Přechod z Blade mCX na mSR

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jandik

Přechod z Blade mCX na mSR

#1 Příspěvek od Jandik »

Zdravím, nějakou dobu jsem si hrál s vrtulníčkem Blade mCX a dnes pořídil Blade mSR. Mám se odvážit první let bez tréninku na simulátoru? Dá se to zvládnout nebo je téměř jisté, že ho rozbiju? Díky za rady.
dudaj

Re: Přechod z Blade mCX na mSR

#2 Příspěvek od dudaj »

Pokud mluvíš o mSR a ne o mSR X tak bych se určitě nebál.
Je ve visu velice stabilní. Při létání se chová jako závaží na jeřábu takže se musí u létání předvídat, ale visení je v poho. :)
sumik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sumik »

Také jsem takto začínal. Je to celkem vpohodě. Doporučuji jít na travnatou louku s bezvětřím a půjde to samo. Je pravda, že je to o malinko hbitější vrtulníček ale dá se to dostat do ruky.
Padal jsem s ním několikrát, ale vždy na louce ...zkrátka do měkého.

Ještě malý dodatek, objednal jsem si minulé léto aku 130mAh z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10980 za pár korun a jsem s nimi naprosto spokojený !! Vydrží asi 10 minut letu.
Tak letu zdar :) .
Jandik

#4 Příspěvek od Jandik »

Díky moc za odpovědi.
Ještě mám jeden dotaz, mám vysílačku Spektrum DX6i, mám na ní nastavit mód pro letadlo nebo pro vrtulník?
vylizplech

#5 Příspěvek od vylizplech »

Pro vrtulník,nebo ti msr připadá jako letadlo? :)
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Jandik

#6 Příspěvek od Jandik »

To samozrejme ne :-) Myslel jsem, jestli to mSR neni spise z kategorie temer hracek a ty moznosti a funkce pro vrtulniky nevyuziva. Treba Blade mCX mam nastavene jako letadlo.
corona

#7 Příspěvek od corona »

Jandik píše:To samozrejme ne :-) Myslel jsem, jestli to mSR neni spise z kategorie temer hracek a ty moznosti a funkce pro vrtulniky nevyuziva. Treba Blade mCX mam nastavene jako letadlo.

Pak by ovšem musel fungovat na stejnou konfiguraci i mSR.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fenius »

Tak ako si dopadol? :)
Jandik

#9 Příspěvek od Jandik »

Zkoušel jsem vrtulníček doma v obýváku, ale nedalo se. Není vytrimovaný a stále někam utíká, takže kvůli málu místa odložím pořádné testování na zítra na zasedačku u nás ve firmě. Zatím jsem dal pár kraťounkých skoků.
Je to docela mrštná mrška, oproti mCX.
corona

#10 Příspěvek od corona »

Jandik píše:... nedalo se. Není vytrimovaný a stále někam utíká, .....
.....protože to není koax mCX.
Jandik

#11 Příspěvek od Jandik »

Teď jsem si z inetu stáhnul parametry nastavení pro Spektrum DX6i, tak to trochu poladím a uvidíme zítra.

Ale podle toho, co mi psali ostatní, tak vis na místě by měl být v pohodě a měl by se dát vytrimovat. Zatím jsem nic víc od toho něchtěl, ale bál jsem se, že ho rozmlátím na tak malém prostoru.
Jandik

#12 Příspěvek od Jandik »

Tak mě to tak nadchlo, že jsem si pořídil rovnou i Blade SR :-)
Samozřejmě až na pozdější létání. Snad jsem neudělal chybu, ale nemohl jsem odolat a cena se mi zdála příznivá.
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Cadfael »

Blade SR - držím ti palce, ať kápneš na dobrý kousek. Já mu taky kdysi podlehl, ale bylo to něco strašného - nepodařilo se mi odstranit cukání ocasu ani nastavením gyra, ani vším možným, co jsem našel na netu, včetně zaklínání a magie. Prokázal mi jedinou službu - párkrát jsem ho zvedl do vzduchu, překonal strach z takového velkého vrtulníku (jak mi tehdy připadal), a pak ho díky bohu syn poslal rypákem do země a rozmlátil ho na maděru. Koupili jsme si Rexe 450 ProV2 s 3GX, a skončila flustrace. Je fakt, že když jsme začínali s maličkými mSR, mSRX, mCPX.. tak nás to ohromně bavilo a na konstatování každého tady na fóru na jakékoli téma "vykašli se na to a kup si Rexe" jsem byl docela alergický, protože takové velké potvory jsem se opravdu bál, a hlavně jsem si chtěl lítat doma v pokoji a na zahradě. Jenže jak si tohle člověk užije a vychutná, zatouží po něčem větším, a pak ten Rex je jiná liga - opravdu dělá, co člověk chce, necuká, dá se s ním lítat ve větru, prostě pohádka...Mě SR strašně zklamal a flustroval, ale co jsem viděl na videích, někomu lítá pěkně. Nedokázal ho seřídit ani velmi zkušený vrtulníkář, takže u něho opravdu záleží, na jaký kápneš kus. Držím palce. Ale tím Rexem nechci říct, že malé mSRx, mCPX a 130X nejsou skvělé na doma a zahradu, lítám je všechny a mám je rád taky. Chce to jen ze začátku víc místa, aby než je člověk dostane do ruky je neomlel o zeď, a pak je to bez problémů.
Jandik

#14 Příspěvek od Jandik »

Díky za vyčerpávající popis Tvých zkušeností, snad budu mít větší štěstí.

Je to tento http://aukro.cz/rc-vrtulnik-blade-sr-ve ... 30490.html
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“