Cau,asi neopravis ja jsem vcera prisel o leve na cyklice zadrhava a nebo nejde vubec:( cele jsem ho rozebral vycistil a .....vysledny efekt je.......objednat nove!! ( V mem pripade "poleti 130tka na reklamaci ) nebavi me porad neco kupovat,ale myslim si ze za toto muze ten"tuning" gumicky pres grypy totiz dosti hodne namaha serva pri chodu dolu.To je muj nazor. A abych jen nekritizoval tak muzu rict ze pokud to lita tak to je opravdu zazitek vcera si Seltino pohral trosku s gyrem a vysledny efekt byl opravdu viditelny,ocas snad jen minimalni vibrace,ale nato kolik uz bylo hodin a vyfrkanych baterii se uz do toho nechtelo,ale verim ze troska laborovani se opravdu vyplati,dokonce i loping po ocase se zdal 100% uspesny bez ustreleni chvostu.RadekCe píše:Nemám potřebu nikoho přesvědčovat. A za větou "Když lítá, tak lítá super." si stojím.
V mém případě je slovo "když" vadné servo vrtulky, které dnes opravím nebo za týden vyměním.
R.
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
No já tomu pořád moc nemůžu uvěřit že by ti servo odpálila ta gumička zvláště když js imi říkal že ti to servo už blbo dříve
Já mám na stejné gumičce nalétáno přes 50 baterek a problém nikde a zdaleka nejsem sám kdo s gumičkou lítá. Nicméně je mžné, že pokud to servo nebylo zrovna v nejlepší kondici, tak se na tom ta gumička mohla podepsat.. Dneska mi došly taky micro heli ložiska, tak přemýšlím jestli je tam vůbec dám,když te´d nemám problém s ocasem. Uvidím
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:No já tomu pořád moc nemůžu uvěřit že by ti servo odpálila ta gumička zvláště když js imi říkal že ti to servo už blbo dříveJá mám na stejné gumičce nalétáno přes 50 baterek a problém nikde a zdaleka nejsem sám kdo s gumičkou lítá. Nicméně je mžné, že pokud to servo nebylo zrovna v nejlepší kondici, tak se na tom ta gumička mohla podepsat.. Dneska mi došly taky micro heli ložiska, tak přemýšlím jestli je tam vůbec dám,když te´d nemám problém s ocasem. Uvidím
Ja bych je tamzatim nedaval pokud to lita jeste si pohrej s gyrem a uvidis..........loziska muzes vymenit kdykoliv......ja si stejne mysli ze ta gumka byla moc našponovana,jak jsem sundal tahla tak se gripy stahli k sobe a dost velkou silou priste dam jemnejsi gumku a uvidim...........
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Už mám opraveno vodivým lakem s obsahem stříbraIVOSGSM píše:Cau,asi neopravis ja jsem vcera prisel o leve na cyklice zadrhava a nebo nejde vubec:( cele jsem ho rozebral vycistil a .....vysledny efekt je.......objednat nove!! ( V mem pripade "poleti 130tka na reklamaci ) nebavi me porad neco kupovat,ale myslim si ze za toto muze ten"tuning" gumicky pres grypy totiz dosti hodne namaha serva pri chodu dolu.To je muj nazor. A abych jen nekritizoval tak muzu rict ze pokud to lita tak to je opravdu zazitek vcera si Seltino pohral trosku s gyrem a vysledny efekt byl opravdu viditelny,ocas snad jen minimalni vibrace,ale nato kolik uz bylo hodin a vyfrkanych baterii se uz do toho nechtelo,ale verim ze troska laborovani se opravdu vyplati,dokonce i loping po ocase se zdal 100% uspesny bez ustreleni chvostu.RadekCe píše:Nemám potřebu nikoho přesvědčovat. A za větou "Když lítá, tak lítá super." si stojím.
V mém případě je slovo "když" vadné servo vrtulky, které dnes opravím nebo za týden vyměním.
R.
