Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
warhawk
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#1261 Příspěvek od warhawk »

Zdzd : s parametrem link jsem si hrál, bohužel je zde možnost jej nastavit jen pro programovatelné mixy, u mixu CAMBER ta volba není.

tomashr : Ten tip s tím spínáním letového režimu knyplem není vůbec špatný nápad. Letovým režimům se nebráním. Doma vyzkouším dá-li se to nastavit i u 8FG.
tomashr

#1262 Příspěvek od tomashr »

Tohle u 8FG jde - je to na konci manuálu, kapitola "práce se spínači", ta definice "bodu sepnutí" je tam popsaná.
Netvrdím, že nenarazíš na nějakou jinou komplikaci, ale vlastní přepnutí režimu knyplem místo spínače jde určitě.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1263 Příspěvek od Milan Nes »

mám dotaz, nikde jsem to nenašel ...

jde nějak pořešit to, aby mi stopky na plynu v nějakém letovém režimu se zapínaly a v jiném ne ?

jde mi o to, že na plynu mám někdy motor a někdy butterfly

lámu si nad tím hlavu a nic ....

díky moc

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
tomashr

#1264 Příspěvek od tomashr »

Milan Nes píše:mám dotaz, nikde jsem to nenašel ...

jde nějak pořešit to, aby mi stopky na plynu v nějakém letovém režimu se zapínaly a v jiném ne ?

jde mi o to, že na plynu mám někdy motor a někdy butterfly

lámu si nad tím hlavu a nic ....

díky moc

Milan

Mělo by to jít, ale spínač stopek musí být "logic".
Ale jinak jedna velmi vážně míněná rada - ovládání plynu knyplem, který má v jiném režimu jinou funkci je cesta do pekel ! Tady otázka nestojí, ZDA se kvůli tomu dostaneš někdy do krizové situace, ale KDY se ti to stane (a jak to dopadne)...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1265 Příspěvek od Milan Nes »

fakt pro mne ne ... ja tak litam uz nekolik let a uz sem fakt v nouzi zvyklej cvaknout prez nejvetsi prepinac (litam pult)
prostrednickem prepnuti rezimu a pri prepinani rezimu mam nastaveni zpomaleni prechodu rezimu, aby se mi pomalinku zatahovaly klapky a neslo to skokem

zkousel sem to litat na 3 polohovym a po tom co sem trikrat malem rozlamal ero, sem se na to vykaslal a litam takhle
navic uz sem tak i zvyklej prepinat ostatni letovy rezimy, takze mne to fakt vyhovuje takhle

taky sem uz vazne uvazoval si to predelat na 3 polohac, ale proste mi uz mozek tak funguje :(

tim logic, myslis ze staci jenom zapnout logic nebo to je pak nejak dal programovatelne ?
musim poradneji teda prostudovat manual, tohle reseni sem v tom ceskem co mam k 8 ce nenasel a to sem ho vazne i hledal

ale taky je mozny, ze sem proste jen slepej, moc dekuju za namet jak na to diky
SOVA is YouR CO-pilot

tomashr

#1266 Příspěvek od tomashr »

Ach jo, už mi z těch Futab hrabe :-( Tak to bohužel vypadá, že zrovna pro stopky "logic spínač" nejde, z toho plyne, že tvůj požadavek spíše řešit nepůjde.
Jiné řešení totiž podle mě není...
Sorry, ale plete se mi víc typů :-(
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1267 Příspěvek od Milan Nes »

v pohodě ... já si právě řikal :) ale trochu OT co přesně ten logic umí ? to je podmínka "když" ? jakože obecná ?

já vím, že sem barbar ale většinou hledám věci až když je potřebuju a pořád něco asi programuju moc složitě, i když 8 ka je silně intuitivní, ale zlozvyky z doby programování s Eclipsou ve mně ještě nějaký zůstaly :)

díky moc, to ale nějak prostě snad musí jí t :ú
SOVA is YouR CO-pilot

rodzr

#1268 Příspěvek od rodzr »

...domnívám se, že přes letové režimy to lze - používám podobný stav u FX -30. nevím tedy přesně omezení Osmičky - letové režimy však má.
Jeden letový režim nastavit komplet a třeba s butterfly - nedávat motor ( vše singl )
Zkopírovat do druhého letového režimu a v tom vyhodit butterfly a dát motor na správný ovladač. A k němu přiřadit i spínání stopek kniplem ( to píšeš, že už děláš ).
Přiřadit správný přepínač na volbu letového režimu.
Toť vše, poté doladit přechody atd atd
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1269 Příspěvek od jeremi »

warhawk píše:Zdzd : s parametrem link jsem si hrál, bohužel je zde možnost jej nastavit jen pro programovatelné mixy, u mixu CAMBER ta volba není.

tomashr : Ten tip s tím spínáním letového režimu knyplem není vůbec špatný nápad. Letovým režimům se nebráním. Doma vyzkouším dá-li se to nastavit i u 8FG.

