Regulátor Foxy 45 SBC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
magnum357

Regulátor Foxy 45 SBC

#1 Příspěvek od magnum357 »

Zdravím všechny, svěřím se s problémem. V pátek jsem bral Fun Cuba ale neletěl. Osazení: motor Axi 2814/10, regl. FOXY 45 SBC, akumulátor 3s LI 2,2 Ah Kypom. Tx,Rx Futaba 7 2,4 Ghz
Regulátor nereagoval pípnutím na připojení. Pohyb plyn pákou taky nic. Vzal jsem tedy jiný regl. Maytech
60SBC a vše OK. Tedy kontakty u motoru a přijímače v pořádku. Provedl jsem reset nastavení FOXY reglu, zase nic. Reset vysílače nic. Trimy na motoru v nule, sub trimy taky.
Takže jsem vzal starou, ale milovanou FC16 , zařadil do sestavy¨. FOXY spořádaně pípl a motor jel.
Ve všech výše uvedených případech serva v pohybu. Nemám konektor reglu obráceně, určitě ne !
Určitě není studený spoj na kontaktech reglu. (co myslíte že jsem dělal o víkendu?) V akumulátorech to není, mám nové a zkoušel jsem i jiné 3s. (Nabité)

Proč nejede FOXY s Futabou 7 2,4GHZ ? Pokud by byla chyba u Tx,RX nefungoval by ani regl MAYTECH.
Ale on funguje a ostatní regly s Futabou 2,4 GHz taky.
Proč jede FOXY s FC 16 a nemluví s F 7 ?
Teď jsem byl v baru, kdo dobře poradí, pošlu Jim Beama, jsou dva a hádají se, takže je rozdělím...
Dík
draceq
Kontaktovat uživatele:

Re: Regulátor Foxy 45 SBC

#2 Příspěvek od draceq »

Může to být klasický problém reglů FOXY - trimy (nebo spíš rozsah) v nule (resp. na 100%).... Ono to nevypadá jako problém, ale je :)

Foxy má totiž bůhví proč jiný rozsah, na který se musí kalibrovat. Měl jsem stejný problém s FOXY 35A, nešel nakalibrovat ani za boha - BEC jel, ale motor ani nepípl - reklamace vadného reglu skončila hned na prodejně, kde my bylo vysvětleno, že to jen blbě kalibruju - prý obecný "problém" u FOXY reglů, nejsem prý první. Řešení - stačilo posunout Travel Adjust (rozsah) plynového kanálu na 125%...

Vysvětlení: rozsah impulzů některých vysílaček není při 100% dost velký na to, aby je FOXY vyhodnotil jako +100 a -100. Proto ten regl s některou vysílačkou jde a s některou ne... protože dokud se neudělá podle něj správná kalibrace plynu, regl se tváří, že tam není.... (prozradí ho ale funkční BEC)
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
rodzr

#3 Příspěvek od rodzr »

...zkus reverzovat kanál plynu na vysílači F 7. Mělo by to pak fungovat.
magnum357

#4 Příspěvek od magnum357 »

rodzr píše:...zkus reverzovat kanál plynu na vysílači F 7. Mělo by to pak fungovat.

Ne, reverz na vysílači nepomohl.
draceq
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od draceq »

A úprava rozsahu na maximální hodnotu na plynovém kanálu taky nic?
magnum357

#6 Příspěvek od magnum357 »

draceq píše:A úprava rozsahu na maximální hodnotu na plynovém kanálu taky nic?

Zase rakouskej voják slavně zvítězil ! Stačí upravit rozsah na nějakých 120-140 %. U Futaby F7 je to na e.pointu. Díky moc , kde najdu adresu pro JB ? To myslím vážně, něboť jsem regl FOXY málem vyhodil.

I tak ho budu testovat jen ve FUNCUBOVI, zdá se mi, že dost hřeje, Axi 2814 na půl plynu několik sekund
(doma) na aku KYPOM 2,2 A auž byl vlažný jako MAYTECH po strávení celých 2,2Ah
draceq
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od draceq »

Neblbni, když vím, poradím, ne..... :) Jsem rád, že to bylo ono a regl je zachráněn :wink:

Ale kdybys opravdu trpěl přehnaným záchvatem vděčnosti, tak něčím takovým jako JB nepohrdnu :mrgreen: Adresu máš v SZ :D
draceq
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od draceq »

Tak JB dnes dorazil... škoda, že tu není smajlík vysekávající hlubokou poklonu. Tomuhle se říká držet slovo :!: Díky chlape, radost ti pomáhat :wink: Ať to lítá a nepadá.
MartiinK

#9 Příspěvek od MartiinK »

Nechci zakládat nové téma - mám podobný problém s foxy 65A a Graupner MX 12. BEC funguje, serva se hýbají, ale regulátor ani nepípne. Kromě výše uvedeného (zkoušel sem různé hodnoty rozsahů plynu) jsem vyzkoušel i návody z dalších dvou vláken - stáhnout subtrim nebo zkusit revers, ale zatím nic nepomohlo. Zkoušel sem zapínat při staženým plynu i max pro kalibraci, regulátor ani nepípne...
Ještě bych podotkl, že jsem blbec úplně poprvé zapnul se staženým plynem namísto postupu podle návodu - první zapnutí s plným plynem a následnou kalibrací. Nevím, jestli to může mít na problém vliv...
Díky za jakékoli ohlasy...
Easystar II RR, Diamond 2500; E-Maxx Mamba
draceq
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od draceq »

Jestli je možnost, zkusit kalibraci s jiným vysílačem. Samozřejmě pokud možno s výchylkami na plynu nastavenými na alespoň 125%. A nebo nakalibrovat na servotesteru.
První zapnutí by nemělo mít na tohle vliv, dokud se nenakalibruje správně, je mu to celkem šumák. Subrtimy a trimy v nule, vypnuté mixy a ostatní programový bordel okolo, rozsah nastaven nejméně na 125%, ideálně raději na maximum, co to dá - jak do plusu, tak do mínusu. A ověřit, že není zareversovaný (tedy že při poloze plynu nahoře jsou impulsy opravdu +- 2msec, nikoliv 1 msec - na to stačí servotester a servo)
MartiinK

#11 Příspěvek od MartiinK »

rozsah 150% pro obě výchylky a funguje, hurá :D Díky za radu.
Něco sem musel před tím dělat blbě, nejspíš sem zvětšoval rozsah jen na plný plyn... :oops:
Easystar II RR, Diamond 2500; E-Maxx Mamba
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Takže na vysílači který to nemá (třeba Cadet) si ten regl ani neškrte? 8O Radek
ICQ 638556901
draceq
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od draceq »

Tak nějak :) Ale je otázka, jestli náhodou takovéhle vysílače nemají ty výstupní impulsy dost velké na to, aby odpovídaly těm 150% na "chytrých" vysílačkách. Protože tyhle tanečky se musí u Foxy reglů dělat jen u některých vysílačů, u některých funguje kalibrace i při 100% výchylkách :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor »

magnum357 píše:I tak ho budu testovat jen ve FUNCUBOVI, zdá se mi, že dost hřeje, Axi 2814 na půl plynu několik sekund
(doma) na aku KYPOM 2,2 A auž byl vlažný jako MAYTECH po strávení celých 2,2Ah

Máš tam fakt Axi 2814/10? Pokud ano co tam máš za vrtuli?
zdenasu

REGULÁTOR FOXY 65 A- NÁVOD

#15 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj jaksi nemůžu najít návod napípání na regl foxy 65A
má jej někdo ? díííky.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“