní hřídeli a vymezuje polohu zadního ozubeného převodu.Samozřejmě jsem na to upozornil v reklamačním dopise.
Po dnešních pár telefonech s Savage a Astra nikdo nic nepoškodil a nikdo s tím nelítal...z toho vychází výsledek - záměna některých dílů ne-li celého stroje.
Nechci na nikoho ukazovat,závěr ať si udělá každý sám,já sám za sebe mám jasno v tom kde už další objednávku neudělám a koho výrobků se do budoucna vyhnu.Tak jako tak rozhodně dám vědět jak to celé skončí.
A je tu finále - posílají zničenou nejspíš uplně jinou 130X zpátky a do kupy si to musím dát sám a za svoje -reklamace se neuznává.....skoro 2 měsíce už jsem majitel-ještě jsem s tím neletěl a stále musím platit.
Má někdo tip na případnou jinou variantu zadního serva?
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
mini Vbar 5.3 PRO
- vylizplech
Pokud ti pošlou místo nového vrtulníku,olétaný vyhrkaný bazmek,tak bys měl myslím počkat co všechno budeš kupovat druhé,možná zjistíš,že se to ani neoplatí,když ti psali,že tam bylo sekundové lepidlo v servu,tak bych se obával aby tam podobných (úprav) nebylo více. 
Už si začínám zvykat na to, že u nás je možné cokoli, ale to co popisuješ s tou reklamací je prostě neuvěřitelné...
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Sváťa píše:Už si začínám zvykat na to, že u nás je možné cokoli, ale to co popisuješ s tou reklamací je prostě neuvěřitelné...
No, svoji prekvapujici zkusenost jsem popsal uz drive ... :
" Jinak, stala se mi takova zvlastni vec. Doufal jsem, ze to zpusobuje spatne ocasni servo (i kdyz chodilo dobre, cistil jsem ho, atd.) a tak jsem si objednal nove z Astry. Kdyz mi doslo, namontoval jsem ho a pri prvnim vzletu se vrtas stal absolutne neovladatelny diky neovladatelnosti ocasu. Pristal jsem autorotaci do vysoke travy. Motorek serva se tocil naplno, jezdec byl na kraji drahy vypadly z osy. Doma jsem servo rozdelal a spadla mi trosku celist. Draha serva byla absolutne zaspinena a dokonce vylomeny jeden zub kartacku serva . To servo melo za sebou cca 20 sekund chodu. Poslal jsem ho na vymenu a Astra mi poslala nove. Dosel jsem k zaveru, ze to servo bylo pouzite a poskozene a nekdo ho jen strcil do krabicky (zadny problem) a poslal do obchodu jako nove ... Pro jistotu dodam, ze prislo primo z Astry. " ...
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
- vylizplech
Tak jsem dnes po tom co mi odepsali s astry,že sice včera serva měli,ale už jsou vyprodané nečekal a nacpal tam digital servo Blue Arrow D05010MG,je sice o skoro 3 gramy těžší než to lineární,ale v letovém projevu jsem to nijak zvlášt nepocitoval a kolektiv šlape tak jako s tím lineárním,servo je tam jen nalepené a pokud někdy dorazí lineár,nebude problém to přehodit zase zpátky.
Chlapi tak jak zkoušel už někdo jinou variantu na zadní servo ?
tady videjko s variantou HK-5330 http://www.youtube.com/watch?v=krH-Hs05KVA
nebo servo DS35 ?
Lítáte s tím někdo nebo všem funguje to origo ?
PS - začínám chápat proč mě na Astře neuznali závadu serva ,když pořád není skladem...
nebo servo DS35 ?
PS - začínám chápat proč mě na Astře neuznali závadu serva ,když pořád není skladem...
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
mini Vbar 5.3 PRO
emf píše:Chlapi tak jak zkoušel už někdo jinou variantu na zadní servo ?
nebo servo DS35 ?
Již dříve je zde popsáno i s fotkami.Je zde i odkaz na video s mou helinou. Vlastně si myslím že se tady v té diskuzi probralo už vše.
Mám DS35 i na cyklice i na ocase. Podle mě je na ocas pomalé, drahé, a nemají na něj náhradní ozubení.
To HK 5330 je levné a rychlejší. Asi by mohlo být zajímavější. Bohužel z videa není vidět , jestli ocas drobně nezacukává jako mě s tím DS35.