GAMA 2100 - RTF
Re: GAMA 2100 - RTF
nejsem si jistý, jestli je to ten stejný regulátor, ale mám u ASW28 od Pelikána to stejné - vrtule po zapnutí točila. Problém byl v throttle holdu - zjistil jsem, že pokud zapnu model a mám na vysílačce zapnutý throttle hold, a pak ho uvolním, motor se rozjede i při staženém plynu. Pokud model zapnu bez throttle holdu, pak už ho můžu zapínat a vypínat jak chci, a motor stojí.
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
Blizi se den, kdy budu moct zacit poletovat, tak opet trochu rozvirim debatu. Mate nekdo nastavene letove rezimy? jestli jo, tak jak
nechci technicky navod jak to dostat do vysilace ale odchylky, mixy hodnoty atd
Danke
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Já mám vše na maximum v plném rozsahu, vztlakové klapky 5mm, brzdy 30mm.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
TomasTR píše:Já mám vše na maximum v plném rozsahu, vztlakové klapky 5mm, brzdy 30mm.
a brzdu mas nomalne kridelkama nebo klapkama? protoze sem videl obe verze a nejak v nich zatim nevidim rozdil
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Zadny mixy a vychytavky ti neporadim, protoze litam na setovym Cadetu, ale zacinal sem na maly vychylky (tzn. druha dirka od kraje na servu a uplne nejvzdalenejsi na uchytu) a postupne sem to upravil na temer max. vychylky na kridylkach a smerovce a na temer minimalni na vyskovce (byla hodne citliva). To se mi ted jevi jako ideal, i kdyz casem mozna este zvetsim vychylky na kridylkach na uplny max, protoze je to na ne hodne tupy.
Zdravim vsetkych. Som zaciatocnik samouk a lietanie ma cim dalej tym viac fascinuje, a preto si chcem kupit dalsi model.
Na zaciatok som si kupil baby WB P51 Mustang, lebo sa mi proste pacil, no lietat sa s tym nedalo a tak som si kupil cessnu 480, to tiez nelietalo, len padalo. Ale nevzdal som to a pozhanal som si lietaneho Radiana. A s tymto som zazil konecne svoje prve plnohodnotne lety (videa na http://www.youtube.com/lukasb182). Tu u nas nikdy nie je bezvetrie co mi zo zaciatku vadilo, ale teraz uz lietam aj ked fuka, je to vacsia zabava pri pristavani a zalietam si aj okolo hodiny na 1300mAh baterku. Zatial som nic na nom nemusel lepit, co je super.
No ale k podstate veci, chcem kupit KIT Gamy, kedze cessna je tiez od pelikana a tie serva hned od zaciatku bzucia, jedno hned od zaciatku nefunguje. Vysielacku mam DX6. Serva kupim z HK 2xHXT900 a 4xMG90S, baterku 25C 2200mAh od Turnigy.
Poradte, aky k tomu regul z HK a tiez kolko kabelaze alebo ostatnych drobnosti budem potrebovat k stavbe, aby som to neobjednaval na 2 krat. Predom dakujem za pomoc.
Na zaciatok som si kupil baby WB P51 Mustang, lebo sa mi proste pacil, no lietat sa s tym nedalo a tak som si kupil cessnu 480, to tiez nelietalo, len padalo. Ale nevzdal som to a pozhanal som si lietaneho Radiana. A s tymto som zazil konecne svoje prve plnohodnotne lety (videa na http://www.youtube.com/lukasb182). Tu u nas nikdy nie je bezvetrie co mi zo zaciatku vadilo, ale teraz uz lietam aj ked fuka, je to vacsia zabava pri pristavani a zalietam si aj okolo hodiny na 1300mAh baterku. Zatial som nic na nom nemusel lepit, co je super.
No ale k podstate veci, chcem kupit KIT Gamy, kedze cessna je tiez od pelikana a tie serva hned od zaciatku bzucia, jedno hned od zaciatku nefunguje. Vysielacku mam DX6. Serva kupim z HK 2xHXT900 a 4xMG90S, baterku 25C 2200mAh od Turnigy.
Poradte, aky k tomu regul z HK a tiez kolko kabelaze alebo ostatnych drobnosti budem potrebovat k stavbe, aby som to neobjednaval na 2 krat. Predom dakujem za pomoc.
Hele asi takhle:
Gamu v kitu momentálně asi nekoupíš, protože prostě není k mání. Ale kdybys ji sehnal, tak na ty věci, co jsi vyjmenoval rovnou zapomeň. Mám už druhou Gamu a nyní jsem spokojen, jsem začátečník a mám za to, že s čím jsou schopni létat zkušení piloti, my nezkušení prostě nedáme.
Na křidélka HS-81, do centroplánu (trupu), pro ovládání SOP+VOP opět HS-81, pro klapky EMAX ES08A, motor Foxi 3014/16 + Foxi ESC SBEC 45A, Acu Li-Poli 3S 2200 (mám 3S 2250 Dualsky)
Při této konfiguraci, nebudeš řešit těžiště, vychází to "jakorát", motor hmotí 112g., ta ubohá setová "mrdka" hmotí 80g., Pelikán píše, že vrtule 10x7, na motor 80gramů jo?
Takovej motor ještě nikdo nevymyslel, holt papír toho hodně snese.
Kup turbokužel od pohoda let, nebo "jino" 50mm, na 5mm hřídel a listí AeoroNaut 10x7, kořen 8mm, budeš spokojenej, budeš mít super éro. Taky ale můžeš dát na rady blbců, co tvrděj, že ten setovej motor je vlastně prima, páč je dostatečnej a ani serva není nutné měnit, páč chvíly fungujou, někomu kdo nelétá fungují na furt.
