SingPost alias SpeedPost, zpoždění zásilek
Re: SingPost alias SpeedPost, zpoždění zásilek
Mimochodem tyto problémy jsou způsobeny patrně tím, že se postupně po světe začínají praktikovat nové mezinárodní předpisy týkající se přepravy lithiových baterií a článků, a to včetně lipolek. Jen pro zajímavost pár základních údajů, které naznačují co prodejce lipolek do budoucna čeká. Tyto nové předpisy vstupují povinně v platnost od 1. ledna 2013, ale některé země už je mohou praktikovat s předstihem nyní.
1. Každá letecky dopravovaná lipolka nebo článek musí mít příslušný mezinárodní atest.
2. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu lipolku nebo článek bez ohledu na kapacitu i hmotnost musí být balík povinně označen štítkem pro manipulaci s lithiovými bateriemi a k zásilce musí být přiložen bezpečnostní list pro danou lipolku nebo článek.
Štítek pro manipulaci s lithiovými bateriemi na větší balíky
Štítek pro manipulaci s lithiovými bateriemi na menší balíky
3. Pokud se jedná o samotné lipolky (tj. neumístěné uvnitř zařízení nebo nepřibalené k zařízení do něhož patří) nebo pokud jde o samostatné lipol články přičemž celková hmotnost lipolek nebo článků v balíku přesahuje 2,5 Kg pak musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží".
4. Pokud se jedná o samotné lipolky nebo lipol články bez ohledu na celkovou hmotnost v balíku přičemž jejich celková kapacita v balíku přesahuje 2,7Wh a obsahuje-li současně balík více než dvě lipolky nebo více než 8 samostatných článků pak musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží".
5. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu samostatnou lipolku jejíž kapacita přesahuje 100Wh nebo minimálně jeden lipol článek jehož kapacita přesahuje 20Wh musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží", lipolka nebo článek musí být zabalena ve speciálním předpisy definovaném obalu opatřeném štítkem UN3480 a k zásilce musí být přiložena dokumentace k zásilce s nebezpečným zbožím.
6. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu lipolku umístěnou uvnitř zařízení nebo přibalenou k zařízení do něhož je určena a celková hmotnost takových lipolek v zásilce je větší než 5 Kg musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží", musí být zabalena ve speciálním předpisy definovaném obalu se štítkem UN3480 a k zásilce musí být přiložena dokumentace k zásilce s nebezpečným zbožím.
Výpočet kapacity ve Wh se pro tyto účely provádí podle následujícího vzorce.
Cj - výrobcem definovaná jmenovitá kapacita (Ah)
Uj - výrobcem definované jmenovité napětí (V)
Wh = Uj * Cj
Příklad výpočtu pro lipolku 6S 5000 mAh
22,2 * 5 = 111Wh
1. Každá letecky dopravovaná lipolka nebo článek musí mít příslušný mezinárodní atest.
2. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu lipolku nebo článek bez ohledu na kapacitu i hmotnost musí být balík povinně označen štítkem pro manipulaci s lithiovými bateriemi a k zásilce musí být přiložen bezpečnostní list pro danou lipolku nebo článek.
Štítek pro manipulaci s lithiovými bateriemi na větší balíky
Štítek pro manipulaci s lithiovými bateriemi na menší balíky
3. Pokud se jedná o samotné lipolky (tj. neumístěné uvnitř zařízení nebo nepřibalené k zařízení do něhož patří) nebo pokud jde o samostatné lipol články přičemž celková hmotnost lipolek nebo článků v balíku přesahuje 2,5 Kg pak musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží".
4. Pokud se jedná o samotné lipolky nebo lipol články bez ohledu na celkovou hmotnost v balíku přičemž jejich celková kapacita v balíku přesahuje 2,7Wh a obsahuje-li současně balík více než dvě lipolky nebo více než 8 samostatných článků pak musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží".
5. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu samostatnou lipolku jejíž kapacita přesahuje 100Wh nebo minimálně jeden lipol článek jehož kapacita přesahuje 20Wh musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží", lipolka nebo článek musí být zabalena ve speciálním předpisy definovaném obalu opatřeném štítkem UN3480 a k zásilce musí být přiložena dokumentace k zásilce s nebezpečným zbožím.
6. Pokud zásilka obsahuje minimálně jednu lipolku umístěnou uvnitř zařízení nebo přibalenou k zařízení do něhož je určena a celková hmotnost takových lipolek v zásilce je větší než 5 Kg musí být zásilka dopravována jako zásilka obsahující "nebezpečné zboží", musí být zabalena ve speciálním předpisy definovaném obalu se štítkem UN3480 a k zásilce musí být přiložena dokumentace k zásilce s nebezpečným zbožím.
