Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Upozornění pro uživatele T8FG super.

#1171 Příspěvek od LV »

dokken píše:Nerozumim mistni averzi na li-ionky..elektronika dela bud balancovani, ridi nabijeni, nebo chrani pred vybitim do nuly, popripade vse dohromady..nic co nezastane lepsi procesorova nabijecka spolu s nastavitelnym alarmem v Tx. 18650 pouzivam skoro tri roky, nic jinyho bych do Tx nechtel. Pro koho jsou aku velka veda, muze se vratit k suchejm v kleci. :wink:

Problém je ale v tom, aké je nastavené CuttOff napätie na ochranu LiIonky. Keby to začalo revať - prosím, ale ak to odpojí napájanie rádia, to hádam nie... Cena LiIonky býva väčšinou zlomok z ceny lietadla :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
dokken

#1172 Příspěvek od dokken »

pouzivam nonprotected clanky nebo s amputovanym protect pcb..neni problem, pri 7.5V mi to zapipa, s rezervou sedam a davam zalozni pack.
FlyBear

#1173 Příspěvek od FlyBear »

dokken píše:pouzivam nonprotected clanky nebo s amputovanym protect pcb..neni problem, pri 7.5V mi to zapipa, s rezervou sedam a davam zalozni pack.

Vždyť on tu taky nikdo snad nemá averzi k Lionkám, někteří lidi mají ale po zlých zkušenostech averzi ke zcela konkrétní "ochranné" elektronice od Robbe, kterou do svých Lionek Robbe nacpal. A ani se těm lidem nedivím...

Jinak to tvoje popisované řešení je přesně to, co ti lidi dělají a nabádají, aby to udělali i ostatní majitelé Robbe TxPacků :)
frontier
Kontaktovat uživatele:

#1174 Příspěvek od frontier »

...to znamená že to kurvítko bude taky v FX30 protože tam jsou taky Robbe akumulátory s tou samou elektronikou.
doufám že už toto někdo s fa. Robbe konzultoval a budou dělat bezplatnou výměnu aku v jejich soupravách
:mrgreen:

Ted jsem měřil svoje, a po roce a něco taky v pohodě :wink:
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#1175 Příspěvek od StanleyP »

Tiež sa pripájam k tým čo im to po roku (vlastne už skoro 2 roky) funguje bez problémov. Ale po týchto príspevkoch mám nutkanie tiež ich rozobrať a premerať.
J-F
Kontaktovat uživatele:

#1176 Příspěvek od J-F »

Přesně tak. "Lionky" tam mám dál. Ale nové, s balančním konektorem a hlídám si je "sám". To originál udělátko mi hlídalo původní baterky tak, že dvě měly po vytažení 0,1V a dvě 3,6V. To je opravdu bezva balancování. :wink:
Zkrátka jen bacha na to.
zdzd

#1177 Příspěvek od zdzd »

frontier píše:...to znamená že to kurvítko bude taky v FX30 protože tam jsou taky Robbe akumulátory s tou samou elektronikou.
doufám že už toto někdo s fa. Robbe konzultoval a budou dělat bezplatnou výměnu aku v jejich soupravách
:mrgreen:

Ted jsem měřil svoje, a po roce a něco taky v pohodě :wink:

V FX-30 v accu elektronika je, ale jiná. Zda lepší, či ne neví nikdo.
sabre

Re: Futaba 8FG

#1178 Příspěvek od sabre »

Stejně mi ale není jasné, proč nejde nastavit rychlost serv v mixu Buterfly. V režimu Glider, mix Buterfly je na 3. úrovni (str. 3/3) přitom možnost nastavit individuální rychlost serv kř, vztl, VOP, jak je uvedeno v manualu. Mě to ale nejde a nenašel jsem nikde vysvětlení. Kde je tedy chyba?
Mirek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1179 Příspěvek od jyrry »

Hm, to zpomalovani serv vypada divne ...

