Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
aky si dal regulator ? predpokladam ze setovy si vymenil...
Regulátor zatím zůstává původní ani se moc nehreje mám na vysílací omezení na 90%, ale očekávám že to asi dloho nevydrží. Az bude chuť tak objednam něco z HK.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
popravde ten setovy regulator vela stupnov regulacie nema. Ci 90 percent, ci sto, to je podla mna jedno...
Skusal som 6x4 vrtulu na 90 percent a po 20 sekundach sa zacal regulator hriat velmi, takze by som s tym bol opatrny. No a treba ratat aj s casom na vychladnutie. Napätovy stabilizator pre serva a Rx je pod tym istym chladicom ako spinanie motora, takze ked sa ti prehreje regulator, moze odist aj ovladanie.
Skusal som 6x4 vrtulu na 90 percent a po 20 sekundach sa zacal regulator hriat velmi, takze by som s tym bol opatrny. No a treba ratat aj s casom na vychladnutie. Napätovy stabilizator pre serva a Rx je pod tym istym chladicom ako spinanie motora, takze ked sa ti prehreje regulator, moze odist aj ovladanie.
Dneska asi hodina létání, pravda že hondě plachtění a zkoušení hledat termiku. Ale vyletany dvě baterky 2,2 a 1,3 a při vyměně jsem na ten regl koukal a teplota docela v pohodě. Tak bych to zatim tak tragicky neviděl, ale je objenaný z hk nový, tak tenhle pujde kdyžtak do zalohy.
Ahoj všem,
mám novou Betu 1400, dnes jsem ji téměř dokončil, ale zarazila mě jedna věc: jednak oproti fotkám na netu mám motor vyosený vlevo (při pohledu zezadu) a ne vpravo. Podle názorů na diskuzích by to nemělo ničemu vadit.
Ovšem když přidám plyn naplno, zdá se mi že od 3/4 plynu do plna se výkon spíš sníží a hodně se rozvibruje zadní část Bety. A celkově se skokem zvýší hluk.
Ještě jsem s ní neletěl takže nevím co to udělá, ale nějaké názory předem?
Díky.
mám novou Betu 1400, dnes jsem ji téměř dokončil, ale zarazila mě jedna věc: jednak oproti fotkám na netu mám motor vyosený vlevo (při pohledu zezadu) a ne vpravo. Podle názorů na diskuzích by to nemělo ničemu vadit.
Ovšem když přidám plyn naplno, zdá se mi že od 3/4 plynu do plna se výkon spíš sníží a hodně se rozvibruje zadní část Bety. A celkově se skokem zvýší hluk.
Ještě jsem s ní neletěl takže nevím co to udělá, ale nějaké názory předem?
Díky.
Sundej vrtuli a pokus opakuj jestli neni hozena vrtule, vyoseni muzes upravit podlozkama. Jak mas upevneny drzak motoru k trupu?
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Kupoval jsem ji jako Kit takže trup nyl slepený už od výrobce. Odpoledne ještě zkusím zkontrolovat jestli mají vrtuli nasazenou správně. Třeba se mi to jen zdá a poletí to dobře...
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Určitě KIT? Ten totiž trup slepený nemá. Pouze přibodovaný nějakým gumovým lepidlem.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Aa, pardon, takze RC set ci jak to nazvali. Jinymi slovy RTF verzi.
Kam dát podložky pod motor, když se beta hodně vzpíná a já musím hodně potlačovat při plynu. Na horní dva šroubky? Je má doměnka správná? Aby motor tlačil víc dolů? Mix na plyn mám ale zdá se mne že je to opravdu hodně.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne čtv 16.08.2012 16:33, celkem upraveno 1 x.
Pokud se vzpina tak bych asi pridal na cumak zavazi, pridanim podlozek si myslim problem nevyresis. Jen dokonale vyvazene letadlo bude letat klidne.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Záleží jakou máš baterii, pokud to jde, tak baterii posuň více do čumáku. Pokud to nepomůže, budeš muset přidat nějaké závaží.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
V těžišti to není, bez motoru jde pěkně a letí tam kam má. Jde mi o to abych co nejvíce eliminoval mix výškovky. Už jsem to našel http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/avp/vyos%20mk002.jpg Je jasné, že vše souvisí se vším, ale tady je na vině motor.
No sice mas pravdu, ze vsechno souvisi se vsim ale to neznamena ze bez motoru ti leti letadlo rovne a s motorem nahoru a dela houpavy let, ze to neni teziste.
Dej na rady a opravdu pridej zavazi na predek a uvidis ze se letadlo v plne zatezi zklidni. Ja takovou radu dostal hned pri prvnim letu na letisti od starych harcovniku a bylo to tak. Letadlo pak letelo jak z partesu a to ted starej pardal prisel ke me a rika hele jeste tam dej tak 20 gramu a bude to ono.
Litam s baterii 1800mAh a jeste zavazi 75g
Dej na rady a opravdu pridej zavazi na predek a uvidis ze se letadlo v plne zatezi zklidni. Ja takovou radu dostal hned pri prvnim letu na letisti od starych harcovniku a bylo to tak. Letadlo pak letelo jak z partesu a to ted starej pardal prisel ke me a rika hele jeste tam dej tak 20 gramu a bude to ono.
mbiron píše:No sice mas pravdu, ze vsechno souvisi se vsim ale to neznamena ze bez motoru ti leti letadlo rovne a s motorem nahoru a dela houpavy let, ze to neni teziste.
Ono to nehoupe, vyvážený to je dobře, mam tam 2200 baterku a v těžišti mírně přetížený na předek. V klouzavém letu uplně v pohodě letí to super. Když dám plnej tak se čumák začne zvedat a kdybych neměl mix plynu do výškovky tak by to přešlo až do kolmého stoupání. Což určitě není dobře. Když to přetízím na předek tak to v klouzavém letu padá hodně po čumáku dolů, prostě se to dere k zemi, to už jsem zkoušel. 1800 a dvacet gramů v čumáku mne přijde docela dost do čumáku. Už jsem dal podlozky na motor, zejtra to půjdu vyzkoušet tak uvidím.