Výpočet kapacity ve Wh se pro tyto účely provádí podle následujícího vzorce.
Cj - výrobcem definovaná jmenovitá kapacita (Ah)
Uj - výrobcem definované jmenovité napětí (V)
Wh = Uj * Cj
Příklad výpočtu pro lipolku 6S 5000 mAh
22,2 * 5 = 111Wh
-
Pretorien.cz
thepavuk píše:Neříkám že by paypal nikdy nepomohl. jen že v době kdy je to takový kolos dá spíše přednost HK před nějakým malým čecháčkem, pokud ho samotného nebudou svazovat nějaké pravidla např. 45D. Prostě myslím, že když půjde o šedou zónu tak se přikloní k hk. Biznis je biznis.
To samé si myslím o hk. když nebudou muset, nevyhoví. Četl jsem už o nich dost. Nákup z číny jsem bral vždycky jako loterii. Vsadit a doufat že to výjde. Jenže tentokrát nejde o 25 ale 200$ a to naštve.
Zákazník je důležitý jen v okamžiku kdy provádí bankovní převod. Pro takové společnosti které mají tisíce zákazníků jsou jedinci odpočitatelné položky.
Každopádně ponaučení zní: v okamžiku nákupu nastavit minutku na 57600 minut.
... a toto byl závěrečný povzdech nad situací. Zanadával jsem si, postěžoval a je čas jít dál. Teď už je to v rukou vyšší moci, kostky jsou vrženy.
No vidis a me jde o 710 USD...a jako loterii jsem to v planu nemel.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
dve baterky a uz se to dopravuje jak vagon glycerinu? no poteskoste, to cekaji vyrobce notebooku a v podstate cehokoliv na baterky radosti..
Jeste male zjisteni, dal jsem si do kosiku takove pekne 3ks ZIPPY Compact 4000mAh 3S 25C Lipo Pack a jako ze udelam objednavku a svete div se napsalo to ze zasilka obsahuje Lipo 12000mAh a nabidlo
Způsob dopravy
CZECH REPUBLIC
150x45x63mm 927g
International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $17.95
EMS Express (CZECH Rp) 0g - 999g $66.57
SCS Express to Czech (MAX 1kg) $44.29
prosim povsimete si toho
budto omyl nebo rozsirena smlouva o zasilani lipo
Způsob dopravy
CZECH REPUBLIC
150x45x63mm 927g
EMS Express (CZECH Rp) 0g - 999g $66.57
SCS Express to Czech (MAX 1kg) $44.29
prosim povsimete si toho
budto omyl nebo rozsirena smlouva o zasilani lipo
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Myslím, že to souvisí s celkovou váhou balíku (současná hranice je 2 Kg, ale tohle je ještě podle starých předpisů).
Jakmile je hmotnost balíku 2 kg a více a obsahuje byť jedinou lipolku tak je nyní v nabídce jen Express EMS a SCS.
Jakmile je hmotnost balíku nižší než 2 kg a i když jsou v něm třeba je samé lipolky tak bude v nabídce i NeExpress služba.
Stačí si dát do košíku třeba model viz tento odkaz a k němu jednu jedinou lipolku 3000mAh 3S viz tento odkaz a při dokončování objednávky jsou v nabídce pouze Express služby EMS a SCS. Jakmile ovšem objednávku rozdělíš na dva samostatné balíky tj. jeden s modelem a jeden s lipolkou tak už je u každého při dokončování v nabídce i NeExpress služba.
Jakmile je hmotnost balíku 2 kg a více a obsahuje byť jedinou lipolku tak je nyní v nabídce jen Express EMS a SCS.
Jakmile je hmotnost balíku nižší než 2 kg a i když jsou v něm třeba je samé lipolky tak bude v nabídce i NeExpress služba.
Stačí si dát do košíku třeba model viz tento odkaz a k němu jednu jedinou lipolku 3000mAh 3S viz tento odkaz a při dokončování objednávky jsou v nabídce pouze Express služby EMS a SCS. Jakmile ovšem objednávku rozdělíš na dva samostatné balíky tj. jeden s modelem a jeden s lipolkou tak už je u každého při dokončování v nabídce i NeExpress služba.
