Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

Re: Blade 130 X

#391 Příspěvek od seltino »

Dneska jsme si všiml zajimavé věci. Od té doby co jsem poladil ocas jsem lítal jen nanotechy (300MAh 17,5g) cca 15 baterek. Cování ocasu naprostý luxus, žádné vibrace, žádn ustřelování nebo chvěni ocasu. Dnes jsem lítal na nanotechy a opět žádný problém. Jakmile jsem ale do heliny strčil setovou baterku 23,5g tak se ocas občas zachvěl a helina trošku občas rozvibrovala. Když jsem do heliny dal pak Foxy (320MAa 27,5g) tak bylo chvění na ocase znatelnější a i vibrace celé heli se sem tam za letu objevily. Když jsme pak dal zase nanotechy tak bylo opět vše v naprostém pořádku. Asi ta rozdílná hmotnost vážně bude ovliˇvnovat těžiště heli a následné chování ocasu. Asi bud enejlepší volba lítat jen jeden druh baterek a na této baterce si nastavit heli aby chodila...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
vylizplech

#392 Příspěvek od vylizplech »

Něco podobného jsem poznal i já,nanotechy 300 mAh let bez vibrací,setová baterka taky bez vibrací a Foxy asi 30 vteřin po startu mírné vibrace a chvění ocasu,přitom mezi setovou baterií a foxy mám rozdíl jen 0,5 gramu.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
dudaj

#393 Příspěvek od dudaj »

Nechci kazit všeobecnou eufórii z "odstranění" vibrací dovážením vrtulníčku, ale.
pokud vibrace nerozkmitají táhlo, neznamená že nejsou .
Vibrace by mi nevadily, pokud by nepoškozovali elektroniku,neovlivňovali tříosé gyro, neničily ložiska a ozubená kola.
Vibrace způsobí nevyvážení točící se díl, nebo díl s vůlemi, než získá otáčky které ho vycentrují.
Pokud použiji svou logiku , váha baterky nic z tohoto neřeší, spíš posune kmitočet vybrací tak , že se neprojeví tolik nevenek,
ale může změnit intenzitu ve větší škodlivost. V zásadě jsem optimista ale " nenaložím auto cementem, abych necítil že mi hází přední kolo". :wink:
Doufám že Astra neposune dodávku ocelového kolečka. Zítra by mělo být :D
vylizplech

#394 Příspěvek od vylizplech »

http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... 27060.html opět odsunuto tentokrát už o 14 dní :(
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
seltino

#395 Příspěvek od seltino »

stím termínem jěště vyčkej, on ten termín automaticy posunuje automat hned po půlnoci. Dej tomu jěště dnešní den, může jim to klidně dneska dojít (stejně tak to bylo s jinými ND a samotným 130X)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
dudaj

#396 Příspěvek od dudaj »

S e-flite končím, přísahám. :(
Zkusím ho vyrobit ze silonu. 350 Kč týdně za plastové nedám :evil:
RadekCe

#397 Příspěvek od RadekCe »

Vrťas luxusní, baterky RAY luxusní, vibrace žadné, ocasní servo po opravě Ag lakem stále super :D. Nikdy jsem si lépe nezalítal :D.

Včera mi trochu nestíhal ocas - pomohlo posunutí nové baterie RAY o něco dopředu a přesné dolazení úhlu náběhu, aby mělo stejný tah na obě strany (záleží na napnutí gumičky na gripech). S baterkama RAY lítám 4min akro a dobíjím max. 280mAh z 350.
PS: Akorát jsem nejprve nabíjel 3S (1A) a po 3 cyklech si přečetl, že se můžou nabíjet max. 2S a první 3 cykly jen 1S :lol:. A je fakt, že ta baterka při nabíjení 1A hřála.

Jsem rád, že jsem vše doladil a hlavně opravil :wink:. Budu muset spáchat zase nějaké video :mrgreen:.
Na ten náš dvorek neznám lepší vrťas :!:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
vylizplech

#398 Příspěvek od vylizplech »

Ty těm baterkám teda dáváš zabrat hned od začátku :),to do ní půmpuješ víc než 3C!Jinak kde jsi sehnal ten lak,na netu jsem ho našel jen na jednom místě a centrální sklad píše vyprodáno.
seltino

#399 Příspěvek od seltino »

vylizplech píše:Ty těm baterkám teda dáváš zabrat hned od začátku :),to do ní půmpuješ víc než 3C!Jinak kde jsi sehnal ten lak,na netu jsem ho našel jen na jednom místě a centrální sklad píše vyprodáno.

baterky jsou 350tky, takže nabíjením 3C je 1,05A takže tam víc než 3C rozhodně nedává. Setová baterka je 3C peru di ni stále. mimo prvních pár cyklů 5C a no problema...
koupil ho tady tuším: http://www.ges.cz/cz/vodivy-lak-s-obsah ... listType=1
vylizplech

