Hitec Aurora-spadl někdo?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od JirkaA »

aviatik666 píše:
Lukash píše:A proč? Alespoň víš, s kým máš tu čest.

máš recht, jen bacha ať tě za tvé názory nezaříznou :wink: 8)

Od někoho, kdo je schopen odkaz na video s leteckou havárií pojmenovat slovem "grilovačka" to fakt beru.
OK2WY
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od aviatik666 »

Už toho prosím tě nech, když jseš takovej cíťa a máš z toho zřejmě noční můry ( jinak by jsi o tom pořád nepsal ), tak se na takové věci nedívej. :wink:
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od davehaja »

zdzd píše:
Peppy píše:Jaj, tak to bolo myslené skôr na lukasov príspevok.

Tak verím že niektorí maju zasebou veľa vysielacov, a možno to myslia v dobrom(tie rady), ale neverím že sa niečo môže plnohodnotne posúdiť len z komentarov ostatných, a rôznych zahadnych padov, kde ani nevieš čo tam bolo za vybavu, a čo bolo príčinou pádu.

Tak abychom si to ujasnili. Na Prismu jsem spadl několikrát, s naprostou jistotou na poruchu RX, dokázal jsem ji nasimulovat i na zemi. Problémy s QPCM přiznal i Hitec, dělali opravnou akci. Chyby v heli softu Eclipse jsou prokazatelné a stále. Za určitých okolností dokonce můžou v krajní výchylce zresetovat servo. Pády u Aurory neřeším, lidi jsou prasata a neumí RX nainstalovat. Co je ovšem často vzpomínané a dokladované jsou problémy s kniply, jejich kalibrací a stabilitou. To je reálný fakt.

Celkem humorne toto.

Co ma Prism nebo Eclipse společného s Aurorou?
Odpověď že výrobce neberu.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Peppy »

no, to je ako porovnávať ff-6 alebo 7cku s 8FG.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
zdzd

#80 Příspěvek od zdzd »

davehaja píše:Celkem humorne toto.

Co ma Prism nebo Eclipse společného s Aurorou?
Odpověď že výrobce neberu.

Psal jsem to hned na začátku. Zkušenost, že technologická novinka od Hitec standardně mívá problémy. Opakuje se to už dvacet let a potvrzuje se to zase.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=46
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Dejfak »

Já jsem klikař měl jsem tu první přes rok nikdy žádný problém.
Pak si takhle letim s rexem a žuch neřízený pád.
Rovnou to nesu na reklamaci.
Odeslali to Pelikánovy, tam proběhla výměna modulu. Po všech reklamacích jsem zjistil číslo na opraváře, ten první pád byl způsobený špatným operačním zesilovačem ten mi naletoval jiný a poslal rádio zpět.. Prodejce mi řek že vyměnily modul
Jdu z větroněm a nefunkční páka plynu zamrzlá, udělám reset vše funguje zapnu to po3etí zase nemaká ply.
Jdu s tím na reklamaci.
Tam mi řeknou že nemůžou na nic přijít.
Posílají nové rádio...
Hned jak přišlo tak po zapnutí rozsipaný čaj na displeji...
Po několika pokusech o zapnutí rádio funguje ale jdou k němu přihlásit jen 2 přijímače rádio se zapne na druhý pokus jinak svítí zeleně.
Věci ohledně rychlého zapínání a nesprávného zacházení vynechám to vše dělám jak má být.
Takže zase reklamace, Pelikán nic nenašel rádio mi poslaly zpátky.
Po jednom dnu ta samá situace...
Zase reklamace.
To už Pelikán poslal 3tí rádio a to už mám 2 měsíce a šlape jak má :wink:
Tak snad už vydrží..... :D
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
PetrLe

Re: Hitec Aurora-spadl někdo?

#82 Příspěvek od PetrLe »

Tak dnes jsem spadl i já. Mám Auroru 9, přijímač Optima 7 je uložen uvnitř trupu. Trup je sice celý uhlíkový, ale anténa je vytažená ven a konec je odkloněn od uhlíkového trupu. Při ztrátě signálu stoprocentně nebyl trupem zastíněn. Pád letadla byl způsobem ztrátou signálu ve výšce asi 400m a vzdálenosti 500 -600m, aktivovalo se Fail Safe(klapky, výškovka potlačena), model zvolna klesal dolů jak byl Fail Safe nastaven(odhaduji do výšky 200m), pak se ale signál znovu chytil, klapky se narovnaly i výškovka, ale éro se "rozjelo", a při vyrovnání do vodorovné polohy "sklaply" křídla, a pak už jsem jen sledoval neřízený pád dolů.
Musím zde napsat, že se mně tato ztráta signálu stávala na tomto letišti dosti často, z pochopitelných důvodů nebudu psát kde. Dokonce i mým kamarádům co mají Auroru 9. Jeden kolega ale, co jí má také, nenahrával nový firmware(má původní - anglický), tak ten je spokojen a nemá žádné problémy. My všichni ostatní jsme si dali poslední firmware. Používáme přijímač Optima 7, já také Optimu 9(se dvěma anténami) a rušení - výpadky signálu na nejmenovaném letišti jsou běžné. Na jiném místě se mi toto nestává.
Je evidentní, že místa s rušením na 2,4GHz existují a Aurora si s tím neumí poradit. Možná je to tím posledním firmware, nevím.
Teď jsem asi nepotěšil spoustu svých kolegů, kteří Auroru 9 používají. Ale toto je realita. Hodně uvažuji o jejím prodeji a přechodu na jiný systém. Futabu.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Dejfak »