Čekám až to zaschne a pak otestuju. Pokud by to pomohlo, tak si opravím všechny serva na mCPX
EDIT: Tak servo jede jako nové - úplně plynule bez jediné vibrace, tak uvidíme, jak dlouho ta vrstva odolá?
Minimálně jsem ale vyloučil cokoliv jiného a problém byl 100% v té vodivé (neodporové) stříbrné vrstvě - byla vydřená
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak jsem dal testovací baterku (pořád mám jen origo) a za 4min letu bez jediné vibrace ocasu
. Servo rozeberu, až to bude zase blbnout, protože 2 šroubky mám lepené a nechce se mi to znova lepit.
Takže: Když lítá (a teď lítá
), tak lítá super
.
Takže: Když lítá (a teď lítá
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
super, jsem rád že ta oprava lakem vyšla. Dám to pak na blog,když to nebude vadit 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- vylizplech
Tak já dal dnes 14 baterek a zatím spokojenost,jen je mi divné,že při baterkách Foxy se mi asi 30 vteřin po startu chvěje až trochu rozvibruje ocas a na originál baterku to nedělá,jinak ty baterie foxy mě trochu zklamaly,nemají takový výkon jako originál baterka se kterou lítám 4 min a foxy jen 3,30min.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
někdy si říkám jestli na ty vibrace nemá vliv i hnmotnost baterky, která ovlivňuje následně těžiště heliny. Ikdyž je Foxy jen o cca 4g těžší než originál. Zatím jsou mé nejoblíbenější ty turnigy 300MAh, které jsou o 6 g lehčí než originál...
- vylizplech
Foxy mám po tom očesání těch silových kabelů jen o půl gramu těžší než originál,tak nevím,to by vliv mít nemělo a ty nanotechy 300mAh vydrží alspon 3,30 min letového času?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
ja s nimi litam 3:30 krivka plynu 100-80-100 a helinu nesetrim. po dolitani 3,75- 3,85 V na clanek. filip ji ale pri jeho stylu litani stihl vybit do vypnuti za 3 minuty, ale je fakt ze tomu ukrutne nakladal sti mym placanim ve vzduchu se to srovnavat rozhodne neda...
Prikladam fotku drahy meho ocasniho serva po 5 baterkach. Snazil jsem se to vycistit a dneska i zkusil. Chovani nestabilniho ocasu se nezmenilo a pri druhem letu se vrtas protocil a pak se roztocil uplne. No tak hura, mam prvni pad. Nic se nestalo (+), ale zadni ozubene kolecko se protaci. Kez by to byl ten duvod nestabilniho ocasu. Uvidim zitra po vymene.
Myslite, ze to co je na fotce je prodrene a pomohl by ten lak se stribrem ? Nasel jsem ho tady, jestli jeto tedy ono : http://www.ges.cz/cz/vodivy-lak-s-obsah ... listType=1
Myslite, ze to co je na fotce je prodrene a pomohl by ten lak se stribrem ? Nasel jsem ho tady, jestli jeto tedy ono : http://www.ges.cz/cz/vodivy-lak-s-obsah ... listType=1
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
Myslím, že vybrace jsou o špatně navrženém vrtulníku a nějakých přechodových harmonických kmitočtech při určitých otáčkách.
Eco - nevibrovalo nikdy
Shuttle (a ten měl velký vakly) , HK600gt (naprosto bez vůlí), od JR spalovák už nevím jak se jmenoval taky nikdy nevibrovaly.
Samozřejmě pokud vše bylo rovné a správná stopa hlavních listů.
První helina elektro od Kyosha vibrovala a Blade 4003D vibruje při vysokých otáčkách taky. Ne moc, ale rozklepe se vodorovný stabilizátor.
Zkoušel jsem vše od vyvážení listů, měření osky micrometrem, předělání náboje, výměna za celý kovový unašeč. Nová celokovová hlava
od E-flite. Fakt jsem se vyblbnul hodiny a neodstranil jsem to. Utahování a povolování řemínku a další ptákoviny.