#400 Příspěvek od vylizplech »

Jo,zapoměl jsem že jsou to 350mAh,počítal jsem to jako 300mAh,to je ten odkaz kde jsem to našel i já,ale je vyprodáno,alspon teda v tom centrálním skladu.
RadekCe

#401 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:
vylizplech píše:Ty těm baterkám teda dáváš zabrat hned od začátku :),to do ní půmpuješ víc než 3C!Jinak kde jsi sehnal ten lak,na netu jsem ho našel jen na jednom místě a centrální sklad píše vyprodáno.

baterky jsou 350tky, takže nabíjením 3C je 1,05A takže tam víc než 3C rozhodně nedává. Setová baterka je 3C peru di ni stále. mimo prvních pár cyklů 5C a no problema...
koupil ho tady tuším: http://www.ges.cz/cz/vodivy-lak-s-obsah ... listType=1

Ano, koupil jsem ho tady: http://www.ges.cz/cz/vodivy-lak-s-obsah ... listType=1. Nechal jsem si ho stáhnout z Hradce do Ostravy. Jiný otěruvzdorný lak jsem na netu nenašel a tento zatím odolává :wink: (už 8 baterek a to jsem tam dal zatím jen 1 testovací vrstvu skoro nulové tloušťky).
DX7s, Phoenix
EvzEn

#402 Příspěvek od EvzEn »

Jsem zvědavý, až to vyzkoušíte na servech u mcpx ;) To má nějaký štěteček ?? nebo jak jste to nanášeli ??
RadekCe

#403 Příspěvek od RadekCe »

EvzEn píše:Jsem zvědavý, až to vyzkoušíte na servech u mcpx ;) To má nějaký štěteček ?? nebo jak jste to nanášeli ??

No nebyla to žádná sranda. Ten lak je řídký jako voda a musí se pořádně promíchat s tím stříbrem. Nejprve jsem zkoušel párátko, ale na to to nechytlo, dále pidi štěteček, tak tím jsem "polil" obě vrstvy a měl co dělat, abych to dostal dolů (líhem) a nakonec se osvědčil kousek kartonového papíru tloušťky asi jako papírová zápalka, ten jsem dole zastřihl aby šířka byla asi 2mm, namočil do laku a jen dotekem nanesl na tu původní.
DX7s, Phoenix
IVOSGSM

#404 Příspěvek od IVOSGSM »

RadekCe píše:Vrťas luxusní, baterky RAY luxusní, vibrace žadné, ocasní servo po opravě Ag lakem stále super :D. Nikdy jsem si lépe nezalítal :D.

Včera mi trochu nestíhal ocas - pomohlo posunutí nové baterie RAY o něco dopředu a přesné dolazení úhlu náběhu, aby mělo stejný tah na obě strany (záleží na napnutí gumičky na gripech). S baterkama RAY lítám 4min akro a dobíjím max. 280mAh z 350.
PS: Akorát jsem nejprve nabíjel 3S (1A) a po 3 cyklech si přečetl, že se můžou nabíjet max. 2S a první 3 cykly jen 1S :lol:. A je fakt, že ta baterka při nabíjení 1A hřála.

Ray-ja do nich peru 3C a litam 4 min.dobijim 270-285mAh

Jsem rád, že jsem vše doladil a hlavně opravil :wink:. Budu muset spáchat zase nějaké video :mrgreen:.
Na ten náš dvorek neznám lepší vrťas :!:.
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
EvzEn

#405 Příspěvek od EvzEn »

RadekCe píše:
EvzEn píše:Jsem zvědavý, až to vyzkoušíte na servech u mcpx ;) To má nějaký štěteček ?? nebo jak jste to nanášeli ??

No nebyla to žádná sranda. Ten lak je řídký jako voda a musí se pořádně promíchat s tím stříbrem. Nejprve jsem zkoušel párátko, ale na to to nechytlo, dále pidi štěteček, tak tím jsem "polil" obě vrstvy a měl co dělat, abych to dostal dolů (líhem) a nakonec se osvědčil kousek kartonového papíru tloušťky asi jako papírová zápalka, ten jsem dole zastřihl aby šířka byla asi 2mm, namočil do laku a jen dotekem nanesl na tu původní.

Ty jo, tak koukám, že to nebude žádná sranda, co :\ Obzvlášt pokud u mcpx serv je ta dráha ještě menší, než u 130x.. Ale je pravda, že ty serva u mcpx daj v poho 120 baterek (pokud se párkrát vyčistí), ale ty u 130x jich daj tak 20 podle toho co tu čtu..
Škoda, že se neprodává ten lak v ruzném stupni řidkosti, co :\ Ale stejně, pokdu to odolává jak má, za tu srandu to stojí :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“