Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
warhawk
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#1276 Příspěvek od warhawk »

jeremi píše:Klidně, jen mi musíš napsat, jak se to dělá :) Mám 2GB kartu a čtečku nemám, jde jen do vysílače a ještě do foťáku. Tam jí ale nenačtu jako disk.
Já to nastavil tak, v menu Function jsem Camber dal J2, pak jsem vybral mix Camber, aktivoval ho, jako přepínač vybral J2 (aktivuji to "odspodu", takže ON/OFF mám na REV, MODE na LIN a mix zapínám hned v dolní poloze knyplu, takže po celou dráhu je na ON), flap nastavil na +100% (ale do si nastavíš tak, jak požaduješ, já to dal na zkoušku), pak vybral volný mix, ten aktivoval, jako přepínač nemám nic (--), jako master J2 a jako slave camber. Dále jsem v mixu zvilol křivku a nastavil body. Na monitoru serv to funguje.
Verzi fw mám 5.xx

To je škoda, ale rozumím, že čtečku nemáš.
Já jen nerozumím tomu, proč ten mix (camber) zapínáš přes nastavení páky. Nemá náhodou stejnou funkci nastevení "--" a následně "ON" ? Tím vlastně volím, že mix je trvale zapnut :-)
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#1277 Příspěvek od warhawk »

zdzd píše:Možná blbý dotaz, ale nemáš hokej v tom, co je master a co je aktivace mixu?

Těm dvoum rozdílu rozumím a rozumím i tomu co radil Tomashr , tedy aktivaci daného letového režimu pomocí páky plynu,ale zdá se, ze Jeremi kápl na to, jak rozchodit to, co mi se nedaří. Tedy "nakřivkovat" mix CAMBER pomocí volného mixu J2->CAMBER
Tomě zajímá proč mi to nechodí a jemu ano.

Teď mě ještě napadá vypnout butterfly (který by ale měl být přepínačem vyplý).
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1278 Příspěvek od jeremi »

To je klidně možný, že to funguje i bez zapínání toho mixu knyplem.
Už se ti to povedlo nastavit?
Jinak já zítra vezmu kartu do práce, tam čtečku někdo mít bude. Takže obsah karty mám prostě zkopírovat a pak poslat mailem jako přílohu????
zdzd

#1279 Příspěvek od zdzd »

jeremi píše:To je klidně možný, že to funguje i bez zapínání toho mixu knyplem.
Jinak já zítra vezmu kartu do práce, tam čtečku někdo mít bude. Takže obsah karty mám prostě zkopírovat a pak poslat mailem jako přílohu????

Za prvé musíš model v TX na tu kartu uložit.

Za druhé karta nepůjde v PC otevřít, bude na ní jen jeden soubor. Obsah karty musíš v PC zpracovávat pomocí Futaba File System aplikace. Tím vypreparuješ data modelu.

Stejnou utilitou pak Jirka nasrká model na kartu a z té jej načte do TX.

http://downloads.hobbico.com/software/f ... 29-FFS.zip
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#1280 Příspěvek od warhawk »

+zdzd

Díky moc, moc by mi to pomohlo. Ačkoliv se považuji za člověka nenatvrdlého a troufám si říct, že plně rozumím tomu co děláš (nastavuješ), neb je to stejná idea jako ta moje, tak mě to prostě nefunguje. Zítra na to budeme Futabisti dva (já+curly s 8FG) a pokud by byl ten soubor, tak věřím, že se doklikáme kýženého výsledku.

Samozřejmě jsem si vědom toho, že řešení od Tomashr s přepínáním letových režimů přes páku plynu je rovněž řešení, ale nedá mi spát, proč to nejde tím volným mixem :)

Díky moc a dobrou noc
8)

PS: Abych klidně spal, tak jsem právě založil nový model. Na nic jsem nešahal, jen jse založil GLIDER, 2AIL+2FLAP. Poté jsem šel do mixu "CAMBER MIX", nastavil jej trvale "ON" a pro klapky a křidélka nastavil hodnotu 90% (abych viděl něco na servomonitoru).
Následně jsem šel do "PROG. MIX", nastavil první mix, (jen linear), master je "J2", slave je "CAMB". Opěť ani po hrátkách s "LINK" mi J2 neovlivní klapky ani křidélka. :roll: , Jen mi ovlivní kanál 9, kde je nastaven defaultně "CAMB".

