GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

Re: GAMA 2100 - RTF

#286 Příspěvek od TomasTR »

Taky mám Gamu, koupil jsem vybavenou komplet i s klapkama. Elektronika, která tam je, není evidentně top, ale je srovnatelná s tou, co většina z nás objednává z HC. Motor, který je tam osazen dle mého názoru stačí výkonově, není třeba ho hned "házet do kopřiv", jak jsem tu četl, pro začátečníky je to dobrá volba, to letadlo je konstruováno jako větroň a ne hotliner, takže přemotorováním hrozí, že se mu složí křídla k sobě, jak tu už někdo psal. Takže pohonnou jednotku bych ani neměnil za silnější, mě osobně stačí a kvalita je v pohodě.
Co se týče serv, tak opět, ty "originál" co tam jsou, na začátek stačí, pokud fungují, není důvod je měnit. V posledních příspěvcích je vidět, že je tu více začátečníků, doporučuji nechat vše tak jak je a létat, protože stejně dojde k nějakým škodám způsobených rukama a původní elektronika to zatím přežije.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od CHlustanec »

na rcguru je vedeny skladem. Ja ho tam vcera objednal, tak dam vedet jestli ho poslou nebo, jako ostatni, po dvou dnech napisou, ze ho nemaj a bude nekdy za tri az sest tydnu..
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Joza

#288 Příspěvek od Joza »

Tam jsem psal taky. Jak rikam zhruba do 15 obchodu. Byl posledni v jedinym. Zazrak jestli ji do podzima budes mit :|
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od CHlustanec »

nepotesil si me :(
RedAce

#290 Příspěvek od RedAce »

TomasTR píše:Co se týče serv, tak opět, ty "originál" co tam jsou, na začátek stačí, pokud fungují, není důvod je měnit.

Samozřejmě, že není důvod je měnit, pokud fungují. Žádné komponenty není třeba měnit, pokud fungují. Problém je ten, že komponenty v setech od Pelikána nefungují dlouho. A chtít takové peníze za setové vybavení, které nevydrží ani měsíc prostě od Pelikána není fér. Zvlášť k začátečníkům, kteří si kupují první letadlo.
U Gamy je obstojný motor (na takové letadlo opravdu není záhodno dávat výkonější) a díky potřebě obsluhovat 6 serv je tam naddimenzovaný 35A regl, který by taky měl něco vydržet. Ale tím výčet "dobrých" věcí končí.
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od CHlustanec »

no kazdopadne pokud do vanoc nedokvaci KIT verze, nezbyde mi nez koupit ARF, olitat ho co to da a pak vymenit dily. Stejne uz je mam objednane :D
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od CHlustanec »

Tak jsem dostal tip, ze mozna Pelikan uvolni nejake kusy na a po vystave. bohuzel se do praglu nedostanu o vikendu :( Snad teda neco zbyde i na eshopy :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od juraj.jurej »

CHlustanec píše:Hey hola, Gama uz se ke me veze (KIT) :) ted teda vyvstava dalsi otazka. Opravdu tam staci vsude nacpat HXT900? U kitu pisou 18g serva..vim ze vaha oservu nerekne vsechno, ale tak nejak z logickeho hlediska mi prijde, ze tezsi servo bude treba odolnejsi a silnejsi. Proto se ptam jestli HXT900 steaci nebo priplati par dolacu a dat tam ty Corony s ocelovyma prevodama..dik :)

Uz se na to tesim jak maly Jarda :)

EDIT
------------------
staci tahle programovaci karta - budu potrebovat asi nastavit i brzdu motoru kvuli sklopky jestli tomu dobre rozumim, ale nevim jestli to zvladne :)

Tú kartu si kúp zíde sa do budúcna. reg.: Turnigy 40A plush :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2165__TURNIGY_Plush_40amp_Speed_Controller.html
servá: 4x : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 18_8g.html
2x: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 11sec.html
bat.: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
Ten origo motor je slabý! (nevhodný pre začiatočníka)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
vrtuľa: 11x5,5
FrSky Tandem X20
RedAce

#294 Příspěvek od RedAce »

