A co mám jako hledat? Zapnu vrťas a při vypnutém motoru (thr. hold) posouvám kniplem směrovky a servo začne vibrovat. Já už nevím, co dělám špatně?seltino píše:RadekCe píše:Tak mi po 15ti baterkách vibruje servo vrtulky stejně jako to dělalo na mCPX. Lineární serva byly jediná věc, které jsem se na 130X obával. Budu to muset zítra rozebrat a vyčistit.
Jak to ale může vibrovat po 15 baterkách, když někteří s tím mají nalítáno už 100 baterek ???
možná bych hledal jinde
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Nemůže ti třeba někde drhnout smýkátko? Prostě se mi nezdá že by ti to po pár baterkách začlo ocasní servo blbnout z důvodu nečistot a ostatmí serva znečištěné nebyly. Já s tím peru dennodenně do trávy a hlíny a tenhle problém nemám. Co vím tak zajíc a filip taky ne..
Na druhou stranu nelítám když je vlhko, ty možná ano, jinak nevím....
Na druhou stranu nelítám když je vlhko, ty možná ano, jinak nevím....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jak mi může drhnout smykátko, když jsem tam neměl táhlo (ten drát) ... mimochodem jde jako po másle. Ve vlhku taky nelítám (možná 1 baterka). Já ti rozumím, že to nechápeš, když ti to lítá, což jsem taky viděl. Já už si snad začínám myslet, že problém je v bytě - vedle v pokoji se skoro pořád suší prádlo, tak snad to vlhko? Něčím to být musí, protože totéž bylo s mCPX. PS: Už tím nebudu zatěžovat server, jen že mě to pěkně sere. R.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
A ještě jedna věta jen proto, ať mám 500 příspěvků a jsem taky "MAZÁK"
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
No to jsem taky nemohl vědět že jsi táhlo odpojil a šoupátko zkontroloval stejně jako jsi v tom prvním příspěvku nepsal nic o vibrování při hýbání serva když jsi na zemi a máš TH... o tom jsi nepsal...
Je fakt že s MCPX jsi měl taky se servy problém skoro hned....
Je fakt že s MCPX jsi měl taky se servy problém skoro hned....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Ej vy dva
vemte ty svoje mixéry a přijeďte zítra ke mně. Pokecáme, dáme maso na grilu,polítáme u mně na zahradě a ...
Ps.Já jsem v letu schopném stavu z RICCEm a rexem
Ps.Já jsem v letu schopném stavu z RICCEm a rexem
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Jáj, toť slibná nabídka jistě je, nicméně zitra je den zabitý a frkání nebude pravděpodobně pro mou osobu přáno....

Beru zpět, má to vliv a velký. Nechal jsem to teda povolené (na hřídeli se to vyklá) a tlumí to vibrace.RadekCe píše:Já jsem teď znova testoval vliv dotažení hlavy a ozub. kolečka kardanu na hlavní hřídeli
Co se týče toho serva vrtulky, tak mám jako u mCPX vydřenou hlavně tu neodporovou stříbrnou dráhu. Po vyčištění to zase lítá bez vibrací, ale to bude jen na chvilku, protože jemné kmitání v servu je i po vyčištění. Mimochodem další úžasná věc při čištění serva bylo to, že 2 ze 4 šroubků, které drží mechaniku serva už nebylo kam zašroubovat (závit zůstal na šroubcích) ... stejně jako naposled na zadní ploutvi
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Sakra, tak jsem si tu přečetl ty příspěvky o téhle heli a musím říct, že mě to teda odrazuje..
Chápu, že si chtěj zajistit příjem penez za díly, ale tohle mi spíš připadá, že vyráběj šmejdy, protože tahle kvalita je fakt katastrofální..
Chápu, že si chtěj zajistit příjem penez za díly, ale tohle mi spíš připadá, že vyráběj šmejdy, protože tahle kvalita je fakt katastrofální..
Tak jsem to nevydržel a ze zvědavosti jsem taky rožšrouboval zadní servo, vypadá obdobně jako to radkovo:

nocméně na jeho chodu a funkčnosti se to neprojevilo baterek odlétáno cca 80

nocméně na jeho chodu a funkčnosti se to neprojevilo baterek odlétáno cca 80
Dal jsem druhou baterku od vyčištění - po zapnutí vrťasu (ještě před roztočením) začlo servo a tudíž i vrtulka neskutečně vibrovat - servo už je nepoužitelné. Pak sem hodím odkaz na video.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Vibrace serva vrtulky Blade 130 X po 15ti baterkách a vyčištění serva: http://youtu.be/arZRtCQGwl4
Objednal jsem na Miracle-mart poslední kus, tak uvidíme, jak dlouho to nové vydrží ... pokud přijde
.
PS: A na tom vadném zkusím opravit tu vodivou vrstvu např. stříbrným vodivým lakem - nemáte nějaké tipy? Např. v GME nebo GESu?
Objednal jsem na Miracle-mart poslední kus, tak uvidíme, jak dlouho to nové vydrží ... pokud přijde
PS: A na tom vadném zkusím opravit tu vodivou vrstvu např. stříbrným vodivým lakem - nemáte nějaké tipy? Např. v GME nebo GESu?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
A nešlo by na místo lineárního serva vrtulky dát nějaké pákové jak už tu někdo psal?Asi by bylo o něco těžší,ale alspoň by to asi nedělalo takovou neplechu.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
RadekCe píše:Dal jsem druhou baterku od vyčištění - po zapnutí vrťasu (ještě před roztočením) začlo servo a tudíž i vrtulka neskutečně vibrovat - servo už je nepoužitelné. Pak sem hodím odkaz na video.
Neměl jsem servo rozebrané, ale pokud je dráha na plno vodivá nelze propojit přímo stočeným vodičem kontakt serva?
Alternativou by mohl být i měděný drát nalepený přímo na desku vteřiňákem a jemně očistit smirglem.
Ten lak si myslím nic nevydrží. V Obi taky prodávají hliníkové folie samolepicí. je vodivá na povrchu a má kvalitní lepidlo.
Myslím že se používá na přelepení spár parotěsné zábrany.
Jinak už jsem se stal taky čekatelem na kovové ozubené kolečko.
EvzEn píše:Sakra, tak jsem si tu přečetl ty příspěvky o téhle heli a musím říct, že mě to teda odrazuje..
No nejseš sám, mě to odradilo už jak se začly šířit po netu zvěsti že se klepe jak osika, bohužel mít helinu v který se jen hrabeš aby vůbec chodila nechci.
Zrušil jsem svou rezervaci a nelituju.
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Trex 600E Pro
DX 7