Ale to nebyvalo, na to jsem se extra ptal na HK kdyz jsem pred mesicem objednaval lipo ze nemuzu zvolit ekonomockou varianu a bylo me receno ze jen Express a signpost ale jak jsme reslili ty baliky reli me ze international vlastne pujde tim Swiss post
Jan Janekx Urbanek
janekx píše:Ale to nebyvalo, na to jsem se extra ptal na HK kdyz jsem pred mesicem objednaval lipo ze nemuzu zvolit ekonomockou variantu a bylo me receno ze jen Express a signpost ale jak jsme reslili ty baliky rekli me ze international vlastne pujde tim Swiss post
Ten limit 2 kg platil i v minulosti. Pokud byl balík pod 2 kg a obsahoval lipolky tak se v minulosti dala zvolit NeExpress služba Air Parcel. Pro balíky s lipolkama nad 2 kg tam tehdy byla v nabídce kromě Express služeb navíc NeExpress služba SwissPost což byla ona ekonomická varianta. SwissPost dopravovala i těžší balíky s lipolkama nad 2 kg (SingPost ještě tehdy v nabídce HobbyKingu vůbec nebyla). Sám jsem díky jedné takové objednávce v minulosti čekal skoro měsíc na doručení jelikož to tehdy chodilo přes SwissPost zpomaleně akorát to nebylo tak v háji jako to teď dopadlo se SingPost. Dnes už v nabídce poštovného není ani SingPost ani SwissPost a tak už je při překročení limitu 2 kg na balík pokud balík obsahuje lipolku v nabídce jen EMS a SCS.
Swiss post neni v nabidce ale vyberem International registered airmail to poslou pres swiss post vis ma komunikace s HK na konci
viewtopic.php?f=112&t=51365&start=30#p856207
Jan Janekx Urbanek
janekx píše:Swiss post neni v nabidce ale vyberem International registered airmail to poslou pres swiss post vis ma komunikace s HK na konci
Dříve tam byla v nabídce přímo Swiss post a šlo to zvolit i pro balíky s lipolkama nad 2 kg. Teď je tam International registered airmail jen pokud je balík s lipolkama pod 2 kg.
Nicméně odhaduji, že to HobbyKing s rozšířením nových předpisů k dopravě lipolek nejspíš krouhne ještě víc.
Právě mi přišla odpověď z PayPalu, ve zkratce:
- nemůžeme situaci řešit protože je to po limitu 45 dní.
- přesto otevřete stížnost na PayPalu, nebude řešena, ale přibude na seznam stížností na profilu HK u PP a možná to přiměje HK aby zaplatil.
- příště si hlídejte 45 denní limit.
Takže založím další stížnost.
edit: kuba78 podemnou.
Oni asi ten katalog posílají zákazníkům v očekávání. Sám přemýšlím jestli nezajít za nějakou cikánkou aby z něj udělala woodo panenku nebo tak něco.
- přesto otevřete stížnost na PayPalu, nebude řešena, ale přibude na seznam stížností na profilu HK u PP a možná to přiměje HK aby zaplatil.
edit: kuba78 podemnou.
Oni asi ten katalog posílají zákazníkům v očekávání. Sám přemýšlím jestli nezajít za nějakou cikánkou aby z něj udělala woodo panenku nebo tak něco.
Naposledy upravil(a) thepavuk dne pát 14.09.2012 14:56, celkem upraveno 1 x.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
to me mrzi panove ze jste to prosvihli a paypal vam nepomuze, ale myslim ze HK si nedovoli vam nevratit penize - pokud by se o internetovem obchode ktery je zalozeny na posilani penez predem rozkriklo ze krade a podvadi, tak to muze zabalit - takove zpravy se siri po internetu a forech rychlosti temer babskych klevet (tedy neco mezi lehce podsvetelnou az warp 9,9). Jen to proste bude nejakou chvili trvat nez je dostanete a dusledne trvejte na vraceni komplet, vcetne postovneho.
budiz to varovanim pro vsechny, nedat na to co pise HK a dusledne trvat na vyreseni do 45 dnu - viz moje komunikace kterou sem zde zverejnoval, ja sem je porad varoval, porad jim daval ultimata a snazil se s nimi komunikovat a otevrel sem dispute az na posledni chvili, 44ty den.
priste se na ne s takovou komunikaci vyseru, napisu zdvorily mail kde je kurva zasilka, pokud odpovi svoji obvyklou litanii "nevime ale do pul roku mozna zjistime" oteviram okamzite paypal dispute den pote co vyprsi limit pro poslani (zalezi na tom co pisou na popisu posilaci sluzby - paty, desaty, dvacaty den).
