Šumavský copter ve zprávách
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šumavský copter ve zprávách
S tím člověkem co to dostal do vínku a pilotuje sem komunikoval, ideálně by bylo kdyby se našel letec v té lokalitě a pomohl by mu s odladěním (odvibrováním) coptéry. Pilotovat se holt bude muset naučit postupně sám.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:40, celkem upraveno 2 x.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
s3030150 píše:je za to ten pilot plateny ?
To se optej jeho jak to má, jestli točí o volném čase nebo vrámci běžné pracovní doby, to netuším.
s3030150 píše:je za to ten pilot plateny ?
Parky mají běžně své fotografy, takže asi ano. Jinak ale ty reakce nějak nechápu...
Myslel bych si že je fajn že se "normální lidé" dozví že stroje jako x-coptery vůbec existují a že se dají použít třeba i pro pořizování snímků přírody. Místo toho se tu řeší jaký je pilot lama a jak by to každý zalétal daleko lépe
A ano - i pilot RC aut je "ideální" člověk pro řízení podobných strojů. Většina lidí totiž nikdy žádný RC vysílač v ruce neměla a nemá ani žádné zkušenosti s modelářskou elektronikou, kdyby to zkusili ovládat tak pokud by se jim vůbec povedlo něco podobného sestavit tak let skončí po 10 sekundách. Za to že se tenhle člověk do toho pustil si zaslouží podporu a né výsměch...
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Se snažim aspoň formou konzultací, ale v této fázi by to chtělo ještě někoho na místě. Jinak koptéru koupili od jedné nejmenované firmy sestavenou.
koulinek píše:Se snažim aspoň formou konzultací, ale v této fázi by to chtělo ještě někoho na místě.
To co jsem psal jsem nemyslel na tebe.
Kovboj:
Nemám nic proti pilotovi, toho spíš obdivuju, ale copter vlastní firma a další "nejmenovaná firma" ho dodala. Myslím, že to nebyl dar, takže "nejmenovaná firma" asi věděla pro jaký účel ho dělá a k tomu by měl být i vybavený. To je můj osobní názor a možná, že se mýlím, ale v česku je dobrým zvykem, že se dost často obchodník stará jen když potřebuje prodat, ale potom, jako by se po něm země slehla. Znám několik nešťastníků, kteří si materiál donesou v igelitce s ujištěním, že je vše v pořádku a že to stačí jenom složit. To se jim sice nějak podaří, ale ono to ne a ne letět. Obchodník se sice zbavil neprodejnejch reglů a těžko se těm lidem vysvětluje, že je můžou hodit do popelnice, vytáhnout dva litry a jít koupit nový.
Před nedávnem si jeden zdejší klučina donesl z obchodu sestavu: Motorový větroň, baterie, třífázový AXIk a stejnosměrný regulátor, caa za 5.000,- Přišel se poradit, kam ten přebytečný drát z motoru zapojit.
A ano - i pilot RC aut je "ideální" člověk pro řízení podobných strojů. Většina lidí totiž nikdy žádný RC vysílač v ruce neměla a nemá ani žádné zkušenosti s modelářskou elektronikou, kdyby to zkusili ovládat tak pokud by se jim vůbec povedlo něco podobného sestavit tak let skončí po 10 sekundách. Za to že se tenhle člověk do toho pustil si zaslouží podporu a né výsměch...
Nemám nic proti pilotovi, toho spíš obdivuju, ale copter vlastní firma a další "nejmenovaná firma" ho dodala. Myslím, že to nebyl dar, takže "nejmenovaná firma" asi věděla pro jaký účel ho dělá a k tomu by měl být i vybavený. To je můj osobní názor a možná, že se mýlím, ale v česku je dobrým zvykem, že se dost často obchodník stará jen když potřebuje prodat, ale potom, jako by se po něm země slehla. Znám několik nešťastníků, kteří si materiál donesou v igelitce s ujištěním, že je vše v pořádku a že to stačí jenom složit. To se jim sice nějak podaří, ale ono to ne a ne letět. Obchodník se sice zbavil neprodejnejch reglů a těžko se těm lidem vysvětluje, že je můžou hodit do popelnice, vytáhnout dva litry a jít koupit nový.
Před nedávnem si jeden zdejší klučina donesl z obchodu sestavu: Motorový větroň, baterie, třífázový AXIk a stejnosměrný regulátor, caa za 5.000,- Přišel se poradit, kam ten přebytečný drát z motoru zapojit.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Oni už si uvědomili že za ty peníze co za to dali by mohli mít poněkud vhodnější a lépe vybavený copter, to je ale již bohužel pozdě a jediné co lze je pokusit se doladit to co mají. Smutný je jak říkáš fakt že firma se neostýchá něco takového dodat lidem co doposud nemají dostatek zkušeností a nedokážou tedy vhodnost setu při koupi vyhodnotit, nebo předem dostatečně vyspecifikovat požadavky.
