Šumavský copter ve zprávách

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Šumavský copter ve zprávách

#1 Příspěvek od koulinek »

Dneska sem na CT24 ve zprávách zhlédnul "speciální vrtulník" pro natáčení videí nedostupných míst na šumavě, jednalo se o samodomo quadcoptéru, obraz z GoPro poměrně dost rozvlněný asi způsobeno vibracemi. Prej uvítají podměty, která zajímavá místa natočit. možná by uvítali aj podměty pro zlepšení videokvality. Znáte někdo člověka nebo partu lidí co za tím projektem stojí?

Edit: tu je aj to video:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -vrtulnik/

Edit2 tak píšou o tym aj na svojém webu a je tam i kontakt na člověka (pilota) a od 1.10 se mají videa objevovat.
http://www.npsumava.cz/cz/1444/9029/cla ... o-konipas/

Edit3 tak a tohle mě dost rozsekalo:

„Oslovil jsem několik firem zabývajícími se modelářskými potřebami a s tou nejlevnější jsme začali spolupracovat. Ve svém volném čase jsem konzultoval stavbu čtyřrotorové helikoptery a vznikl z toho quadcopter, což je zjednodušeně řečeno vrtulník se čtyřmi vrtulemi."
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
martinre
Kontaktovat uživatele:

Re: Šumavský copter ve zprávách

#2 Příspěvek od martinre »

To video se třepe jak drahej pes... I s obyčejným modelem bez drahých držáků atd. se dá natočit pěkný video, viz např. blog Shrediquette a video z Afriky nebo rcexplorer. Tady by to chtělo dát lepší vyvážený vrtule a trochu si pohrát s nastavením a hlavně zlepšit pilotáž.
mosse
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mosse »

Jezis to co je za traparen. Kriste pane! Toto dali do telky? "sprava parku ho nazvala quadrakopter" LOOOOOOOOL

KATASTROOOOOFA

Toto si stavaju 15rocny chalani z HK za 100euro.. Tak toto je cista 0
yarousch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od yarousch »

Richard Kolář už řadu let závodí s modely aut. Byl tedy ideálním adeptem stát se v Národním parku Šumava pilotem modelu vrtulníku, který na svém těle nese malou kameru…

...škubou mi ramena, ale nevím jestli se směji nebo pláču...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od koulinek »

Počkám si na první video co uveřejní na webu. podle mě by pro jejich účely mohlo být ideální právě nějaké takovéto řešení: viewtopic.php?f=106&t=52394
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RiMr »

Ano... Nejde ani tak o to umět něco líp než ostatní, ale být dostatečně sebevědomý/drzý...
Ale na druhou stranu... Chudák ogara, když musí skákat po kopcách s tou kamerou "na těle"... :D

#7 Příspěvek od Troll »

Nebuďte tak zlí. Kluk s copterem je začátečník, jezdil autíčka a to mu moc nedalo. Umí prd, nemá to odladěno a neumí ani lítat, to se všechno zlepší, nikdo učený z nebe nespadl. Oblbnul zaměstnavatele, že udělají videa za vzduchu, což koneckonců není vůbec špatná myšlenka. Hlupáci jsou ti, co na spolupráci s ním přistoupili, právě proto, že výsledek natáčení je velmi ubohý. To bych se styděl dát i anonymně na youtube a ne ještě pustit do televize. :(
johny107

#8 Příspěvek od johny107 »

Tak co by ste chceli aky obraz od takych prije.....vrtuli z HK..Su pruzne nevyvazene,,vrtia sa jak psovi rit..
To potom aj tak vyzera to video..
yarousch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od yarousch »

Troll píše:Nebuďte tak zlí. Kluk s copterem je začátečník,...

Nemyslím, že to bylo myšleno tak zle. Nicméně to celé působí dosti rozpačitě.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od koulinek »

Též bych to tak viděl, jestli je někdo zlej tak sou to dle mého skromného názoru ti senzacechtiví z TV co si z člověka s dobrým úmyslem udělají veřejně legraci. Já to vidim tak že opravdu počkám co vytvoří a uveřejní na webu a pak su rozhodnutej případně toho člověka kontaktovat a trochu pomoci nasměrovat. proto jsem se také prve ptal jestli někdo neznáte.
jipav

#11 Příspěvek od jipav »

Koulínek:
Dneska sem na CT24 ve zprávách zhlédnul "speciální vrtulník" pro natáčení videí nedostupných míst na šumavě

V televizi jsem to neviděl, takže díky za nasměrování. Tak trochu jsem se musel zasmát. Jsou tam takový tři zajímavý hlášky:

"xxxxx závodí už řadu let s modely aut, proto byl tedy ideálním adeptem stát se v národním parku Šumava pilotem vrtulníku, který na svém těle nese malou kameru." (Taky už leta jezdím autem, tak bych byl ideální adept třeba na pilota dopravního letadla.)

"Stroj, který se vejde do kufru auta, pojmenovala správa Šumavského parku Quadrokopterou, podle čtyř vrtulí, které ho pohání." (No, myslím, že to už dávno před nimi takto pojmenoval docela někdo jiný. Ještě by scházelo, aby si to nechali patentovat.)

"Vzhledem t tomu, že tady jsou dvě vrtule tlačné a dvě tažné, tím pádem se vrtulník drží v podstatě na místě."
(No, nevím, jestli se drží sám na místě. Vystřídal jsem několik druhů a zjistil jsem, že se všemi se to musí tak nějak trochu umět.)

"Oslovil jsem několik firem zabývajícími se modelářskými potřebami a s tou nejlevnější jsme začali spolupracovat."
(Tak to je vůbec to nejlepší řešení, jak profesionálně natáčet.)

No, v tom textu na jejich strábkách by se ještě nějaká ta perlička našla. např. „V tomto případě vydrží ve vzduchu 10 minut. Vzhledem k velikosti quadcopteru a jeho hmotnosti, která se včetně kamery pohybuje okolo 2 kilogramů, jsem schopen létat i při slabém trvalém vánku a to do výšky asi 20 metrů." (Chce to na sobě ještě hodně pracovat. Za slabého trvalého vánku, nebo v bezvětří se lítá dobře, ale když trochu víc fouká, případně "rozumný nárazový vítr" tak to je už trochu horší. Vítr bych neřešíl, ale jsem zvědav na ten film, to asi natáčejí po kouskách a pak sestříhají, protože bez FPV to ani jinak nejde. To snad ani nejde tak hnusně natočit tou kamerou, asi roztřesení a komprimace.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od koulinek »

Tak první video s prostřihy se záběry z quadcoptéry bylo uveřejněno zde: http://www.npsumava.cz/cz/5675/sekce/90 ... --novinka/
yarousch
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od yarousch »

Tak už víme adkudá vítr fouká... Šumavský národní park má nového ředitele...
Uvědomuje si, že to nejlepší z šumavské přírody musí ukázat. A zároveň chránit. Proto by turisty mohly do divočiny už brzy začít vozit elektrické vláčky.

My se těch diletantů prostě nezbavíme...
dhano6

#14 Příspěvek od dhano6 »

koulinek píše:Tak první video s prostřihy se záběry z quadcoptéry bylo uveřejněno zde: http://www.npsumava.cz/cz/5675/sekce/90 ... --novinka/

to video je des a hroza 8O
s3030150

#15 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:05, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“