PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
opisk

Re: PIONEER ARF

#526 Příspěvek od opisk »

Newww píše:Nie, nemal. Ked som to vyrovnavakl snazil som sa aby motor sadol na ten drzia. Bolo to tak zvlastne skrutene. Ten motor som dal tak ako bol pred tym. Ked som sa ho znazil upevnit naopak (akoby hore nohami) tak tak tam nesedel. Vtedy bol vytoceny do hora. Skoda ze som to nenafotil ... .

aha
no ok, ja som to tam uz nejak dal, cakam na zaschnutie lepidla... zajtra to vyskusam... uvidime ci tiez nebudem mat tento problem..
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
petrovo

#527 Příspěvek od petrovo »

Prvni prispevek - prvni rizene letadlo. Nerad bych s nim hned napoprve trisknul o zem, proto se optam zda chapu spravne, ze anteny 2,4 GHz prijimace musi byt skutecne natvarovany a zajisteny tak, aby jedna byla naprimena a druha k jeji ose byla ohnuta pod uhlem 90°. Samozrejme se jedna o RC soupravu dodavanou s Pioneerem jako set.

Hned vysvetlim svoji otazku - manual jsem nekde zalozil a cosi se mi plete, ze to v nem takto bylo popsano ....

EDIT:

Hunger - dik za odpoved. Vysilacova antena je mi znama, ovsem s tou prijimacovou jsem byl fakt na vazkach .... :wink:
Naposledy upravil(a) petrovo dne sob 08.09.2012 8:04, celkem upraveno 1 x.
Hunger

#528 Příspěvek od Hunger »

Ano mají mít úhel mezi sebou 90° a anténu na rádiu zahni nikdy nemiř anténou na model...
"Šmirgl to jistí!"
Newww

#529 Příspěvek od Newww »

Zdravim
chlopi nemali ste niekto problem s regulatorom? Mne zacal motor nejako drncat ked sa rozbieha z nuly, teda ked vrtula stoji. Ked sa vrtula otaca a pridavam, uberam otackam ide normalne. Vzdy to urobi pri rozbehu ako keby nemal silu otocit motorom. Potom prestane ist (motor) a pipne ako pri zapinani. Ako keby sa restartol. Ostatne veci - serva funguju stale, aj vtedy ked motor nereaguje na packu plynu. Baterky boli plne nabite (skusal som 3).
Jedna sa o setovu vybavu.
Dik za kazdu radu.
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
Hunger

#530 Příspěvek od Hunger »

Jo to mi dělá taky... při prvním startu s plně nabitou baterkou. 2x si skytne a jede vše je záležitost pár sec...
"Šmirgl to jistí!"
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od Bumpy_SK »

problem moze byt casovanie, alebo pretrhnute kabliky od motora.
Newww

#532 Příspěvek od Newww »

To Hunger
zo zaciatku mi to robilo tiez len pri prvom starte ale teraz pri kazdom.

To Bumpy_SK
zajtra to rozoberiem a pozriem. Co sa tyka casovania s tym asi neviem nic urobit, ci?
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
Newww

#533 Příspěvek od Newww »

Tak som otvoril ten regulator a nasiel som pravdepodobne chybu v zalomenim kabliku od reglu k motoru (kablik na vinuti). Vzdy ked bol zly kontakt na tej jednej faze, motor zaskoprtol a regulator sa restartol. Servo a primac fungovali dalej. Zatial to funguje tak uvidim po prevazdke v lufte.
Foto reglu, vsimnite si ten kondenzator. Nie je sice nafuknuty ale vyzera divne ... .

http://www.rcmania.cz/gallery/image_page.php?album_id=212&image_id=1784
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od rcfrant!k »

Ahoj, joo dělalo mi to taky, ale bylo to tím, že se mi dovnitř dostal sníh :) Příčina je patrná zde: http://rcfrantik.rajce.idnes.cz/Pelikan ... .49.02.jpg (levá řada - taky jedna fáze). Vyřešila to výměna regulátoru.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
opisk

#535 Příspěvek od opisk »

rcfrant!k píše:Ahoj, joo dělalo mi to taky, ale bylo to tím, že se mi dovnitř dostal sníh :) Příčina je patrná zde: http://rcfrantik.rajce.idnes.cz/Pelikan ... .49.02.jpg (levá řada - taky jedna fáze). Vyřešila to výměna regulátoru.

ty si to lietadlo este vobec zlepil? ci si kupil novy trup?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
petrovo

#536 Příspěvek od petrovo »

Po prvnim zaletu pod dohledem zkusenych pilotu mohu potvrdit vyborne letove vlastnosti tohoto modelu a zaroven jeho vhodnost pro zacatecnika.

Jedinym karambolem bylo, kdyz pri startu ze zeme doslo k utrzeni ovladaci paky predniho riditelneho kolecka. Jednalo se o vyrobni vadu plastove paky (vzduchova bublina). Tim letani defacto ten den skoncilo - predni podvozkova noha se volne otacela kolem sve osy.

Doma jsem rozrizl v ose kryt motoru na dve pulky (jinak snad ani kryt sundat nejde), odloupl oboustrannou lepici folii a zajistovaci silikon, a zajistil podvozkovou nohu bukovym spalikem, ktery jsem zalepil na preklizkovou prepazku petiminutovym epoxy lepidlem. Doufam, ze takto bude noha zajistena dostatecne ....

Riditelne predni klecko je sice dobra vec, ale mozna na asfalt, ci rovny beton. I vysecene a relativne rovne letiste vsak muze privodit problem.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

PIONEER ARF

#537 Příspěvek od rcfrant!k »

opisk píše:ty si to lietadlo este vobec zlepil? ci si kupil novy trup?

Čekal jsem asi 3 měsíce na nový trup a nedočkal jsem se. Pořád nedorazil na sklady. Až jsem se naštval a postavil si Cloud Rangera od sigu.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
x.line

#538 Příspěvek od x.line »

No slibují pořád. Teď by prý měl dorazit na konci září :roll:
x.line

#539 Příspěvek od x.line »

hola hola, hlásím dostupnost trupů na pioneera :wink:
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Skazik »

Můžu potvrdit vhodnost tohoto modelu pro úplného amatéra. nikdy v životě jsem neměl letadlo v ruce. Létal jsem jenom s vrtulníky. Na simu jsem během zkoušení akro s vrťasem občas přepl na letadla a nalétal jsem tak 20-30 hodin. Koupil jsem tento model, zalétl mi ho zkušený pilot, 2 baterky jsem vylétal ve vzduchu a potom asi po měsíci jsem se rozhodl znova létat a šel jsem sám na letiště. Nikdy předtím jsem nevzlétal ani nepřistával a vylétal jsem tam 10 baterek bez jakéhokoliv problému. Z čehož vyplívá, nebuďte zbrklí, nalétejte sim ať si zapamatujete strany a pod dohledem pár baterek a nemůžete tím nikdy praštit (nepočítám chyby jako slunce technika a dělání blbostí :D
Auta: REVO 3,3, Schumacher Cougar SV, HPI Bullet ST FLUX, Himoto
Letadla: Pioneer
Lodě: Micro Magic
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“