Tak jsem to zkusil a pomocí knyplu plynu lze ovládat letové režimy, body sepnutí si zvolíš dle svého (např. 0-30% režim Start, 30-60% režim Normál a 60-100% režim Přistání) . Takže si budeš muset průběhy výchylek navolit pak v každém letovém režimu.
Před D/R to asi nepůjde.
Nebo další způsob - ve function dej Camber na páku plynu, aktivuj mix Camber, jako spínač knypl plynu, nastavu v mixu velikost a smysl výchylek, aktivuj volný mix, jako master dej knypl plynu a jako slave Camber a můžeš nastavovat :)
Naposledy upravil(a) jeremi dne pon 10.09.2012 17:42, celkem upraveno 1 x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1270 Příspěvek od Milan Nes »

a tohle nastaveni je k cemu dobry ? prepinat to plynem ?

to : rodzr
jinak diky za typ, zkusim to :)
SOVA is YouR CO-pilot

tomashr

#1271 Příspěvek od tomashr »

Logic je kombinace více spínačů s logickou funkcí. Typicky ve stylu "přepni, když je SG ON a SF ON", ale jdou i složitější kombinace. Tohle 8FG umí, ale právě že ne u stopek. A podle mě to, co píše rodzr ti nepomůže, ony jsou totiž stopky u 8FG trochu mimo a neliší se podle režimu.

Naopak to, co jsem psal warhawkovi o možnosti přepnutí letového režimu v definované poloze plynu jde, zkusil jsem! Jeremi ostatně píše to samé...
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1272 Příspěvek od jeremi »

tomashr píše:Logic je kombinace více spínačů s logickou funkcí. Typicky ve stylu "přepni, když je SG ON a SF ON", ale jdou i složitější kombinace. Tohle 8FG umí, ale právě že ne u stopek. A podle mě to, co píše rodzr ti nepomůže, ony jsou totiž stopky u 8FG trochu mimo a neliší se podle režimu.

Naopak to, co jsem psal warhawkovi o možnosti přepnutí letového režimu v definované poloze plynu jde, zkusil jsem! Jeremi ostatně píše to samé...

A jako další možnost jsem uvedl křivku přes ten volný mix, funguje mi to taky, ale byla to rychlovka, takže to může mít nějaké mouchy.
Já bych s diskuzí počkal, až se ozve největší znalec T8 FG, jistý Jyrry z Rakovníka :D , ten jí má zmáklou naprosto dokonale :D
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#1273 Příspěvek od warhawk »

jeremi píše:
warhawk píše:Zdzd : s parametrem link jsem si hrál, bohužel je zde možnost jej nastavit jen pro programovatelné mixy, u mixu CAMBER ta volba není.

Tak jsem to zkusil a pomocí knyplu plynu lze ovládat letové režimy, body sepnutí si zvolíš dle svého (např. 0-30% režim Start, 30-60% režim Normál a 60-100% režim Přistání) . Takže si budeš muset průběhy výchylek navolit pak v každém letovém režimu.
Před D/R to asi nepůjde.
Nebo další způsob - ve function dej Camber na páku plynu, aktivuj mix Camber, jako spínač knypl plynu, nastavu v mixu velikost a smysl výchylek, aktivuj volný mix, jako master dej knypl plynu a jako slave Camber a můžeš nastavovat :)

Díky moc, ale sakra to přesně jsem dva dny dělal (a popisuji i tady, ikdyž asi ne úplně srozumitelně). Mi se serva ani nehnou (master J2 (plyn), slave "CAMBER"). Mohl by si mi někde toto nastavení uložit abych jej mohl překopírovat na kartu ?
Mi prostě nejde mixovat do camber ani buttrerfly. Oba mixy můj "master" ignorují.
:?

edit:

zase jsem to zkoušel, asi jsem natvrdlý, ale pokud prostě mám mix J2 do CAMBER tak jej camber ignoruje ať je to nastaveno jak chce. Můžeš prosím popsat přesně krok za krokem jak si to zkoušel ?
Naposledy upravil(a) warhawk dne pon 10.09.2012 21:09, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#1274 Příspěvek od zdzd »

Možná blbý dotaz, ale nemáš hokej v tom, co je master a co je aktivace mixu?
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1275 Příspěvek od jeremi »

Klidně, jen mi musíš napsat, jak se to dělá :) Mám 2GB kartu a čtečku nemám, jde jen do vysílače a ještě do foťáku. Tam jí ale nenačtu jako disk.
Já to nastavil tak, v menu Function jsem Camber dal J2, pak jsem vybral mix Camber, aktivoval ho, jako přepínač vybral J2 (aktivuji to "odspodu", takže ON/OFF mám na REV, MODE na LIN a mix zapínám hned v dolní poloze knyplu, takže po celou dráhu je na ON), flap nastavil na +100% (ale do si nastavíš tak, jak požaduješ, já to dal na zkoušku), pak vybral volný mix, ten aktivoval, jako přepínač nemám nic (--), jako master J2 a jako slave camber. Dále jsem v mixu zvilol křivku a nastavil body. Na monitoru serv to funguje.
Verzi fw mám 5.xx
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“