Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Kluci kdo z Vás ji viděl v reálu lítat? Já jo, tak nesuďte pokud jste neskusili
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Já nečekal, koupil v první várce (problémy jsem měl to nepopírám - ojeté plastové kolo a křivou zadní osku, vše vyřešeno) takže nelituju, jsem spokojen a užívám si lítání naplno. Který 6ch vrtulník téhle velikosti nemá nějaké mouchy? Tolik pádů co jsem sním měl bez investic bych s žádnou jinou helinou neměl...
Nehledě na to, že závady typu nefunkční servo jdou bez problému v rámci záruky vyřešit..
Nehledě na to, že závady typu nefunkční servo jdou bez problému v rámci záruky vyřešit..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters píše:Kluci kdo z Vás ji viděl v reálu lítat? Já jo, tak nesuďte pokud jste neskusili
seltino píše:Já nečekal, koupil v první várce (problémy jsem měl to nepopírám - ojeté plastové kolo a křivou zadní osku, vše vyřešeno) takže nelituju, jsem spokojen a užívám si lítání naplno. Který 6ch vrtulník téhle velikosti nemá nějaké mouchy? Tolik pádů co jsem sním měl bez investic bych s žádnou jinou helinou neměl...
Naprosto souhlasím.
Létám s ním jako v simulátoru. Co druhý let to pád na tvrdo. S velkou helinou nepadám-neriskuji, ale taky jsem se za poslední 2 roky
nic nenaučil. Až za poslední týden dělám lopingy nad zemí a létám na zádech.
A chová se jako dospělák s vysokým výkonem. Ostatní se doladí. A stojí jak jedny baterky do 600stovky heliny.
seltino píše:Který 6ch vrtulník téhle velikosti nemá nějaké mouchy? Tolik pádů co jsem sním měl bez investic bych s žádnou jinou helinou neměl...
Jo s tímhle se dá souhlasit, je na každým zda chce lítat nebo půl na půl lítat a ladit.
Nemůžu si pomoct ale na to kolik jsem nalítal s mcpx a kolik jsem strávil času řešením problémů tak za sebe ať jsem ho viděl nebo ne jsem rád že jsem do toho už nešel a trénuju na simu a 500 což je v realu lepší, lítám, lítám a nehrabu se vtom, jako pád to nepřežije ale heliny nemám na padání...
No a baterky do 600 stojí 2500,- ted jsem je bral
Dost ale pří, každej ať si jede to svoje a někdy na akci se nechám rád přesvědčit že se pletu...
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Trex 600E Pro
DX 7
Však já taky ani neladím, jak jsem řekl dvě věci jsem vychytal a teď jen lítám a maximálně si to užívám. Nemám heli třídy 500, ale s MP prostě praštit nechci tak si lítám na jistotu se 130x se člověk pádu nebojí tak zkouší co to dá... Je spousta spokojených lidí co 130X mají ale nemají potřebu chodit na fóra a psát že je vše Ok a že je to super stroj..
Ono mezi 130x až tak velký rozdíl není. Odejde ti servo, vyměníš ho i na velké helině nebo se pletu? Ojedeš si kolo, taky ho vyměníš je to prostě podobné...A znám dost lidí co i na velkých helinách řeší nějaké problémy , hold o tom ta modelařina prostě je. On i prolet baterek na 130x bude asi mnohonásobně vyšší než s velkou helinou.. Vše je o pohledu na věc a tvému pohledu rozumím nicméně můj pohled se trošku liší
Mě sim moc nebaví, a hlavně nemám na něj čas. To znamená, že pokud mám půl hodky čas, tak než sim volím raději pár baterek se 130x za barákem a proto jsem za 130X velice rád zalítám si ikdyž není moc času na výlet s MP na letiště.
Na tu velikost je to super stroj a člověk nesmí býttakový šťoura aby za každou drobností viděl neřešitelný problém. (Tím nemyslím Radku tebe, to servo je fakt průser)
S MCPX jsem řešil mnohem více problémů už od krabice než s tímto strojkem. Na MCPX mi serva vydržela 500 baterek, někomu jinému jen 80, hold tady to bude podobné, nikdy nevíš na co narazíš....
Druhá věc,která může mít i za následek případné poruchy jsou pády se 130x, kterých zpravidla není zrovna málo a lidé se jimi nechlubí. Pokud člověk 20 spadne a nic se nezlomí a nepoškodí (třeba servo) je všechno OK a tak trochu bráno jako samozřejmost. Když pak něco najednou odejde všichni se diví čím to může být.
Když pošleš k zemi velkou helinu, a neco se podělá bereš věci tak že se staly při pádu...
Ono mezi 130x až tak velký rozdíl není. Odejde ti servo, vyměníš ho i na velké helině nebo se pletu? Ojedeš si kolo, taky ho vyměníš je to prostě podobné...A znám dost lidí co i na velkých helinách řeší nějaké problémy , hold o tom ta modelařina prostě je. On i prolet baterek na 130x bude asi mnohonásobně vyšší než s velkou helinou.. Vše je o pohledu na věc a tvému pohledu rozumím nicméně můj pohled se trošku liší
Na tu velikost je to super stroj a člověk nesmí býttakový šťoura aby za každou drobností viděl neřešitelný problém. (Tím nemyslím Radku tebe, to servo je fakt průser)
S MCPX jsem řešil mnohem více problémů už od krabice než s tímto strojkem. Na MCPX mi serva vydržela 500 baterek, někomu jinému jen 80, hold tady to bude podobné, nikdy nevíš na co narazíš....