Gama je dobrý éro i pro začátečníka, ale musíš si ho umět postavit tak, aby opravdu létalo i tomu začátečníkovi, návod jsem ti napsal, zbytek je na tobě, kecy Pelikánových vlezdoprdelistů a přemoudřelých "modelářů", pouštím jedním uchem tam a druhým ven
Gamu v kitu momentálně asi nekoupíš, protože prostě není k mání. Ale kdybys ji sehnal, tak na ty věci, co jsi vyjmenoval rovnou zapomeň. Mám už druhou Gamu a nyní jsem spokojen, jsem začátečník a mám za to, že s čím jsou schopni létat zkušení piloti, my nezkušení prostě nedáme.
Na křidélka HS-81, do centroplánu (trupu), pro ovládání SOP+VOP opět HS-81, pro klapky EMAX ES08A, motor Foxi 3014/16 + Foxi ESC SBEC 45A, Acu Li-Poli 3S 2200 (mám 3S 2250 Dualsky)
Při této konfiguraci, nebudeš řešit těžiště, vychází to "jakorát", motor hmotí 112g., ta ubohá setová "mrdka" hmotí 80g., Pelikán píše, že vrtule 10x7, na motor 80gramů jo?
Kup turbokužel od pohoda let, nebo "jino" 50mm, na 5mm hřídel a listí AeoroNaut 10x7, kořen 8mm, budeš spokojenej, budeš mít super éro. Taky ale můžeš dát na rady blbců, co tvrděj, že ten setovej motor je vlastně prima, páč je dostatečnej a ani serva není nutné měnit, páč chvíly fungujou, někomu kdo nelétá fungují na furt.
Gama je dobrý éro i pro začátečníka, ale musíš si ho umět postavit tak, aby opravdu létalo i tomu začátečníkovi, návod jsem ti napsal, zbytek je na tobě, kecy Pelikánových vlezdoprdelistů a přemoudřelých "modelářů", pouštím jedním uchem tam a druhým ven
-
czpredseda
Podle mě je to v klidu. Mám ve Phoenixu 80g Turnigy 2836 s karbonovou vrtulí 10x6 a má to tah jako kráva, při zátěži má motor do 60°C. Serva HXT 900 mám všude bez problémů, Gama je s Phoenixem hmotností a velikostí srovnatelný letadlo.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jirka M píše: Pelikán píše, že vrtule 10x7, na motor 80gramů jo?![]()
![]()
![]()
Takovej motor ještě nikdo nevymyslel, holt papír toho hodně snese.
Hele a proč by 80g motor "neunesl" vrtuli 10x7 ?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Po letech lítání se už za blba nepovažuju.Motor v gamě je dostačující a vrtule odpovídá.Lítá tak 90% termických modelů.Naopak jsem zažil dost sebejistých nováčků kteří sem tam rozbijou model,protože většinou to končí z 20 metrů kolmo dolů pod plným plynem.Jiná kapitola jsou serva,opravdu nic moc.Naopak o servech HS jsem se tu/na manii/ několikrát za tento rok dočetl že se z nich staly nespolehlivé šitky.HXT jsou nejen podle mě kvalitnější.I čína dělá kvalitní věci,nejen v modelařině.Ale zpátky ke gamě-pokud někdo chce aby mu šla kolmo nahoru
,jeho věc,ale proč to radit druhým když model tohoto typu se na to nehodí?
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Jirka M píše: Taky ale můžeš dát na rady blbců, co tvrděj, že ten setovej motor je vlastně prima, páč je dostatečnej ...
Hele, klídek, jestli se neumíš vyjadřovat, tak sem ani nepiš, blbec jseš tady možná maximálně ty!!!
Je zajímavý, že mě Gama lítá, tak jak jsem ji koupil, zrovna včera jsem si parádně zalítal, ten motor "mrdka" jak ses hezky vyjádřil (k tomu tě asi vedly rodiče), mě gamu vytáhne do nebe na minimální viditelnost do 10s.
Tvoje vyjádření o lidech, kteří si koupí výrobek Pelikána (kecy Pelikánových vlezdoprdelistů a přemoudřelých "modelářů"), to jsi vlasně i ty, protože ji máš taky a dokonce jsi se umocnil na druhou, protože jseš tak spokojenej, žes musel koupit hned dvě
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
A motor-velikost vrtule se neřídí vahou motoru,ale silou a otáčkama.V SE5a z epprozp. 120cm mám motor stříbrný turnigy 160W,váha 65gramů,850kv.A vrtule světe div se
11x7 a po druhé sezoně je motor v pořádku.A jak hezky lítá.
http://www.youtube.com/watch?v=kEUWLM9xeH8
http://www.youtube.com/watch?v=kEUWLM9xeH8
Motor a vrtula mi urcite budu stacit tie z kitu, ved je to predsa vetron. No ale este potrebujem poradit, aky tam dat regulator (z HK), nieco osvedcene...
-
czpredseda
Koukni se sem - mám tam všechno popsané a nemůžu si stěžovat, všechno maká tak jak má. viewtopic.php?f=16&t=51326
Určitě bych doporučil dát lepší vrtuli a kužel než ty setový.
Určitě bych doporučil dát lepší vrtuli a kužel než ty setový.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Já jí koupil ve verzi Sport, a zatim bez závad.
Mám na ní 30 hodin
Mám na ní 30 hodin