Dam priklad:
mam ero WWII, s klapkama, servomechanickym podvozkem a pumovnici

a) chci pomalu vysunout klapky spinacem a k tomu mixnout taky pomalu vyskovku - jde to nejak rozumne?

b) chci pomalu otevirat a zavirat podvozek spinacem - jde to nejak rozumne?

c) chci pomalu otevirat a rychleji zavirat dvere pumovnice - jde to nejak rozumne?
jyrry.webnode.cz
FlyBear

#1180 Příspěvek od FlyBear »

jyrry píše:Hm, to zpomalovani serv vypada divne ...

Vypadá divně proto, že Futaba T8FG vlastně samostatné zpomalování serv nemá!
Zpomalení přechodů se u ní řeší - vlastně se to obchází - na úrovni některých funkcí nebo globálněji přechodem mezi letovými režimy.

To samozřejmě komplikuje situaci maketářům, jak jsi například uvedl v příkladu s WWII letadlem.
I když zrovna tento jednodušší příklad by asi mohl jít, musel bych se ale nad tím zamyslet (pravděpodobná cesta by asi byla pípat v Glider módu, klapky definovat přes butterfly, pumovnici přes funkci MOTOR a pak podvozek přepnutím mezi letovými režimy).

Pokud bys potřeboval opravdu pohodově zpomalovat jakákoliv serva, tak musíš jít aspoň do 12ky, nebo pultové 30tky.
tomashr

#1181 Příspěvek od tomashr »

Je otázkou, zda je u té baterky od 8FG opravdu problém v elektronice, nevylučoval bych ani ty baterky. Ve snaze mít velikost opravdu přesně jako u NiMH tam nacpali nepříliš standardní 14550, které se dělají méně a navíc jsou pak dvě paralelně, co taky není pro životnost ideální. Stačí aby jeden článek šel dopryč a druhý v páru strhne s sebou :(
Prostě jak jsem psal - je to děsně překombinované, do vysílačky se vejdou dvě 18650, už kdyby to udělali takto, tak i při použití stejné elektroniky bude hned pravděpodobnost selhání o pěkných pár procent menší než u originálu 2s2p...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1182 Příspěvek od koulinek »

Nic není straceno ještě je tu možnost nakoupit na HC několik kusů servo speed regulator udělátek a vyřádit se na tom ;) jedna blbůstka poladí 3 kanály http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8863
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1183 Příspěvek od jyrry »

no tak to teda tu 8FG uz nechci... na moji Eclipse s Palikem to zpomaleni je brnkacka, nejake obchazeni pres GLIDER a MOTOR se mi nezamlouva; Graup15 se prsil ze to umi na co si vzpomenu a ejhle - hned jsem zakopnul a to myslim ze nechci kdovijakou ftakovinu...
Zpomalovatko s PICem bych sbastlil sam, ale myslel jsem ze pro Futabu nebudu takovy berlicky potrebovat...
jyrry.webnode.cz
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#1184 Příspěvek od jeremi »

No řeknu to asi takhle, klidně si nech Eclipse či si pořiď něco dle vlastního výběru, je mi tu úplně jedno :) , ale to tebou požadované zvládne T8 levou zadní :)
Pokud máš T8, tak musíš hlavně pochopit princip programování. Ber to tak, že mixy či výběr modelu mají nějak pojmenovaný a v reálu je úplně jedno, no co to použiješ. Takže pojmy jako glider, akro, butterfly, camber atd. jsou jen názvy a co na to navěsíš, to je čistě tvoje věc.
Ber to tak, že Graup15 měl pravdu :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1185 Příspěvek od jyrry »

no jasne, Graup15 ma vzdycky pravdu... :-)
proc pro ovladani motorovyho modelu budu pouzivat nejaky program GLIDER pro vetrone? to se mi zda trochu divny...
jinak b) je spravne, dle vlastniho vyberu ...
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“