Drondys, myslim zes moderatorem - mozna by stalo za to umistit nejake varovani nebo zvyraznene vlakno se souhrnem techto problemu a jak se jich vyvarovat. at to vidi vsichni ostatni kteri si chteji neco z HK objednat.
a mimochodem, dneska sem prijel po par dnech zas do prace a v poste sem mel take katalog HK.. ja se jim holt vyplatim.
budiz to varovanim pro vsechny, nedat na to co pise HK a dusledne trvat na vyreseni do 45 dnu - viz moje komunikace kterou sem zde zverejnoval, ja sem je porad varoval, porad jim daval ultimata a snazil se s nimi komunikovat a otevrel sem dispute az na posledni chvili, 44ty den.
priste se na ne s takovou komunikaci vyseru, napisu zdvorily mail kde je kurva zasilka, pokud odpovi svoji obvyklou litanii "nevime ale do pul roku mozna zjistime" oteviram okamzite paypal dispute den pote co vyprsi limit pro poslani (zalezi na tom co pisou na popisu posilaci sluzby - paty, desaty, dvacaty den).
Drondys, myslim zes moderatorem - mozna by stalo za to umistit nejake varovani nebo zvyraznene vlakno se souhrnem techto problemu a jak se jich vyvarovat. at to vidi vsichni ostatni kteri si chteji neco z HK objednat.
a mimochodem, dneska sem prijel po par dnech zas do prace a v poste sem mel take katalog HK.. ja se jim holt vyplatim.
thepavuk píše:Právě mi přišla odpověď z PayPalu, ve zkratce:
Jediné co v této situaci ještě mohu doporučit je nějakou dobu zkusit vehementně a opakovaně otravovat SingPost ohledně toho v jakém stavu je šetření a vyžádat si od nich k té zásilce elektronickou kopii vyjádření konkrétního celního úřadu, který zásilku údajně zadržel a vrátil a pak si to ověřit u příslušného celního úřadu. Tímto způsobem se můžete dozvědět další podstatné příčiny zadržení a vrácení zásilky jak už jsem zmínil dříve např. chybné označení zásilky apod., a to by pak mohlo mít vliv na případnou refundaci celé částky i s poštovným.
Kuba78 píše:Drondys, myslim zes moderatorem - mozna by stalo za to umistit nejake varovani nebo zvyraznene vlakno se souhrnem techto problemu a jak se jich vyvarovat. at to vidi vsichni ostatni kteri si chteji neco z HK objednat.
Už jsem to udělal viz tento odkaz na nové téma, které jsem k tomu založil a pojal jsem to jako obecné upozornění tj. nejen pro tyto případy z HobbyKingu i když jsem je tam zmínil jako příklad a dal jsem tam i odkaz na toto téma.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Drondys, diky moc za to ze se o vse tak staras a poskytujes sofistikovane odpovedi - myslim zes idealnim kandidatem na ministra post a spoju 
Díky tomuto topic jsem zjistil, že žádat o refundaci s podporou paypal lze do 45dnů, děkuji 
Nedávno jsem zjistil, že moje drobná objednávka z ebay pořád nejde (cca 38 dnů) psal jsem prodejci a ten , že mám zkontrolovat naši poštu atd a ať chvíli počkám, mají napsáno, že po 40dnech refundují. čtyřicátý den jsem mu napsal, že nic nedošlo. Zase standarní odpověď, já že chci refundovat, on jestli má poslat zboží znova (fikané). 42den otvíram dispute na paypal, 43 den došel email, že dispute je automaticy uzavřeno z důvodu refundace.
Díky Vám a díky paypalu
Šlo o pár drobných ($15) ale jde o princip.
Pro kuba78 asi to víš, ale pokud peníze vrátí dispute se uzavře automaticky, takže není důvod uzavírat.
Kuba78 píše:tak prisel mail z HK, pokracovani mailove komunikace kterou sem dal o dve stranky drive.. jsou hodni, vrati mi prachy, ale az jim prijde zasilka a nejdriv musim zavrit paypal dispute.. ehm. nu, zaslal sem jim tedy odpoved. uvidime. myslim ze toto vyresi i dotaz, jak moc dokaze byt HK pomstychtivy.
Nedávno jsem zjistil, že moje drobná objednávka z ebay pořád nejde (cca 38 dnů) psal jsem prodejci a ten , že mám zkontrolovat naši poštu atd a ať chvíli počkám, mají napsáno, že po 40dnech refundují. čtyřicátý den jsem mu napsal, že nic nedošlo. Zase standarní odpověď, já že chci refundovat, on jestli má poslat zboží znova (fikané). 42den otvíram dispute na paypal, 43 den došel email, že dispute je automaticy uzavřeno z důvodu refundace.
Díky Vám a díky paypalu
Pro kuba78 asi to víš, ale pokud peníze vrátí dispute se uzavře automaticky, takže není důvod uzavírat.
Kód: Vybrat vše
This Case is Now Closed
----------------------------------------------------------------------
Dear Martin xxxxxx,
This email confirms that your dispute with is now closed. Disputes are
automatically closed if you receive a refund or if it's been more than 20
days since the dispute was opened.
.....
.....
.....
x9d, x-lite pro a pár poletuch