Lidl - nabijecka Pb baterii

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
coro

Re: Lidl - nabijecka Pb baterii

#16 Příspěvek od coro »

Mne ukazuje merák 12,6 kHz frekvenciu a je to dôvod prečo tú nabíjačku mám a chcem mať - verím že baterke len trochu sulfatovanej, t.j. z auta ktoré dlhšie stálo, to pomáha. V praxi to vidím podľa jasu relektorov pri najnižších otáčkach voľnobehu ako zlepšenie..
Je otázne ako sa darí klešťáku merať v zarušenom prostredí pri takej frekvencii, môže rátať s 50Hz ?.. Druhý fakt je že na výške prúdu mi moc nezáleží. Ale mal som to pustené cez HiBox a nevidel som nič neštandardné - ale mám len 100A sondu takže meranie dosť výrazne zaokrúhľuje..

Chystal som sa overiť ten problém s fixným udržovacím prúdom bez kontroly napätia, nezdá sa mi to - ale nestihol som.
Fakt je, že gelovku 1,3Ah na tom mám pichnutú často a neotvorilo ju to (gumené zátky by aspoň niektoré vyleteli pri vážnom prebíjaní...) a ani neprestala fungovať. Nenapadlo ma merať napätie po tak dlhej dobe tak to overím až niekedy neskôr.
reset01

#17 Příspěvek od reset01 »

Reaguji na svůj příspěvek ohledně udržovacího stavu po ukončení nabíjení. Našel jsem jednu baterii 6V 4,5Ah , které už mi nebylo líto a nechal jsem udržovací režim 65 mA, kam až vyleze napětí. Ampérmetr potvrdil, že jde o konstantní proud. Nabíječka hlídá napětí i zde! Při 7,41 V ukončila údržbový režim - zelená LED FULL - a vypnula se.
Pokud spadne napětí při údržbě (FULL), začne opět nabíjet, ale nepřehodí se LED, takže pořád svítí FULL.
Je mi záhadou jak dosáhnula toho - a možná příspěvek o 12,6 kHz do toho vnáší trochu světla - že dokázala vrátit k životu dvě baterie, které jsem marně vícekrát zkoušel vzpamatovat pomocí laboratorního zdroje čistě stejnosměrným nabíjením.
biiagi

#18 Příspěvek od biiagi »

Zdravím Nabíječku jsem teď nedávno koupil a napíchnul na baterku kterou jsem měl v autě do poslední chvíle jenže na autě dělám tak jsem občas pustil radio nebo různě něco zkoušel tak se baterie vybila. Dal na nabíječku a rozsvítí se pouze led základního nastavení a nic jiného nejde dát. Baterka je K.O. naměřil jsem 2V myslíte že je na vyhození? Našel jsem ještě jednu s 3,5V dal na nabíječku a šlo mě tam dát mod 6V nabíjelo to tak min a konec skočilo do základního režimu a pak mrtvo nejde dát žádný mod. Našel jsem ještě nějakou nedávno používanou 8,5V dal jsem na nabíječku a popravdě ani nevím jak změnit mod na jiný nejde mi to nebo nevím jak manual uz jsem cetl asi 100x ale přesto nejde přepnout mod na jiný. Pripojim na baterku zapnu nabiječku do sítě rozsvítí se led zakladní nastavení kliknu na MODE naskočí tam 6V a když kliknu na MODE zase to skočí na základní nastavení. Když bych neklikl na MODE začne se automaticky hned nabíjet. Budu rád za rady kdo má zkušenost :wink:
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Tchor »

kdyz ma baterka takhle nizky napeti tak ji nabijecka vyhodnoti jako 6Vtovou. ty baterky budou asi uplne kaput, ale zkus to chvili nechat nabijet na tech 6V jestli se alespon trochu oziví.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jyrry »

jio píše:..... jsem chtěl změřit nabíjecí proud klešťákem.....

na ty pulzni prubehy musi byt bud ultrasuper delo (ktere umi fofrem integrovat namerenou krivku), nebo jde pouzit klasicky ruckovy A-metr a setrvacnost toho mechanickeho systemu udela krasnou efektivni hodnotu z jakehokoli prubehu :-)
jyrry.webnode.cz
jio

#21 Příspěvek od jio »

biiagi: Baterka kaput být nemusí.
Dej ji na jinou "hloupou" nabíječku a pusť do ní malý proud cca 100-200 mA a nech to nabíjet. Až se napětí na baterce zvedne na někde kolem 10V, tak ji dej na tu nabíječku z Lidlu. Měl jsem stejný problém (syn nechal zapnuté světla a na baterce bylo 0,8V) a baterka po takovéto obnově funguje už 3. rok.
jio