Byl při výběru firmy upřednostěn parametr cena? Myslím že ano - nakoupili nejlacinější. Mají přesně to, co si koupili. Chtěli nejmejší cenu, nechtěli servis a poradenství. Aby dostali vše v ceně, musí nakupovat s rozmyslem, dle referencí a ne jen podle ceny. Bohužel, dnes si spousta lidí myslí, že se nízká cena nikde neodrazí a jak se jim povedlo nakoupit.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- crazy nemo
Nevím z jakých peněz to platili ale na velkou část věcí co se nakupuje pro "státní" firmy - nevím jak moc pod to spadají parky, je podle nějakého předpisu cena. Sám vím z vlastních zkušeností že vyhnout se nákupu levné ale nefunkční varianty a zároveň neporušit "antidiskriminační" pravidla při poptávkovém řízení je vcelku problém.
Je taky otázkou jestli navíc vůbec započetli do nákladů povolení k létání pro dané účely od ÚCL + pojištění a jestli o tom vůbec vědí. 
crazy nemo píše:Nevím z jakých peněz to platili ale na velkou část věcí co se nakupuje pro "státní" firmy - nevím jak moc pod to spadají parky, je podle nějakého předpisu cena. Sám vím z vlastních zkušeností že vyhnout se nákupu levné ale nefunkční varianty a zároveň neporušit "antidiskriminační" pravidla při poptávkovém řízení je vcelku problém.
To s tebou naprosto souhlasím.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
dovolim si nesouhlasit s jednou zdejsi pripominkou a to v tom smyslu,ze automodelar je nejlepsim predpokladem k rizeni modelu quadry.auta jsem jezdil mnoho let a to i zavodne.modelarim,az na posledni ctvrt rok jak vzteklej a vim,ze moje prvni prechody prave z aut na letadla nebyl nejjednoduzsi.dobre si vsimnete,ze pisu na letadla.nemohl jsem si ani za boha zvyknout na to,ze ero neposloucha presne na dany povel jako automodel.nakonec jsem se do toho nejak vrhnul a litam myslim obstojne na to,ze poletuji rekreacne.pote jsem se asi po deseti letech rozhodl,ze zkusim heli a tak jsem ji objednal.predtim jsem ale pravidelne trenoval na simu v delce asi jednoho mesice a to minimalne tri hodiny denne.nekecam! a pote jsem svych prvnich deset letu se skutecnym modelem heli klepal kolena a bal se padu.kdyz jsem heli prodal a po svych 80 letech spadl jen dvakrat tak jsem asi pred rokem a pul zacal davat dokupy quadru.myslel jsem,ze se z toho opupinkuju.musel jsem se naucit dobre pajet,programovat v podobe naliti ridiciho kodu a jeho upravy azjistil jsem,ze jedine co se mi hodi z predchozi praxe je jen to jak naladit motory,regly,vrtule a tim vycet konci.tzn to ze drzel nejakej vysilac v ruce a to jeste stopro volantovku neni nejlepsim predpokladem pro zacatek.tim ale neznevazuji jeho praci,naopak mu fandim,protoze to je presne to na co chci ja svuj kopter naladit a pozdeji pouzivat.nataceni okolni jizerky,mista ze spolecnych vyletu s pritelkyni a podobne.drzim mu palce ale myslim,ze ho ceka jeste dlouha cesta
nerušit...bastlím :-)
yarousch píše:Troll píše:Nebuďte tak zlí. Kluk s copterem je začátečník,...
Nemyslím, že to bylo myšleno tak zle. Nicméně to celé působí dosti rozpačitě.
A o to víc, že je to z našich (mých) daní !
koulinek píše:Tak první video s prostřihy se záběry z quadcoptéry bylo uveřejněno zde: http://www.npsumava.cz/cz/5675/sekce/90 ... --novinka/
To video je fakt ostuda. normalne mi to nedalo ani to dokoukat.. hned na zacatku, jak to pristava... zaber na prkna... a vubec, ze vzduchu neni poznat, na co vlastne clovek kouka... to ma tusim goprocko jeste jednicku...
EDIT: a tim nekritizuju ani tak pilota, ac samozrejme taky.. ale park jako takovy. Chapu, ze jsou státní ? nebo polostatní ? podnik, a ze víceméně musí nakupovat to nejlevnějš, ale... on se to casem naučí. teda pokud vytrva. třeba si i koupí či postaví něco porádnějšího, až již pro svoje soukromé či pracovní použití.
ale ja kritizoval právě jeho zaměstnavatele, který se spokojí s takovou prací, s takovým výsledkem. A na jednu stranu je hezke, že se lidi dozví, že coptery jdou pouzívat treba i na focení či natáčení přírody, ale pokud se dozví, že jdou používat na focení či natáčení přírody V TAKOVÉTO KVALITĚ, tak je snad lepší, když se to ani nedozví....