Druhá věc,která může mít i za následek případné poruchy jsou pády se 130x, kterých zpravidla není zrovna málo a lidé se jimi nechlubí. Pokud člověk 20 spadne a nic se nezlomí a nepoškodí (třeba servo) je všechno OK a tak trochu bráno jako samozřejmost. Když pak něco najednou odejde všichni se diví čím to může být.
Když pošleš k zemi velkou helinu, a neco se podělá bereš věci tak že se staly při pádu...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tak treba ja jsem stale jeste ve fazi zprovoznovani noveho vrtasu pomoci uprav a nove zakoupeneho serva, ktere nahradi puvodni vadne a ktere mi snad po tydnu dovoli se poprve odlepit od zeme ...
No, musim byt silny a zatim se odbyvam 450 a 550kou
Jak jsem psal uz driv, docela by me zajimalo, kolik lidi opravdu problemy melo a kolik ne. Nevim, jestli je v moznostech admina tohoto fora vyhlasit tady hlasovaci anketu. Ne, ze by to cloveku nejak pomohlo, ale jen tak pro zajimavost...
No, musim byt silny a zatim se odbyvam 450 a 550kou
Jak jsem psal uz driv, docela by me zajimalo, kolik lidi opravdu problemy melo a kolik ne. Nevim, jestli je v moznostech admina tohoto fora vyhlasit tady hlasovaci anketu. Ne, ze by to cloveku nejak pomohlo, ale jen tak pro zajimavost...
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
Tak jsem se na tenhle mixér těšil ... a jak to tady čtu tak si ho asi nekoupím 
Yoshi.CZ
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Kup si ho. Když lítá, tak lítá super
.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
No kluci já sice 130 nemám ale trošku mi to připomíná situaci když přišlo na trh mpcx . Za začátku byla závad plná diskuze která postupně přešla přes nekdy zbytečné tunění (ale proč by si člověk neudělal radost) až po přestavbu na stříďák . Já jsem si ji po nějaké době pořídil také a to ve versi 2 a jsem s ní nadmíru spokojený a parádně létala i z krabice. To že jsem si ji vytunil bylo jen pro moje potěšení a z funkčností to má pramálo společného. Se 130 si myslím to bude podobné podle mne v dalších verzích se dočkáme odstranění dětských nemocí již od výrobce. Myslím si že E-flite není žádná "hračkářská" firma tipu walkera a že umí ( je až k neuvěření jak jejich "bezpadlo" na mpcx chodí). Prostě nedočkavci
odladí chyby a budou přestavovat a mi starší a moudřejší si počkáme cca 1/2 roku a dostaneme vyladěný strojek
No zase ale nebudeme IN ale to já už v mém věku stejně nejsem tak to nějak přežiju
Zatím budu jen sledovat dění 
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
- vylizplech
Tak jsem dnes doma našel tuhle nabíječku od Esky a mám starší 3S který už ve vrtulníku nedrží dlouho kapacitu,tak jsem si udělal nabíječku na mobilní nabití hned na lítacím plácku,než vylítám 4 baterky,tak ta první už bude nabitá,pouští do baterek 0,8mAh.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
to já si nahradil ulomenou ploutev za zbytky karbonové ploutve s MP, myslím si že to nevypadá vůbec zle. každopádně se ploutev te´d díky své pevnosti tak netřese 

tak hlásím že přibyly nějaké tunningové díly u Microheli a Rakkonheli na 130x, hlavně smýkátko
Microheli
RKH
třeba smýkátko od RKH stojí stejně jako originál plastové
Microheli
RKH
třeba smýkátko od RKH stojí stejně jako originál plastové
Už mám objednáno u microheli. Myslím, že bude lepší, protže má dvojité ložisko. Už se těším až jej vyzkouším
. Pak samozdřejmě podám info.
- vylizplech
http://www.rcking.eu/cs/walkera-4g6/790 ... treme.html já použil tohle,ale pozor nedávají k tomu ty kolíčky co drží táhla a na originál 130X jsou ty kolíky tenší,já ty kolíčky naštěstí měl a jen jsem provrtal větší dírku do táhel od originál 130X a vše sedí perfektně,i ty ložiska jsem vyměnil za 4G6.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Super, stihl jsi to jěště když byla skladem, nebo musíš čekat na naskladnění?
Já šel se Zajícem do RKH, poštovné zdarma, takže vyjde jen na 300kč. Pak dáme reference, tak jsem dumal nad Microheli, nicméně s RKH jsem měl na MCPX jen dobré zkušenosti, tak jsem se rozhodl pro ni.
Já šel se Zajícem do RKH, poštovné zdarma, takže vyjde jen na 300kč. Pak dáme reference, tak jsem dumal nad Microheli, nicméně s RKH jsem měl na MCPX jen dobré zkušenosti, tak jsem se rozhodl pro ni.