Mám obavy že drobné zavibrování ocasu při rozběhu 130ky neodstraníme.
Udělal jsem novou kuličku do cykliky o 0,3mm větší průměr.
Nacpal ji do plastu násilím a trochu ohřál tyčkou, jen do drobného pohnutí. krásně si upravila lože a je akorát těsná.
Listy se teď viklají asi 1/3 proti původnímu.Chtělo by to ještě jiná serva.
Bohužel nemohu vyzkoušet jak moc kladně se to projeví v letu, protože čekám na kovové kolo ocasu.
zatím si vyrábím smýkátko.
Ale všechny těsnosti se projeví přesnějším letovým projevem ale asi neodstraní vibraci,protože vrtulník se vytěsňuje sám zatížením
listů.
A ještě na okraj.
Modelář je od slova modelovat a ne koupit a letět.
Tak modelujme upravujme a bavme se. Lítání je třešnička na dortu že jsme to rozběhali a že to funguje.
V tom nám E-Flite dost výrazně pomáhá
a my mu za to děkujem 
Eco - nevibrovalo nikdy
Shuttle (a ten měl velký vakly) , HK600gt (naprosto bez vůlí), od JR spalovák už nevím jak se jmenoval taky nikdy nevibrovaly.
Samozřejmě pokud vše bylo rovné a správná stopa hlavních listů.
První helina elektro od Kyosha vibrovala a Blade 4003D vibruje při vysokých otáčkách taky. Ne moc, ale rozklepe se vodorovný stabilizátor.
Zkoušel jsem vše od vyvážení listů, měření osky micrometrem, předělání náboje, výměna za celý kovový unašeč. Nová celokovová hlava
od E-flite. Fakt jsem se vyblbnul hodiny a neodstranil jsem to. Utahování a povolování řemínku a další ptákoviny.
Mám obavy že drobné zavibrování ocasu při rozběhu 130ky neodstraníme.
Udělal jsem novou kuličku do cykliky o 0,3mm větší průměr.
Nacpal ji do plastu násilím a trochu ohřál tyčkou, jen do drobného pohnutí. krásně si upravila lože a je akorát těsná.
Listy se teď viklají asi 1/3 proti původnímu.Chtělo by to ještě jiná serva.
Bohužel nemohu vyzkoušet jak moc kladně se to projeví v letu, protože čekám na kovové kolo ocasu.
zatím si vyrábím smýkátko.
Ale všechny těsnosti se projeví přesnějším letovým projevem ale asi neodstraní vibraci,protože vrtulník se vytěsňuje sám zatížením
listů.
A ještě na okraj.
Modelář je od slova modelovat a ne koupit a letět.
Tak modelujme upravujme a bavme se. Lítání je třešnička na dortu že jsme to rozběhali a že to funguje.
V tom nám E-Flite dost výrazně pomáhá
tak jsem včera u seltina shlédl jak nováček lítá a musím uznat, že chování ve vzduchu je parádní
uplně jsem hleděl
no možná řeknu ježíškovi ať mi prcka donese ale nevím co ten mě na to řekne
jo a celkem by mě zajímalo co kdo těmi vibracemi myslíte?
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
Já jsem si dneska trochu zapájel. Dal jsem na IVOSeGSM a koupil zatím 2ks RAY, 2s, 350mAh. Jsou o 2g lehčí než originál a vlezou se tam krásně. Udělal jsem to jak Seltino, abych nepřišel o záruku na desce a odcvikl z origo baterky balanční konektor, ten zasunul do napájecího na desce a na konec jsem dal Minideans. Akorát ty baterky mají jinačí 2s balanční konektor než mám na nabíječce, tak jsem musel ještě udělat redukci na nabíječku KOKAM->JST. Lítají dobře, musím to více otestovat.
PS: Vibrace žádné, oprava serva Ag lakem zatím odolává (už 6 baterek)
.
PS: Vibrace žádné, oprava serva Ag lakem zatím odolává (už 6 baterek)
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix