FPV - data na displeji
FPV - data na displeji
Zdravím všechny příznivce kopterů, chtěl bych osadit mojí hexacopteru fpvéčkem. Pro začátek jsem si vybral sadu:
http://viewitem.eim.ebay.cz/RC-58GHz-72 ... 68903/item
Zajímalo by mne, jestli prozobrazení dat na displeji (náklon, stavy baterií, čas letu...) je potřeba dokoupit nějaký modul, případně jaký...
http://viewitem.eim.ebay.cz/RC-58GHz-72 ... 68903/item
Zajímalo by mne, jestli prozobrazení dat na displeji (náklon, stavy baterií, čas letu...) je potřeba dokoupit nějaký modul, případně jaký...
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Re: FPV - data na displeji
Osobně bych toto nebral. Chybí ti v této sestavě ještě OSD a telemetrické moduly!!! Takle ti z kamery pojede do brejlí jenom čistý obraz. Imho aby sis legálně zalítal, tak na toto radši zapomeň. V tomoto pásmu můžeš vysílat padesátinovým výkonem než co tam je uveden. Pokuty jsou mastné!!!
Mohl bys mi teda něco doporučit? Jasně že nechci koupit něco z čeho budu časem nakrklej... 
Děkuju za radu, pánovi jsem hned zavolal ať mi nějakou rozumnou sestavu navrhne...
Už se na to těším jako malej kluk
Už se na to těším jako malej kluk
povídej, zajímá mne tvá osobní zkušenost.chastra píše:Pokuty jsou mastné!!!
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Zajímat může, ale nejdříve tě odkážu na to načíst si právní legislativu oné věci a nejenom to i tu technickou.
Nějak si neumím představit, jak by mně honili po louce s měřákama rušení...
Spíš by mně zajímalo jestli to má takovej výkon, že to vážně něco ruší (a co?), nebo ne.
Spíš by mně zajímalo jestli to má takovej výkon, že to vážně něco ruší (a co?), nebo ne.
Pasmo 5.8GHz je v CR (a nejen v CR) pouzivane pro radarove mereni srazek. Prijimaci anteny radaru jsou pomerne rozmerni mazlici, prijimace radaru jsou dostatecne citlive. O tom jak daleko vidi a na jak velkou vzdalenost umi sit meteoradaru detekovat odrazeny (a nejen odrazeny, ale i vyslany signal) viz radarove snimky z chmi.cz. Kdyz je budes rusit, postvou na Tebe na pomerne velmi presne urcene misto CTU, dohledat rusivy signal na miste neni zas tak velky problem, bez problemu to jde za jizdy, zvlaste pak kdyz jim vysilas i obrazove informace - a treba take v obraze prenasene souradnice, smer a vzdalenost k mistu pristani, pri nataceni se usmejes do kamery ... co vic si prat k tomu Te najit a podle zaznamu identifikovat? 
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Ono nejde jen o meteorologii. Spousta páteřových přenosů, který nejsou vidět jede na 5,8GHz protože toto pásmo je méně rušené než zprofanovane 2,4GHz. Oni nemusí běhat s měřákama. V ČR je dostatečná síť těchto vysílačů a triangulačně tě mohou zaměřit s poměrně hustou přesností. O tom že budeš rušit je bezpochyb s vyzářeným výkonem 50 krát větším než povoluje norma si buď jistý.
Osobně takové to Čecháčkoství mi leze docela krkem. "Je mi jedno jestli někoho mužu zarušit, hlavně že si natočim příjezdovou cestu k baráku. Nebo jinak je mi jedno, že se někdo otráví metanolem, hlavně že budu mít plnou kapsu chechtáků."
Nebuď balík a raději si něco o tomto tématu přečti, dřív než nějakýmu Iťákovi zkazíš náladu, dík
Osobně takové to Čecháčkoství mi leze docela krkem. "Je mi jedno jestli někoho mužu zarušit, hlavně že si natočim příjezdovou cestu k baráku. Nebo jinak je mi jedno, že se někdo otráví metanolem, hlavně že budu mít plnou kapsu chechtáků."
Nebuď balík a raději si něco o tomto tématu přečti, dřív než nějakýmu Iťákovi zkazíš náladu, dík
Netreba byt z kazdej chujoviny hned posranej...A kde ma potom vysilat?
2,4 GHz rusi prijimac.
1,2GHz zas nieco rusi, ja mam osobne tento system...
5,8GHz zas nejake meteokvapocky...
Ked clovek ukaze ze je posranej ,tak este viac po nom pojsu..Ja som dlhe rozky vysielal 30W na FM pasmu a nikomu to nevadilo...Ked by aj nastartovali tu jejich kraksnu,,co si myslis ze za 15 minut su tam??
Zas taky flexibilny su isto neni...Jedna vec je vobec ten signal zistic,az by rusilo,druha vec identifikovat,tretia lokalizovat a stvrta dolapit...
2,4 GHz rusi prijimac.
Ked clovek ukaze ze je posranej ,tak este viac po nom pojsu..Ja som dlhe rozky vysielal 30W na FM pasmu a nikomu to nevadilo...Ked by aj nastartovali tu jejich kraksnu,,co si myslis ze za 15 minut su tam??
Zas taky flexibilny su isto neni...Jedna vec je vobec ten signal zistic,az by rusilo,druha vec identifikovat,tretia lokalizovat a stvrta dolapit...
Tak tohle by mně fakt nenapadlo... je teda nějaká frekvence volná? Taková, abych nemusel odložit osmičku Spektrum a měnit zase krystaly? ...... A aby měl AV vysílač slušný výkon?
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
johny107 píše:1,2GHz zas nieco rusi, ja mam osobne tento system...
Doufám, že vysíláš v pásmu 962MHz-1213MHz pásmo DME. Řízení letového provozu a navigace pomocí Galilea
Good Luck a velkou pojisku
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
pedy píše:Tak tohle by mně fakt nenapadlo... je teda nějaká frekvence volná? Taková, abych nemusel odložit osmičku Spektrum a měnit zase krystaly? ...... A aby měl AV vysílač slušný výkon?
Musím tě zklamat, ale bohužel neexistuje. Ani podle doplňku X tyhle modely nejsou legální (v jistých případech).
Bohužel nejsme v Americe kde mohu své FPV provozovat na dvou frekvencích 910MHz a 1280MHz. Přičemž zařízení pro toto určené musí býti zamknuté na jednu frekvenci.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
johny107 píše:Netreba byt z kazdej chujoviny hned posranej...A kde ma potom vysilat?
2,4 GHz rusi prijimac.
Asi by ses docela divil, jakymi prostredky hosi z telekomunikacnich uradu disponuji. Krome mericich vozu existuje sit stacionarnich stanic, ktere jsou schopne rusici zarizeni lokalizovat ve zlomcich sekundy. Je jen otazka casu, kdy nekdo dostane citelne pres koule.
OK2WY