Tohle dobře znám, také uvažuji o jiném rádiu tedy Futabě.
Jediné proč jsem to nezmněnil je 8 přijímačů
Čtvrté rádio zatím funguje 1-2x do měsíce se při zapnutí jen rozssvítí a nic
Tak ho zapnu ještě jednou a pak o.k
:wink: zvláštní, nějak začíná ubívat lidí co s Aurorou neměly problém :wink: i z blízkého okolí
Jinak naposledy jsem měl problém s Optimou 7
Byla na reklamaci a volal jsem i panu Cičotkovy
A u Optim7 se stává že se izolace antény promáčkne o naletované součástky na plošnáku. Dává se na ten kousek smrštovačka.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
midiborec

#84 Příspěvek od midiborec »

ale prd naco sem budou psát lidi kterym aurora funguje bez problemu ? tak to máš všude.. když pujdeš někam do diskuze kde se řeši třeba auto octavia tak si tam budou všeci stěžovat na nejaké problemy a ty si pak budeš myslet jakej si koupil křáp...
Unas na letišti ji má hodne lidi a nikdy nikdo nemel problém. Nevim teda jakej maji firmware ale ja mam nejnovejší, použivam telemetrii a pohoda... Mysliš že Futaba v rušenem místě bude fungovat pořád ? Jsou lidi kteří sni také maji problemy nemysli si... Jsou to jen technické věci a počítače a nic není 100%
Naposledy upravil(a) midiborec dne ned 19.08.2012 10:57, celkem upraveno 1 x.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od jyrry »

PetrLe píše:Tak dnes jsem spadl i já....................... Hodně uvažuji o jejím prodeji.............

Fajn, takze Aurory z druhe ruky NEKUPOVAT. Nejsou spolehlive.
jyrry.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od AR1 »

PetrLe píše:Musím zde napsat, že se mně tato ztráta signálu stávala na tomto letišti dosti často, z pochopitelných důvodů nebudu psát kde. .

Správně. Ať si to tam rozfláká i ještě někdo jinej.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
PetrLe

#87 Příspěvek od PetrLe »

AR1 píše:
PetrLe píše:Musím zde napsat, že se mně tato ztráta signálu stávala na tomto letišti dosti často, z pochopitelných důvodů nebudu psát kde. .

Správně. Ať si to tam rozfláká i ještě někdo jinej.

To ne! Nikomu to nepřeji! Ale nerad bych poškodil místní na letišti. Jak píšu, jeden kolega s původním nepřehraným firmware tento problém(ztráta signálu na sekundu) ještě neměl. Jiní kolegové s jiným systémem na 2.4GHz problém také nemají. Tak nechci šířit paniku.
Problém nebude v Auroře jako takové, ale v tom jejim systému AFHSS, který vlastně funguje jak má, jak byl navržen t.j. při výpadku signálu najde jiný vhodný kanál a na dobu než se tak stane aktivuje fail safe. Než se model opět "chytí", trvá to ne déle než pár sekund.
Podle mě, by souprava měla mít takový systém, který je plně odolný proti rušení, aby výpadek VŮBEC NENASTAL. A to má právě Futaba se systémem FASST.
Systém FASST zde totiž kombinuje přímé rozprostření (DSSS) pseudonáhodnou posloupností, a současně 500x za sekundu se mění kanál. Tím je zajištěna velmi vysoká odolnost vůči všem druhům rušením.
Problém je, že stejná souprava(myslím tím co do komfortu programování - dotykový dysplej), stojí u Futaby někde 50 tis. Kč. Tolik investovat nechci a proto ustoupím tomuto komfortu za spolehlivější systém. V podobné cenové relaci jako Aurora se mi jeví Futaba 8FG.
Vím, že tímto příspěvkem jsem si proti sobě poštval všechny "Hitecáře" a "Auroráře" a slibuji, že více se v tomto vláknu o Futabě a jejim systému zmiňovat nebudu. Najdu k tomu vhodnější vlákno.
Na závěr: Přeji vám všem ať vám Aurora slouží a nezklame vás. Já už s ní končím. Nestavím modely proto, abych s nimi mlátil o zem!
irto

#88 Příspěvek od irto »

midiborec píše:ale prd naco sem budou psát lidi kterym aurora funguje bez problemu ? tak to máš všude.. když pujdeš někam do diskuze kde se řeši třeba auto octavia tak si tam budou všeci stěžovat na nejaké problemy a ty si pak budeš myslet jakej si koupil křáp...
Unas na letišti ji má hodne lidi a nikdy nikdo nemel problém. Nevim teda jakej maji firmware ale ja mam nejnovejší, použivam telemetrii a pohoda... Mysliš že Futaba v rušenem místě bude fungovat pořád ? Jsou lidi kteří sni také maji problemy nemysli si... Jsou to jen technické věci a počítače a nic není 100%

http://www.pina.cz/2008/07/24/video-tes ... c-systemu/

http://www.youtube.com/watch?v=AdIhbNLC0yg&feature=plcp
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“