Přechod z Blade mCX na mSR
Přechod z Blade mCX na mSR
Zdravím, nějakou dobu jsem si hrál s vrtulníčkem Blade mCX a dnes pořídil Blade mSR. Mám se odvážit první let bez tréninku na simulátoru? Dá se to zvládnout nebo je téměř jisté, že ho rozbiju? Díky za rady.
Re: Přechod z Blade mCX na mSR
Pokud mluvíš o mSR a ne o mSR X tak bych se určitě nebál.
Je ve visu velice stabilní. Při létání se chová jako závaží na jeřábu takže se musí u létání předvídat, ale visení je v poho.
Je ve visu velice stabilní. Při létání se chová jako závaží na jeřábu takže se musí u létání předvídat, ale visení je v poho.
Také jsem takto začínal. Je to celkem vpohodě. Doporučuji jít na travnatou louku s bezvětřím a půjde to samo. Je pravda, že je to o malinko hbitější vrtulníček ale dá se to dostat do ruky.
Padal jsem s ním několikrát, ale vždy na louce ...zkrátka do měkého.
Ještě malý dodatek, objednal jsem si minulé léto aku 130mAh z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10980 za pár korun a jsem s nimi naprosto spokojený !! Vydrží asi 10 minut letu.
Tak letu zdar
.
Padal jsem s ním několikrát, ale vždy na louce ...zkrátka do měkého.
Ještě malý dodatek, objednal jsem si minulé léto aku 130mAh z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10980 za pár korun a jsem s nimi naprosto spokojený !! Vydrží asi 10 minut letu.
Tak letu zdar
Díky moc za odpovědi.
Ještě mám jeden dotaz, mám vysílačku Spektrum DX6i, mám na ní nastavit mód pro letadlo nebo pro vrtulník?
Ještě mám jeden dotaz, mám vysílačku Spektrum DX6i, mám na ní nastavit mód pro letadlo nebo pro vrtulník?
- vylizplech
Pro vrtulník,nebo ti msr připadá jako letadlo? 
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
To samozrejme ne
Myslel jsem, jestli to mSR neni spise z kategorie temer hracek a ty moznosti a funkce pro vrtulniky nevyuziva. Treba Blade mCX mam nastavene jako letadlo.
Jandik píše:To samozrejme neMyslel jsem, jestli to mSR neni spise z kategorie temer hracek a ty moznosti a funkce pro vrtulniky nevyuziva. Treba Blade mCX mam nastavene jako letadlo.
Pak by ovšem musel fungovat na stejnou konfiguraci i mSR.
Tak ako si dopadol? 
Zkoušel jsem vrtulníček doma v obýváku, ale nedalo se. Není vytrimovaný a stále někam utíká, takže kvůli málu místa odložím pořádné testování na zítra na zasedačku u nás ve firmě. Zatím jsem dal pár kraťounkých skoků.
Je to docela mrštná mrška, oproti mCX.
Je to docela mrštná mrška, oproti mCX.
.....protože to není koax mCX.Jandik píše:... nedalo se. Není vytrimovaný a stále někam utíká, .....
Teď jsem si z inetu stáhnul parametry nastavení pro Spektrum DX6i, tak to trochu poladím a uvidíme zítra.
Ale podle toho, co mi psali ostatní, tak vis na místě by měl být v pohodě a měl by se dát vytrimovat. Zatím jsem nic víc od toho něchtěl, ale bál jsem se, že ho rozmlátím na tak malém prostoru.
Ale podle toho, co mi psali ostatní, tak vis na místě by měl být v pohodě a měl by se dát vytrimovat. Zatím jsem nic víc od toho něchtěl, ale bál jsem se, že ho rozmlátím na tak malém prostoru.
Tak mě to tak nadchlo, že jsem si pořídil rovnou i Blade SR 
Samozřejmě až na pozdější létání. Snad jsem neudělal chybu, ale nemohl jsem odolat a cena se mi zdála příznivá.
Samozřejmě až na pozdější létání. Snad jsem neudělal chybu, ale nemohl jsem odolat a cena se mi zdála příznivá.
Blade SR - držím ti palce, ať kápneš na dobrý kousek. Já mu taky kdysi podlehl, ale bylo to něco strašného - nepodařilo se mi odstranit cukání ocasu ani nastavením gyra, ani vším možným, co jsem našel na netu, včetně zaklínání a magie. Prokázal mi jedinou službu - párkrát jsem ho zvedl do vzduchu, překonal strach z takového velkého vrtulníku (jak mi tehdy připadal), a pak ho díky bohu syn poslal rypákem do země a rozmlátil ho na maděru. Koupili jsme si Rexe 450 ProV2 s 3GX, a skončila flustrace. Je fakt, že když jsme začínali s maličkými mSR, mSRX, mCPX.. tak nás to ohromně bavilo a na konstatování každého tady na fóru na jakékoli téma "vykašli se na to a kup si Rexe" jsem byl docela alergický, protože takové velké potvory jsem se opravdu bál, a hlavně jsem si chtěl lítat doma v pokoji a na zahradě. Jenže jak si tohle člověk užije a vychutná, zatouží po něčem větším, a pak ten Rex je jiná liga - opravdu dělá, co člověk chce, necuká, dá se s ním lítat ve větru, prostě pohádka...Mě SR strašně zklamal a flustroval, ale co jsem viděl na videích, někomu lítá pěkně. Nedokázal ho seřídit ani velmi zkušený vrtulníkář, takže u něho opravdu záleží, na jaký kápneš kus. Držím palce. Ale tím Rexem nechci říct, že malé mSRx, mCPX a 130X nejsou skvělé na doma a zahradu, lítám je všechny a mám je rád taky. Chce to jen ze začátku víc místa, aby než je člověk dostane do ruky je neomlel o zeď, a pak je to bez problémů.
Díky za vyčerpávající popis Tvých zkušeností, snad budu mít větší štěstí.
Je to tento http://aukro.cz/rc-vrtulnik-blade-sr-ve ... 30490.html
Je to tento http://aukro.cz/rc-vrtulnik-blade-sr-ve ... 30490.html