samokridlo vs. el. letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
robotmz

Re: samokridlo vs. el. letadlo

#46 Příspěvek od robotmz »

Joza píše:Ja jsem s nim taky nehavaroval, jen me pri startu posekalo...ruka od krve normalne pristat a hura na chiru :?

Znam v okoli 3 posekany lidy od Tora, jen ja byl na siti nj. Normalka vsichni hazou delty za nabezku. viz. tytrubko treba.

Zase musím uznať že tá stíhačka sa nedá hodiť ako moje toro /to moje video na trubke/ nikdy by si jej nedal tú počiatočnú rýchlosť.... takisto bude na tom už väčšie samokrídlo...
Joza

#47 Příspěvek od Joza »

miťo píše:
Joza píše:Ja hazel Toro taky za trup jako vlastovku a jednou jsem nedal ruku dost rychle dolu a pekne me posekalo. 11 stehu ve trech radach na hrbetu ruky. Uz nikdy vice. Hazu jako ostani pravou rukou za konec nabezky. Nyni jiz Hotwing 1200

Edit: Pokud ma nekdo silnejsi motor, videl jem startovat i ze zeme, podlozi se klackem, da se plnej a de kolmo nahoru...

Chtěl bych se Tě zeptat na Tvé postřehy ze srovnání Toro 900 oproti Hotwingu 1200. Zdá se mi, že větší Hotwing by neměl tolik práce nést GoPro, možná by mohlo být i v plexi domečku a tím více zodolněné. Jinak Toro má negativní vzepětí, prý je to potřeba, ale když jsem v obchodě přiložil křídla Hotwingu, zdály se mi být v rovině. Jak tedy HW1200 létá? Díkec :wink:

Ja si Hotwing kupoval po rozsekani Tora (nacvik kamikazde pod plnym motorem kolmo do zeme) v domeni, ze vetsi rozpeti = klidnejsi letadlo. Bohuzel, alespon v mem pripade se toto nenaplnilo. Potvora to je jeste zivejsi i s malejma vychylkama. Navic jsem musel komplet prekopat kridylka a dat to vse na zavesy, pac to bylo tuhy hruza, nejednou se me stalo pri pokusu o efektni prulet pod motorem z vejsky tesne nad zemi pritahnout naplno a ono nic, dal to letelo do zeme, to Toro nikdy neudelalo. Je to pocitove o dost vetsi, nosnost musi byt tedy take vetsi. Zkusmo jsem tam nalozil velkou baterku 3Ah, vaha byla tusim 815 celkem a litalo to da se rict stejne jako kdyz to ma 600. Je to otloukanek, cela spicka uz je laminatova. Rozdil k cemu je trochu ta vetsi velikost pozoruju v klouzani bez motoru. To se drzi na nebi velice dlouho, kolikrat jsem chyt termiku a po 40 minutach boleni za krkem jsem ho nutil pristat. Ve finale vzpominam na Toro. Letalo to lip. Komplet elektrika je z Tora takze hodnotim jen to kridlo. Elektrika je nahore, Toro ma jakejsi trup, mozna i to se podepisuje na vlastnostech. Kridla jsou skutecne v rovine. Ikdyz mam motor brutalne vyosenej dolu, nema to zadnej vliv, na plno se to
vzpina samo to dela loopy - nutnost mixem potlaceni k plynu. Toro nemelo ani zdaleka takovy vyoseni a letelo to rovne - stejnej motor/vrtule. Takze tak
robotmz

#48 Příspěvek od robotmz »

To toro 900 je fakt podarený, elegantný /do trupu sa napchá všetko/ model keď tak čítam o ostatných krídlach...
coro

#49 Příspěvek od coro »

Hodiť sa dá všetko, ale uriadiť tesne po odhode bude asi bod kde by som nemal šancu.
Konkrétne Tornado 11 s hmotnosťou takmer presne kilo - z toho baterka 340g.. Hodiť za odtokovku je v pohode (ale celou silou) a pekne začne kĺzať, ale to sú prsty pár cm od vrtule a viac sa bojím že zavadím o knipel plynu než že by som ho chcel mať inak ako stiahnutý.

O vzpínaní si vždy myslím že ide o ťažisko príliš vpredu a pritiahnutú výškovku (to nutne po zrýchlení od motora zdvíha čumák)
2952

#50 Příspěvek od 2952 »

Přiznám se, že nevím, v čem je problém s hozením samokřídla?....já to držím za náběžnou hranu cca 45 st. nahoru a motor se to hned vezme sám...tedy startuji s plným plynem!
Plackolety z depronu hážu normálně jako letadlo...ale je to opravdu nebezpečné...
Po záletu a vytrimování je držím a odhazuji za "kabinu"....H.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Pekacek77 »

Já házel Toro900 klasicky držíc ho za trup a s vypnutým motorem, nikdy jsem neměl problém. Ale po namontování kamery (GoPro) Toro po odhozu vší silou jde prostě dolů, po pár skoro karambolech mi brácha poradil držet Toro za trup úplně vpředu a odhazovat s běžícím motorem. A je to :idea:
ALF-gs

#52 Příspěvek od ALF-gs »

Kde by se prosím dal sehnat Swift II v "B" kvalitě? Na stránkách mscomposit.com jsem ho nikde nenašel.

Jinak pánové moc mě tohle láká, zvažuji jestli Swift II nebo Toro 900...

edit:

Tak již jsem našel...

http://www.mscomposit.cz/mscomposit/esh ... SWIFT-II-B
TORO900 a ELITE od VA models, DX6i
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od CHlustanec »

Tak na mscomposit jsou vsecky barevne kombinace Swifta II v B kvalite vedene skladem narozdil od MaxiSwifta na ktereho cekam. Jsem na mobilu, ale mozna najdu odkaz, vydrz.
Edit: no vidis, usetril jsi mi cas ;)
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
ALF-gs

#54 Příspěvek od ALF-gs »

Tak jsem rozhodnut pro Swift II v "b" kvalite...Cenove hodne priznive :-)
Prosim o doporuceni vybaveni,nejlip mozna z HK teda jestli to neni "blbost"cpat Činu do samokridla.
Zatim mam jen zkusenost s EasyGliderem elektro tak sem sam zvedav.
Kdyby nekdo chtel a napsal sve postrehy a rozdily u elektro kluzaku vs. samokridla?!
TORO900 a ELITE od VA models, DX6i
miťo

#55 Příspěvek od miťo »

Můj postřeh Roookie versus Toro 900 je ten, že Toro se lépe ovládá, snáší výborně vítr. Dnes jsem si zalétal a foukalo tak, že mi přitažené Toro viselo nad hlavou jako drak na provázku. Když jsem ho otočil po větru a přidal plyn, vypadalo to, že ani nefouká. Pak jsou samokřídla odolnější proti poškozeni a dá se s nimi létat na malém plácku. S Toro 900 jsem opravdu spokojen a Toro 600 je taky super, takovej malej čipernej ďáblík :-)
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“