Zlet obrích modelov FM Bahno 4.-5.augusta 2012

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Zlet obrích modelov FM Bahno 4.-5.augusta 2012

#1 Příspěvek od robotmz »

Dnes sme boli s kolegom pozrieť.
Super akcia, super éra, super piloti, veľká poklona.
Chodíme už 5 rokov vždy v nedeľu, ale so sobotou sa to nedá porovnať, v sobotu je to lepšie. Počasie parádne.
Zopár fotiek a krátkych videí:
http://robotmz.rajce.idnes.cz/2012-08-4 ... v_FM_Bahno
Kto má možnosť ísť, zajtra má ešte šancu.
varok

Re: Zlet obrích modelov FM Bahno 4.-5.augusta 2012

#2 Příspěvek od varok »

Já jsem dnes byl se segrou taky a super. Nebyl jsem až do konce, jeli jsme kolem 13. hodiny zpět, ale viděl jsem toho docela hodně. Byl jsem poprvé a neskutečný zážitek. Docela pěkně organizované až na nějaké drobnosti, pěkné modely.
robotmz

#3 Příspěvek od robotmz »

Škoda že ste nepočkali na tú simuláciu 1. svetovej vojny, parádny zážitok, keď som to videl prvýkrát, nádhera.
Síce predtým im tam trochu blblo audio, ale najskôr to dali do poriadku a až potom to začalo.
Na môj vkus by tam mohli aspoň nejakú tu výbušku pustiť pre väčší efekt, ale však zase nechce každý ohluchnúť :lol: :lol: :lol:
Ak pôjdeš na budúci rok, nenechaj si to ujsť, stojí to za to.
My vždy ideme domov až potom, dnes sme akurát nečakali na boj o pálenicu čo je tiež parádna paródia, trochu sme sa ponáhľali....
Išli sme odtiaľ asi pred druhou.... super akcia, ak dožijem, na budúci rok idem v sobotu...
Akurát bola uzávierka na starej ceste Třinec-Frýdek, tak sme išli cez Tešín a naspäť som to prehnal cez môj obľúbený Klokočov...
varok

#4 Příspěvek od varok »

Já jsem z havířova a tam taky dost kopou, ale dá se to. Jednu válku jsem viděl kolem 11. hodiny, ale to tam bylo pár polystyrénových elektroletů, pár petard a nic moc. Ale dalo se to. Tohle mě zase tak moc nebere. Mě se líbily ty klasické letadla, některé akrobaty. Ten kluk z třince s akrobatem žluto modrým co létal těsně nad zemí. To bylo super. I ta Citabria byla pěkná, líbilo se mi tam ale více letadel. Super akce. Jestli bude i příští rok, asi pojedu zase.
robotmz

#5 Příspěvek od robotmz »

Ten "vlasáč" s tým JAK55-om bol parádny, miestami som myslel či nezavadí zadnou ostruhou o zem a nepoloží to /minulý rok sa to jednému pilotovi stalo/. A dobrý bol potom aj ten postarší pán čo lietal peknú akrobaciu takú "vyšperkovanú" ale vo väčšej výške.
Možno si videl nejakú "ukážku" tej bitky o pálenicu. Toto čo myslím ja je trochu "serióznejšie".

Ale čisto ten JAK-55 lietal by som povedal takú "agresívnejšiu" akrobaciu, páčilo sa mi to, a ten zvuk, veľkosť éra, farebné kombinácie na ňom, fantázia, poklona.....

PS: toto je ten borec /žlto-čierny/ http://img12.rajce.idnes.cz/d1202/6/684 ... MG0384.jpg
varok

#6 Příspěvek od varok »

Ano, to je ono. Zdálo se mi, že je to spíše tmavě modrá než černá, ale to je jedno.
Jeden chlápek to tam ale rozbil. Typ letadla už nevím, ale taky to bylo žluto černé. Liskl s tím o zem a ulomil jednu podvozkovou nohu s kolem.
TAZmania

#7 Příspěvek od TAZmania »

Těch havárií bylo víc, šak ta simulace 1 světové, skoro polovina letadel přistála s poškozením podvozku, nebo hore kolečky...
robotmz

#8 Příspěvek od robotmz »

Tie lietadlá vzhľadom na predlohy musia mať tak nešťastne riešené tie podvozky že sú vysoké a kolesá blízko seba. To musí byť umenie a šťastie aby sa neprevrátili, zvlášť keď nie je úplné bezvetrie.
PS: všimol som si že niektoré dvojplošníky išli na pristátie s už zastavenou vrtuľou, to im normálne došlo už palivo, alebo zastavil pilot úplne motor?
varok

#9 Příspěvek od varok »

Škoda že tam nemáte i video, jak letěla ta citabria, to se mi moc líbilo.
robotmz

#10 Příspěvek od robotmz »

Ja som tento rok ani moc nefotil, len tak aby sa nepovedalo....
Inokedy som toho nafotil a nakameroval ďaleko viac... Videá som ani nejak netriedil, preto sú tam aj tie krátke nepodarky...
LV
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od LV »

robotmz píše:Tie lietadlá vzhľadom na predlohy musia mať tak nešťastne riešené tie podvozky že sú vysoké a kolesá blízko seba. To musí byť umenie a šťastie aby sa neprevrátili, zvlášť keď nie je úplné bezvetrie.
PS: všimol som si že niektoré dvojplošníky išli na pristátie s už zastavenou vrtuľou, to im normálne došlo už palivo, alebo zastavil pilot úplne motor?

Tie lietadla maju podvozky riesene dobre. Aj sirka je OK. To len vcera bol den blbec. Bola to iba zhoda nahod. Ja som to prekotil prvy krat zhruba po roku. Predojil som to.
A k tomu palivu. Nikomu nedoslo a vypnutie bolo zamerne...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TERAZKY »

[quote[/quote]
Tie lietadla maju podvozky riesene dobre. Aj sirka je OK. To len vcera bol den blbec. Bola to iba zhoda nahod. Ja som to prekotil prvy krat zhruba po roku. Predojil som to.
A k tomu palivu. Nikomu nedoslo a vypnutie bolo zamerne...[/quote]

LV a čo to máš za plachťáka :?: :wink: Motor sa vypína iba dve - tri sekúndy pred dosadnutím aby sa znížilo riziko zlomenia vrtule nie :?:

Robím si len srandu...

Inak ten cirkus je paráda.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
varok

#13 Příspěvek od varok »

robotmz: vy máte z té akce i nějaké delší videa? A nemáte tam prosím i let té Citabrie ze začátku, nebo jak tahala ta Moravia ty větroně?
robotmz

#14 Příspěvek od robotmz »

všetky videá som uverejnil okrem jedného /42sekundového - to je ďalšia akrobacia toho žltého akrobata/, okrem toho už nič nemám. je to kamerované kompaktom.
varok

#15 Příspěvek od varok »

Aha, já myslel, jestli němáte ještě jiné. I tak děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Minulé“