Proc by mel byt motor slaby? Zvlast pro zacatecnika? Chapu, ze vetsina lidi ma potrebu zkouset, kam az jdou penaky vysponovat, ale takove pokusy uz tu byly. Letadlo zatleska kridly a jsi rad, kdyz nikoho nezranis a dohledas trosky. Je to vetron. A na to ten motor bohate staci. Ve vetru, ve kterem si kolega s malym warbirdem netroufne odstartovat, si Gamu hodis, vytahnes na motor do 200m a krouzis si do zblbnuti. Zacatecnik potrebuje pomale stabilni letadlo. S vykonym motorem to v lepsim pripade bude letat ryhleji (nevidim prinos pro zacatecnika) v horsim se to rozpadne (nevidim prinos pro nikoho).
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od juraj.jurej »

Začiatočník potrebuje trochu premotorovať model to mu môže veľa krát zachrániť model v nezvládnutých situáciach
to ti potvrdí každý skúsenejší modelár. Rýchlosť záleží od stúpania vrtule. môj doporučený pohon neni vôbec prehnaný. Na cca 1200g pri 2100mm roz. je to tak zhruba akurát. V Radiane Pro je výkonovo porovnatelný motor PARK 480. To je vše. Skrátka ten motor je podla mňa slabý! A lietadlo mu zatlieska krídlami aj bez motora!
FrSky Tandem X20
Joza

#296 Příspěvek od Joza »

Pod to se podepisu take. Motor urco zadny tahoun neni, zadejcha se po 150 metrech. Uz je pryc a mam tam Turnigy+11x6 karbon, pac ta vrtule to byl des bes hned zacatecnik nezacatecnik.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od TomasTR »

Joza píše:Pod to se podepisu take. Motor urco zadny tahoun neni, zadejcha se po 150 metrech. Uz je pryc a mam tam Turnigy+11x6 karbon, pac ta vrtule to byl des bes hned zacatecnik nezacatecnik.

Cože? že motor netáhne? Co jako čekáš, že to půjde kolmo k nebi? Neříkám, že je to úplně ideální motor, ale na 100% je dostačující a zvlášť pro začátečníky, kteří tomu dají čenichovku a bude po něm.
www.rctomas.webnode.cz
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od TomasTR »

RedAce píše:
TomasTR píše:Co se týče serv, tak opět, ty "originál" co tam jsou, na začátek stačí, pokud fungují, není důvod je měnit.

Samozřejmě, že není důvod je měnit, pokud fungují. Žádné komponenty není třeba měnit, pokud fungují. Problém je ten, že komponenty v setech od Pelikána nefungují dlouho. A chtít takové peníze za setové vybavení, které nevydrží ani měsíc prostě od Pelikána není fér. Zvlášť k začátečníkům, kteří si kupují první letadlo.
U Gamy je obstojný motor (na takové letadlo opravdu není záhodno dávat výkonější) a díky potřebě obsluhovat 6 serv je tam naddimenzovaný 35A regl, který by taky měl něco vydržet. Ale tím výčet "dobrých" věcí končí.

Osobně jsem nic měnit nemusel, vše funguje jak má. Co reklamace, zkoušel jsi?
www.rctomas.webnode.cz
sigi123

#299 Příspěvek od sigi123 »

Tak nevím,kterým příspěvkům věřit.Gamu jsem koupil hned jak se objevila.Lítá dobře.Motor je na termika tak akorát jak to vidím u mnoha jiných/zarytých/ větronářů.Mě se motor nazadýchal ani v těch vedrech,táhl neunavně dokud jsem na gamu viděl.Vrtule stačí,kdo nepadá,tomu vydrží a táhne dobře.Motor se zadýchat ani nemůže-budto běží nebo ne.Spíš je na vině unavená baterka.Jinak gama je můj 4 větron z asi 12 letadel za 7 let lítání,a můžu ji jen chválit.Plní přesně to na co je určená.
Joza

#300 Příspěvek od Joza »

Nic se nedeje, jen pisu sve poznatky, ja to vyhazel hned po druhym tretim litani, vy litejte dokud bude slouzit. Vse ok, kazdej ma jiny naroky, nekomu staci, ze se to plazi nahoru rok. Ze je vrule na vyhoz hned si ale vymluvit nenecham. To samy u Radiana, skoro identickej kousek. OMG takovej plastovej krap.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“