#22 Příspěvek od jio »

jyrry: To byl jen bezradný pokus, jestli se tam něco děje, když napětí nestoupá. Ametr se mi tam z lenosti nechtělo do serie cpát. Nakonec to ale tu banerku nabilo, jen bylo potřeba počkat.
robotmz

#23 Příspěvek od robotmz »

tiež si myslím že pokiaľ to nie je už nejaká stará baterka, ale ešte zachovalá, tak určite nebude kaput, len treba do nej niečo dobiť, aby mala také min. napätie, ktoré už zoberie aj procesorová nabíjačka....
coro

#24 Příspěvek od coro »

biiagi píše:.... pustil radio nebo různě něco zkoušel tak se baterie vybila. Dal na nabíječku a rozsvítí se pouze led základního nastavení a nic jiného nejde dát. Baterka je K.O. naměřil jsem 2V myslíte že je na vyhození? Našel jsem ještě jednu s 3,5V dal na nabíječku a šlo mě tam dát mod 6V nabíjelo to tak min a konec skočilo do základního režimu a pak mrtvo nejde dát žádný mod. ...

Rádio alebo niečo podobné muselo zostať zapnuté pár dní, alebo aspoň vymlátiť baterku nadoraz a potom tam musel ostať visieť nejaký alarm/centrál a podobne, aby to ZOSTALO na 2V.
Baterka je niekedy na vyhodenie, aj keď sa len počúva to rádio príliš dlho a potom sa nedostatočne dlho jazdí - sulfatácia by sa ešte možno vyliečila ale existuje aj korózia elektród alebo sa môžu rozpadnúť a dole skratnúť články.
No, nemáš nejakú hociakú funkčnú baterku, čo by si pripojil cez hociakú žiarovku paralelne (Plus na plus, mínus na mínus!) k tej mrtvej, aby to cez tú žiarovku zdvihlo napätie a postupne ju trochu prebralo ?
Potom (alebo aj rovno pritom, zároveň), by sa dala tá nabíjačka spustiť.
Teda ak tam nie je skrat.
Ale fakt neviem či by som to nechal v aute... (viem že nie, len sa snažím byť vtipný) - predsa len, keby ju roztrhlo alebo niečo také, už len tá rozprskaná kyselina by bol prúser a to nehovoriac o reakcii vodíka s kyslíkom 2H2+O2
robotmz

#25 Příspěvek od robotmz »

2 V v celom olovenom 6-článku ? tak to asi nem dobre :lol:
kovaco

#26 Příspěvek od kovaco »

Pre robotmz:

IGEN :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jyrry »

jio píše:j..... jen bylo potřeba počkat.

mam tu nabku taky, od vcera :-) Asi se ze zajimavosti podivam oscikem na prubeh, sice pisou 3,8A ale to je otazka, jestli to je peak pulzu a jak ten pulz vypada, Ief pak muze byt uplne jinde. Pak to nabiji dlouho, asi maji nastavenou hodne nizkou uroven proudu pri kterem to vypne.
Pak taky zalezi na tvrdosti baterky; pokud je vymekla, napeti na ni leze nahoru rychle a je vymalovano brzy. Mam tu takove male aku-delo (velmi tvrda 105Ah z nejakych zaloznich zdroju). Po letovem dnu pripojim na iCharge, dam 10A a napeti vyleze o par desetinek V teprve po hodine; naproti tomu kdyz jsem narychlo resuscitoval chciplou startovacku v jesterce, napeti vyletlo pomerne rychle a nic se do ni neveslo, muselo to dostat cuchnout z jine aku (zrovna z te moji nabijeci :-) )
jyrry.webnode.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RCStudio »

Tuto nabijecku mam 3 roky a spokojenost vzdy fungovala na 1 jak v aute tak gelovka v 4kolce.
Za ty penize velmi slusna kvalita. Nabieni v mrazu jsem nezkousel protoze garaz ma kolem 5 stupnu v zime ale kamarad rikal ze nabil i zimnim rezimem pod 0 v poho.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
biiagi

#29 Příspěvek od biiagi »

Zdravím tak jsem vystrachal jeste jednu Baterii z motorky 12V gelovku která mela kolem 10 V a u té mě už nechala nabíječka vybrat MODE takže jsem nabil a super. Ale ty dosti vybité s tím má teda nabíječka trošku problém asi jí oživim přez kabeli z druhého auta a poté nechám dobít v autě. Pak dyštak hodím na Lidl nabíječku tak to zkusím
jio

#30 Příspěvek od jio »

Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“