Mě ta futaba nemá ráda, zato že se kamarádím s Jyrrym :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1281 Příspěvek od jyrry »

warhawk píše:..............
Mě ta futaba nemá ráda, .....

no, vidis to ....
Obrázek
jyrry.webnode.cz
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1282 Příspěvek od jeremi »

warhawk píše:

Díky moc, moc by mi to pomohlo. Ačkoliv se považuji za člověka nenatvrdlého a troufám si říct, že plně rozumím tomu co děláš (nastavuješ), neb je to stejná idea jako ta moje, tak mě to prostě nefunguje. Zítra na to budeme Futabisti dva (já+curly s 8FG) a pokud by byl ten soubor, tak věřím, že se doklikáme kýženého výsledku.

Tak jsem ti to poslal na mail, uvedený v profilu na DF Mojehobby. Snad ti to bude fungovavt a je to to, co požaduješ :)
Pak mi dej vědět
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#1283 Příspěvek od warhawk »

Díky, absolutně jsem se k tomu nedostal, vzheldem k ostatním povinnostem, jen jsem stáhnul soubor. Viděl jsem jen tvůj komentář, že se hýbou jen klapky, že křidélka musím dodělat sám. To je zřejmě to, co mi nepomůže.

Aniž bych to viděl (teď filozofuji) tak mixuješ do klapek a tam vše funguje (i u mě). Pokud použiješ stejný princip do křidélek, budou chodit proti sobě (ověřeno).
Ale jak jsem řekl, kouknu na to doma. :wink:
Jenda_84

#1284 Příspěvek od Jenda_84 »

Mám dotaz ohledně mechanické spolehlivosti a výdrže 8FG.
V tomto vláknu ji někdo chce dát do servisu kvůli trimům, které po necelých dvou letech začaly nějak zlobit. Vzhledem k tomu, že uvažuji o koupi, tak mě tahle informace dost zarazila, protože počítám, že rádio v téhle cenové kategorii bude bez větších problémů fungovat minimálně deset let.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1285 Příspěvek od Milan Nes »

moje 8 ka ma asi 5 let stari (uplne prvni jeste verze softu 1.00)
nevykazuje zadne vady vzhledem k uzivani mimo poskrabaneho displaye :)
to se ale nepovedlo mne :(

asi malo trimuju :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1286 Příspěvek od OPR »

Milan Nes píše:moje 8 ka ma asi 5 let stari (uplne prvni jeste verze softu 1.00)
.....

No, dneska je první duben? Že jsem si nevšiml. :D Srandisto.
Přílohy
02
02
01
01
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1287 Příspěvek od Milan Nes »

nevim, kupoval sem ji pred dvema lety z druhe ruky a pak rikal ze ji ma uz dva roky ... nejak vic sem po tom nepatral ... mi chces rici ze sem i musel kupovat novejsi ? tim lip tak to pardon :)
SOVA is YouR CO-pilot

arda1
Kontaktovat uživatele:

#1288 Příspěvek od arda1 »

Byla to novinka někdy v půli roku 2009-Radek
ICQ 638556901
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1289 Příspěvek od Milan Nes »

tak to se omlouvam, takze jenom 3 roky stara, tak to je fajn, to mi ji prodal vlastne novou :-d
SOVA is YouR CO-pilot

OPR
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od OPR »

Milan Nes píše:tak to se omlouvam, takze jenom 3 roky stara, tak to je fajn, to mi ji prodal vlastne novou :-d

No, já si o tom myslím své.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“